Paarse Vrijdag: deel deze video met een 💜 Kinder Masterclass 💜

Leestijd: < 1 min

Aanstaande vrijdag kleuren de scholen weer paars, want dan is het… Paarse Vrijdag! Dit is de dag waarbij scholen en leerlingen hun solidariteit tonen met lhbtq’s. Speciaal voor scholieren is er nu een Kinder Masterclass. Deel deze video met iedereen die je kent.

“Heel veel papa’s en mama’s snappen niet wat het verschil is tussen gender, geslacht en identiteit. En daarom richt ik me vandaag tot jullie. Zodat jullie het weer aan jullie ouders kunnen uitleggen.”

Zo begint 💜De Kinder-Masterclass!💜, een korte video waarin Remco Boxelaar zijn kennis over gender en seksualiteit deelt op een manier die goed te volgen is voor kinderen. Boxelaar is oprichter van Corporate Queer, een organisatie voor lhbtq-professionals, en VodafoneZiggo vroeg hem deze video te maken voor Paarse Vrijdag.

Ga kijken, praat erover

Boxelaar schrijft: “En wat vind ik het eindproduct gaaf! Ga dit als ouder deze week kijken met je kind, praat erover. Laat een reactie achter, stuur door en repost.”

Videograaf Esli Schanschort tekende voor het camerawerk, illustrator Gerdien van Halteren voor de prachtige animaties en vormgever Sanne Walvius voor de bijbehorende lesbrief en het werkblad.

Lespakket

Het bijbehorende lespakket is dankzij VodafoneZiggo nu gratis toegankelijk voor leraren in het basisonderwijs. Stuur een e-mail naar remco@corporatequeer.com voor de bijlagen en start aanstaande vrijdag het gesprek in de klas.

Powered by Labrador CMS