Nieuwe podcast: Het geheim van het Meisje met de parel

Vanaf 1 april te beluisteren

Leestijd: < 1 min

Wie is toch dat mysterieuze Meisje met de parel? Voor wie heeft Johannes Vermeer dit schilderij gemaakt? In een nieuwe podcast gaat Splinter Chabot op zoek naar antwoorden op alle vragen die hij heeft over het bekendste schilderij van Vermeer.

Kunstliefhebber Splinter Chabot heeft zich de afgelopen maanden verdiept in Het Meisje met de parel en het verhaal dat daarachter schuilgaat. Want hoewel het schilderij de bekendste is in de collectie van Johannes Vermeer, blijft ze voor de meesten toch mysterieus. Want wie was dit meisje? En voor wie heeft Vermeer dit schilderij gemaakt? Hoe is ze zo wereldberoemd geworden?

Terug in het Mauritshuis

In de podcast Het geheim van het Meisje met de parel gaat Splinter Chabot op zoek naar de antwoorden op deze vragen, en meer. De podcast is een initiatief van Nationale-Nederlanden, partner van het Mauritshuis in Den Haag, en wordt gelanceerd op de dag dat het schilderij terugkeert uit Amsterdam: 1 april.

Op zaterdagavond 1 april vanaf 18:30 uur opent het Mauritshuis de deuren om te vieren dat het Meisje weer thuis is. Ook wordt hier de podcast gelanceerd, waarbij de genodigden als eerste naar Het geheim van het Meisje met de parel kunnen luisteren.

De podcast is te beluisteren via alle gangbare kanalen.

Powered by Labrador CMS