Ondersteun jij de film ‘Niets te Kiezen’?

Een film over geloof, homoseksualiteit en ernstig ziek zijn

Leestijd: < 1 min

REL Producties werkt aan een film over homoseksualiteit, geloof en de omgang met ernstig ziek zijn. Het verhaal is een bewerking van de succesvolle theaterversie en gaat over Ruben, die opgroeit in een gelovig gezin en verliefd wordt op Chris. Hoe gaat dit verder? De filmmakers zijn op zoek naar budget middels crowdfunding. Ondersteun dit sympathieke initiatief!

Niets te Kiezen vertelt het verhaal van Ruben, die opgroeit in een gelovig gezin. Zijn leven staat ineens volledig op zijn kop als hij de charmante Chris ontmoet en verliefd wordt. Iets wat ingaat tegen zijn opvoeding. Als hij zijn moeder in vertrouwen neemt, hoort zijn vader het gesprek tussen moeder en zoon en dit zorgt voor een escalatie binnen het gezin, waarna Ruben uit huis gaat.

Hij gaat tijdelijk bij zijn beste vriendin wonen tot hij uiteindelijk gaat samenwonen met zijn grote liefde Chris. Zo leven zij acht jaar gelukkig samen, zonder contact met zijn ouders. Dan wordt bij Ruben acute leukemie ontdekt. De behandeling lijkt niet goed aan te slaan en Ruben en zijn omgeving staan opnieuw voor lastige keuzes. 

In gesprek
Vanaf het ontstaan van Niets te Kiezen was het doel voor schrijvers Paul Leenhouts en Danielle Rinsma helder. Ze willen met de thema’s die de basis vormen voor het stuk mensen raken en met elkaar in gesprek laten komen.

Nadat de theaterversie begin 2020 voor 3 uitverkochte zalen had gestaan en ze vanuit het zichtbaar geraakte publiek te horen kregen dat dit stuk door meer mensen gezien moet worden, ontstond het plan om de theaterversie te bewerken tot een film. Ze zijn ervan overtuigd dat een film voor een breder publiek toegankelijk is. Zeker voor jongeren voor wie naar het theater gaan vaak minder gangbaar is. 

Ondersteun deze film
Alle voorbereidingen voor de film van Niets te Kiezen zijn in volle gang en ze kunnen bijna van start. Het enige wat nog ontbreekt is budget. Daarom zijn Leenhouts en Ritsma een crowdfundingsactie gestart. Wil je hun project steunen? Doe dan een donatie via deze link

Coverbeeld: uit de theaterversie van Niets te Kiezen

Powered by Labrador CMS