Ouders huren exorcist in om gay zoon te ‘genezen’ – maar die deelt alles op Tiktok

Andrew hing zijn kamer vol verborgen camera’s

Leestijd: < 1 min

Andrew Hartzler is een 25-jarige gay man die in het conservatieve Kansas City, Missouri woont. In een bizarre TikTok-video laat hij zien dat zijn ouders een exorcist hebben ingehuurd om de ‘gay demonen’ uit zijn kamer te vervangen door engelen, en hem zo te ‘genezen’ van zijn homoseksualiteit.

In een TikTok-video vertelt de 25-jarige Andrew Hartzler dat zijn ouders hem jarenlang aan conversietherapie hadden onderworpen omdat ze geloofden dat er demonen waren die hem gay ‘hadden gemaakt’. Hun volgende stap was het inhuren van een exorcist, om ervoor te zorgen dat die demonen alsnog zouden verdwijnen.

Verborgen camera's

Toen Adrew hier lucht van kreeg, bedacht hij zich geen moment en hing hij zijn kamer vol verborgen camera’s. Deze legden vast hoe die exorcist een bizar ritueel uitvoert. Te zien is hoe de man, die ook nog eens lid is van een christelijke body building-organisatie genaamd The Power Team, al prekend door zijn kamer loopt met een bijbel in zijn hand. Ondertussen schreeuwt hij in kasten tegen Andrews kleren.

Ook besprenkelt de exorcist olie over het bed van Andrew, met de tekst dat ‘iedereen die dit bed aanraakt, gered zal worden’. Ook claimt hij dat de kamer na het verdrijven van de demonen is gevuld met engelen.

Extreem-conservatieve christenen

Hoewel het al enkele jaren geleden is dat Andrew de beelden opnam, wil hij ze juist nu delen omdat er steeds vaker extreem-conservatieve christenen zijn die bepalen wat wel en niet mag in de VS. Denk hierbij aan het verbieden van boeken op scholen, de Don’t Say Gay-wetgeving in een aantal staten en aan de boycot van merken die zich betrokken tonen bij de Pride-maand.

Hier de beelden:

Powered by Labrador CMS