Uit onze archieven:

Onthullende docu over wereld achter OnlyFans

Acht makers geven zich bloot

Leestijd: < 1 min

In OnlyFans Uncovered, een driedelige documentaire op Videoland, vertelt een aantal rijzende sterren van het populaire platform OnlyFans over waarom ze zichzelf bloot geven voor geld, hoeveel ze daarmee verdienen en wat ze ermee hopen te bereiken.

OnlyFans werd de afgelopen jaren in rap tempo een wereldwijd fenomeen. Op het platform bieden makers veelal seksueel getinte content aan tegen betaling, in abonnementsvorm. Op zeer persoonlijke wijze brengen creators zelfgemaakte filmpjes en foto’s aan de man.

Donkere kanten

Voor de een is OnlyFans een verkenning van diens seksualiteit, voor de ander is het een opstap naar grotere toekomstplannen. In OnlyFans Uncovered delen acht makers hun positieve ervaringen met het platform, maar vertellen ze ook over de donkere kanten. We ontmoeten hun levenspartners, ouders, collega’s, maar ook hun grote fans.

Drijfveren

De creators laten zien hoe ze te werk gaan, wat hen drijft, waarom ze zichzelf blootgeven voor geld, hoeveel ze ermee verdienen (in sommige gevallen een hoop) en wat ze ermee hopen te bereiken. Om meer geld te verdienen en hun fans tevreden te stellen, stappen sommige makers af en toe over een persoonlijke grens.

Marvin OnlyFans Uncovered
Marvin (31) spaart zijn OnlyFans-inkomsten om af te reizen naar zijn grote liefde in Colombia.

Enige inkomstenbron

Een van de makers die we volgen in de documentaire is de 31-jarige Marvin. Hij heeft geen sixpack of afgetraind lijf en moet daardoor voor zijn gevoel meer moeite doen om fans te vergaren en behouden. In zijn content is hij grenzeloos zichzelf. Hij heeft seks met mannen in alle standjes en vormen. Tijdens de coronacrisis raakte Marvin zijn horecabaan kwijt en werd OnlyFans zijn enige inkomstenbron. Op dit moment woont Marvin nog bij zijn moeder, die overigens geen probleem heeft met zijn baan – zolang hij zijn content op een andere locatie opneemt.

OnlyFans Uncovered is nu integraal te bekijken bij Videoland.

Beeld: RTL – Videoland

Powered by Labrador CMS