Olympisch atleet Arthur Mariano: “Ik ben gelukkig met mijn vriend”

Een felicitatievideo als coming-outboodschap

Leestijd: < 1 min

De Braziliaanse atleet Arthur Mariano heeft een felicitatieboodschap opgenomen voor zijn vriend die tegelijkertijd een coming-outvideo is. Te zien is hoe de 28-jarige Olympische medaillewinnaar en zijn vriend João Otávio Tasso samen met hun honden de grootste lol hebben.

Bij de video wenst Arthur Mariano zijn vriend een fijne verjaardag en schrijft hij de tekst: “We zijn elke dag samen, in voor- en tegenspoed. Bedankt dat je altijd aan mijn zijde staat. Ik zal altijd de jouwe zijn.”  

Coming-out

Nergens in de video of het bijschrift gebruikt Mariano woorden die wijzen op zijn seksuele oriëntatie. Toch zien velen de video als een verkapte coming-out.

De 28-jarige atleet deed in 2016 mee aan de Olympische Spelen en won daar een bronzen medaille. In 2019 werd hij wereldkampioen op de horizontale balk.

Onder vuur

Vlak voor zijn sportieve overwinningen, in 2015, lag Mariano onder vuur omdat hij racistische opmerkingen had gemaakt over een mede-atleet, in een Snapchat-video. Hiervoor bood hij zijn excuses aan. Hij werd een maand geschorst  door het nationale team in Brazilië.

Hier de video die Mariano plaatste op zijn Instagram-account. En nu we daar toch zijn, meteen maar een paar sportieve kiekjes.

Bron: LGBT Nation

Powered by Labrador CMS