uit onze archieven

“Onze eerste zoen was in de Efteling”

Happy Couple: Lars en Bryan zijn dol op pretparken

Leestijd: 4 min

Lars Janssen (28) en Bryan Geraards (28) maakten van hun gedeelde passie een droombaan. Samen reizen ze de wereld over om verslag uit te brengen van de mooiste pretparken en attracties. “We lopen nooit hand in hand, behalve in Disneyland.”

Bryan: “We leerden elkaar zeven jaar geleden kennen via een pretparkforum dat inmiddels niet meer bestaat.”
Lars: “Een andere jonge gebruiker stelde voor een keer met een groepje in het echt af te spreken, bij Walibi Belgium. Daar ontmoette ik Bryan.”
B: “We bleken beiden een jaarkaart te hebben voor Disneyland Parijs. Kort daarop zijn we een keer samen gegaan, als vrienden.”
L: “Het was een geweldig weekend. We bleken precies hetzelfde in elkaar te zitten: we dansten mee met de parade en wilden met alle Disney-figuren op de foto. In de auto terug naar huis keek ik naar Bryan en dacht: ik vind jou denk ik meer dan alleen aardig.”
B: “Vlak daarna zijn we samen naar de Efteling geweest. Daar hebben we voor het eerst gezoend, bij het zandkasteel van Klaas Vaak.”

pretparkfanaten

L: “Doordat we beiden al jaren grote pretparkfans zijn, stonden onze telefoons vol met filmpjes van attracties. Twee jaar terug besloot ik een paar daarvan te delen via Instagram en TikTok. Zo ontstond ons account Themepark Explorers. Inmiddels hebben we meer dan 1,5 miljoen volgers op TikTok en bijna een half miljoen op Instagram.”
B: “We delen korte filmpjes waarin we attracties uitproberen. We komen op de meest waanzinnige plekken ter wereld.”
L: “Onlangs zijn we samen naar Abu Dhabi afgereisd. Daar hebben we in Ferrari World de snelste achtbaan ter wereld bezocht, de Formula Rossa.”
B: “Echt een bucketlistitem voor pretparkfans. In 4.9 seconden gingen we van 0 naar 240 kilometer per uur. Op de video zie je Lars’ wangen opblazen als een ballon.”
L: “We werken veel samen met pretparken en komen daardoor ook op plekken die je als reguliere bezoeker nooit zult zien. Zo mochten we backstage spieken bij Disney. Ik kan je vertellen: dan valt de magie compleet weg. Zo zagen we een acteur die in het park had rondgelopen in een schitterend Elsa-kostuum. Achter de schermen hing ze achterover met een blik Red Bull. Wel echt fantastisch om te zien. Die Disney-figuren zijn net mensen.”
B: “Ons favoriete park is Disneyland Anaheim in Los Angeles, daar heeft Walt zelf nog rondgelopen. Het heeft iets kneuterigs – een beetje alsof je de Efteling midden in Amsterdam zou plaatsen – maar perfectie is ook maar saai.”
L: “Onze favoriete attractie is Der Schwur des Kärnan, in het Duitse Hansa-Park. Die achtbaan is bizar.”
B: “Je wordt rechtop omhoog getakeld en net wanneer je over het hoogste punt bent, stopt ineens de kettinglift en donder je achteruit terug naar beneden. Ik dacht dat we doodgingen.”
L: “Het grappige is: als kind was ik bang voor alles. Er zijn kermisattracties voor mij stilgezet omdat ik zo hard moest gillen. Daar merk je nu niets meer van.”

Lars en Bryan in Disneyland.
Lars en Bryan in Disneyland.

geen sleur

B: “We wonen nu drieënhalf jaar samen. Van een sleur hebben we geen last.”
L: “Door onze gedeelde pretparkpassie hebben we altijd iets om over te praten. Daarbij werkt Bryan als steward; dus we zien elkaar regelmatig een paar dagen of een week niet.”
B: “Dat geeft ons ruimte om elkaar te missen. We bellen ook niet wanneer ik weg ben. We appen wel een beetje, maar ik vind het leuker face to face te bespreken wat we hebben meegemaakt als ik weer thuis ben.”
L: “Al nemen we meestal eerst de laatste pretparknieuwtjes door.”
B: “Als ik Lars weer zie na een reis, voel ik nog elke keer een vonk.”
L: “De coronalockdowns waren voor ons best uitdagend. We waren het totaal niet gewend elke dag samen op de bank te zitten.”

aantrekkelijk

B: “Lars is heel gepassioneerd. Daar word ik gelukkig van. Hij weet wat hij wil en is niet onzeker, dat vind ik superaantrekkelijk.”
L: “Naast het feit dat ik Bryan héél knap vind, hou ik van zijn positiviteit en zijn eigenheid. Hij is wie hij is en heeft schijt aan de rest. Hij neemt het leven niet te serieus, voelt zich nooit te oud om enthousiast te zwaaien naar iemand in een Mickey Mouse-pak als hij daar zin in heeft.”
B: “Een minpuntje aan Lars? Hij kan nogal doordrammen en is erg ongeduldig. In de rij voor de achtbaan staat hij altijd te miepen over de wachttijd, de temperatuur of zijn mondkapje.”
L: “Ik heb een baard, die dingen jeuken als de neten! Een minpuntje aan Bryan? Hij denkt soms wel heel groot, al heeft dat ook iets moois. We zijn pas net aan het professionaliseren met ons bedrijf, maar hij heeft het al over een kantoorpand, medewerkers en stagiaires.”
B: “We houden elkaar goed in balans.”
L: “Ik had al vroeg door dat ik in Bryan echt mijn maatje heb gevonden.”

hand in hand

L: “We lopen eigenlijk nooit hand in hand, behalve in Disneyland. Daar voelen we ons veiliger. In een pretpark ben ik echt op mijn gelukkigst. Ik voel daar meer behoefte om affectie te tonen.
B: “Op onze social media-accounts plaatsen we overigens bewust foto’s waarop we elkaar een kus geven of hand in hand lopen.”
L: “Dat kost ons wel volgers. De laatste keer verloren we er duizend toen we zo’n foto plaatsten.”
B: “Het laat zien dat het nodig is. Je moet met een groot gevolg als het onze best een dikke huid hebben. Er komen regelmatig nare reacties. Dat gezegd hebbende: voor elk haatbericht zijn er vijftien prachtige. Laatst nog van iemand die liet weten uit de kast te zijn gekomen bij zijn ouders door onze positieve content.”
L: “Ik vind het belangrijk dat we ons bereik gebruiken om onze liefde als koppel te tonen en om mensen bewust te maken van de discriminatie waar onze gemeenschap wereldwijd nog mee te maken krijgt. Zo lieten we in onze posts over Abu Dhabi ook weten dat daar nog de doodstraf staat op homoseksuele handelingen. Zo hopen we op maatschappelijk vlak toch een steentje bij te dragen.”

Volg Lars en Bryan ook via Instagram en TikTok (@themepark_explorers)

Tekst: Martijn Kamphorst, Jasper Koekoek | Beeld: Jasper Koekoek (hoofdbeeld) privébezit (polaroids)

Powered by Labrador CMS