Nieuwe podcast over de lhbtq-gemeenschap: BinnenSteBuiten

Leestijd: < 1 min

Hoe ga je om met mensen die niet openstaan voor lbhtq’s? Welke uitdagingen kom je tegen in de zoektocht naar jezelf? BinnenSteBuiten is de naam van een nieuwe podcast van Raisa Sambo over de regenbooggemeenschap, met gasten als Ellie Lust, COC-voorzitter Astrid Oosenbrug en meer. Beluister hier de eerste drie afleveringen.

Raisa Sambo (zie foto) is beginnend presentator en maakt in samenwerking met TivoliVredenburg de podcast BinnenSteBuiten. Het is een project waaraan ze met veel passie werkt, zo laat ze Winq weten: “Vooral vanwege de openhartigheid van elke gast die ik heb mogen interviewen. Gasten die op geheel eigen wijze bijdragen aan de rijke diversiteit van de regenboog gemeenschap. Van activisme tot entertainment, van bedrijfsleven tot kunst, van wetenschap tot spiritualiteit.”

Familie, coming-out, zingeving...

De thema’s die besproken worden gaan bijvoorbeeld over familiegeschiedenis, coming-out ervaringen, zingeving en de uitdagingen waar je mee te maken krijgt tijdens de zoektocht naar jezelf. Hoe ga je om met mensen in je omgeving die niet open staan voor de lhbtq-community?

De zes gasten van dit eerste seizoen: presentatrice Ellie Lust, COC-voorzitter Astrid Oosenbrug, politiewoordvoerder March Bannor, adviseur genderdiversiteit Elio Heres, voormalig voorzitter van COC Amsterdam Vanny Reyes en theatermaker Raymi Sambo.

Mensen met diverse achtergronden

Wat deze podcast volgens Sambo uniek maakt, is de ruimte die er is voor de gelaagdheden van de menselijke identiteiten. “Ik geloof dat het van essentieel belang is om de stemmen en ervaringen van mensen met diverse achtergronden naar voren te brengen. Daarom heb ik bewust gekozen om gasten uit verschillende gemeenschappen en culturen uit te nodigen. Het is mijn doel om de obstakels en uitdagingen te belichten waarmee queer personen in het dagelijks leven te maken hebben, maar vooral om inspirerende verhalen te delen die laten zien dat er altijd hoop is en dat er licht aan het einde van de tunnel schijnt! De podcast is een oproep aan de gemeenschap om hun mooiste leven te leven en zichzelf te omarmen.”

Inzicht en begrip

Elke gast in haar podcast heeft de moed gehad om open te zijn over hun persoonlijke reis, zegt Sambo, inclusief de uitdagingen en succes die ze hebben ervaren. “Ik heb keer op keer gemerkt dat deze verhalen niet alleen relevant zijn voor de queer gemeenschap, maar ook voor de bredere samenleving. Ze bieden inzichten, creëren begrip en inspireren anderen om zichzelf te zijn en hun eigen pad te volgen.”

De podcast BinnenSteBuiten is te vinden op Spotify en op de website van TivoliVredenburg. Daar zijn de eerste drie afleveringen nu te beluisteren en iedere donderdag volgt een nieuwe aflevering.

Powered by Labrador CMS