Nieuwe podcast: De H van Hetero

Leestijd: < 1 min

In de podcast De H van Hetero gaan trans vrouw Solange Dekker en hetero man Luuk Dresen met verschillende gasten in gesprek over seksualiteit. De eerste aflevering is vanaf vandaag te beluisteren en gaat over de L van Lesbisch, met als speciale gast Barbara Barend.

De H van Hetero is een nieuwe podcast-serie die bestaat uit negen afleveringen, waarvan de eerste vandaag is verschenen. In de podcast staan alle letters van de lhbtiqa+-gemeenschap centraal.

Begrip

Elke aflevering gaan Solange en Luuk in gesprek met een gast die één van de letters vertegenwoordigt, met als doel meer begrip te creëren voor de desbetreffende seksualiteit en zo een brug te slaan tussen de lhbtiqa+ en heterogemeenschap.

In de eerste aflevering, over de L van Lesbisch, is Barbara Barend te gast. De podcast ‘De H van Hetero’ bestaat uit negen afleveringen en is vanaf 19 mei elke donderdag gratis te beluisteren via audioplatform JUKE, Spotify en Apple Music. 

Andere gasten

Naast Barbara Barend gaan Luuk en Solange ook in gesprek met onder anderen Maik de Boer over homoseksualiteit en met D66-kamerlid Lisa van Ginneken over transseksualiteit. Ook komt in de laatste aflevering Maxim Hartman langs om zijn visie en ideeën te delen over de lhbtq-gemeenschap.

Solange Dekker is momenteel in de race voor de titel van Miss Nederland. Luuk Dresen is presentator van YouTubekanaal Nieuwe Gasten en de populaire podcast Lekker Lullen de Podcast

Trots

Solange Dekker is erg trots op het resultaat: “'Het is te gek geworden, een prachtige podcast met bijzondere verhalen. Toen ik het idee begon was het om met name meer begrip te krijgen vanuit de hetero community, om mensen die dat willen wat te kunnen bijbrengen op een leuke en bijzondere manier. Ik ben heel dankbaar voor alle gasten en hun openhartigheid, dat is precies wat we graag wilden. Hiermee maak je seksualiteit en genderidentiteit beter bespreekbaar. Voor ons is het al een enorm succes en we zijn ontzettend blij dat we onze podcast nu ook kunnen delen.” 

Luuk Dresen: “Ik ben heel blij dat onze podcast na maanden hard werken nu eindelijk live is. Ik ben heel benieuwd wat mensen ervan gaan vinden. Ik heb zelf in ieder geval veel geleerd tijdens het maken van deze podcast. Het was heel fijn dat Talpa Network ons alle ruimte heeft gegeven om de podcast precies zo te maken zoals wij dat voor ogen hadden. Met hun begeleiding en tools hebben we denk ik iets heel moois kunnen neerzetten.”

The Cast

De H van Hetero is onderdeel van The Cast, een initiatief van Talpa Network waarbij creatieve makers met een ijzersterk podcastidee de kans krijgen op een groot podium, met een bereik in heel Nederland. Talpa Network biedt hiermee zowel jong talent als ervaren verhalenmakers de kans om hun podcastidee groots uit te werken en te lanceren. Met geld, distributie, kennis en kracht wordt ervoor gezorgd dat deze verhalen gerealiseerd en gehoord worden door heel Nederland.

De overige drie winnaars van The Cast zijn de podcasts De Groundhoppers, Troostgerechten en Waarom lach je?. Deze worden later dit jaar verwacht. De H van Hetero is vanaf deze week gratis te beluisteren via JUKE.nl, Spotify en Apple Music.

De trailer van De H van Hetero is hier te beluisteren.

Powered by Labrador CMS