Noorse topscheidsrechter Tom Harald Hagen: “Het is tijd om te vertellen dat ik gay ben”

'Een vanzelfsprekend onderdeel van mijn leven'

Leestijd: < 1 min

Tom Harald Hagen heeft in een interview met de Noorse krant Glamdalen verteld dat hij homoseksueel is. De voetbalscheidsrechter is 42 jaar en zegt: “Voor mij was het altijd al een volstrekt vanzelfsprekend onderdeel van mijn leven. Nu is de tijd gekomen om het ook met anderen te delen.”

Tom Harald Hagen vertelt verder dat hij verwacht dat er vanwege zijn coming-out alleen maar positieve dingen op zijn pad zullen komen. Hij heeft niet echte een reden om juist nu uit de kast te komen, zegt hij. “Als je me vraagt of ik lang heb nagedacht over deze stap, dan is mijn antwoord daarop nee.”

Hagens interview verscheen gisteren in de lokale Noorse krant Glamdalen. De ironie wil dat hij de dag ervoor een wedstrijd floot tussen de teams Valerenga en Kristiansund, waar voetballer Flamur Kastrati (van Kristianslund) een homofobe belediging naar het hoofd van Valerenga-coach Dag-Ellev Fagermo slingerde. Inmiddels heeft de voetballer zijn excuses aangeboden en de coach heeft die geaccepteerd, maar zijn scheldpartij zal niet zonder gevolgen blijven.

Hagen zegt hierover: “Ik heb hier tijdens de wedstrijd zelf niets van gemerkt. Misschien zei hij het in een opwelling, wat nog wel eens wil gebeuren in het heetst van de strijd. Maar we moeten echt af van dit soort scheldpartijen.”

Bron: Sportsfinding.com

Powered by Labrador CMS