Johan Floderus

Ontroerende beelden: vrijgelaten EU-diplomaat vraagt vriend ten huwelijk op vliegveld

Zijn vriend zei geëmotioneerd 'ja' tegen hem...

Leestijd: 1 min

De 33-jarige Zweedse EU-diplomaat Johan Floderus zat sinds 2022 vast in Iran, waar hij werd beschuldigd van spionage. Na twee jaar werd hij eindelijk vrijgelaten. Nadat hij was geland op het vliegveld van Stockholm ging hij op één knie voor zijn vriend, die geëmotioneerd ‘ja’ tegen hem zei…

Johan Floderus werd op het vliegveld Stockholm Arlanda opgewacht door zijn vriend, familieleden en de Zweedse premier. Ze applaudisseerden na het huwelijksaanzoek, terwijl de mannen elkaar kussen en omhelzen.

eindelijk vrij 

De Zweedse EU-diplomaat kwam afgelopen weekend samen met een andere Zweed vrij tijdens een gevangenenruil. “Na twee lange jaren ben ik eindelijk een vrij man. Ik ben herenigd met mijn familie en ik ga trouwen”, zei Floderus in een verklaring.

In ruil voor de twee Zweden kwam een voormalige Iraanse gevangenismedewerker vrij, die een levenslange gevangenisstraf uitzat voor betrokkenheid bij executies van politieke gevangenen in de jaren tachtig. 

cynisch spel

De Zweedse premier verweet Iran een ‘cynisch onderhandelingsspel’ te hebben gespeeld met Zweeds burgers om deze gevangene vrij te krijgen. Bekijk hier de beelden!

 

Powered by Labrador CMS