Nieuwe muziek: Troye Sivan in z’n blootje en een mysterieuze Mitski

Leestijd: < 1 min

Na ‘Rush’ komt Troye Sivan opnieuw met een pikante video, voor zijn nieuwe single ‘Got Me Started’. Bekijk hier z’n dance moves in een sauna, en wie is die leuke meneer die hij datet? Maar er is meer nieuwe muziek, van een mysterieuze Mitski, Weyes Blood, Boygenius en The Chemical Brothers.

Troye Sivan – ‘Got Me Started’

Glittertops, broeken met ingewikkelde slierten, dansers in velerlei verschijningen en een van het zweet glimmende Troye Sivan: het kan allemaal weer niet op in de nieuwe video van Troye Sivan. Hieronder zie je zijn – best ingewikkelde – dance moves. ‘Got Me Started’ staat op het nieuwe album Something To Give Each Other, dat op 13 oktober verschijnt.

Mitski – ‘My Love Mine All Mine’

De in Japan geboren Amerikaanse singer-songwriter Mitski gaat op de jazztoer met haar nieuwe single. In de video bouwt ze een stellage van stoelen waarin ook een ei een rol speelt. Het wordt helemaal een mysterie wanneer Mitski de stoelenstapel beklimt alsof het niets is.

Weyes Blood – ‘Twin Flame’

De video van ‘Twin Flame’ begint als een tekenfilm uit de jaren tachtig en verandert dan in een reallife sprookje met zangeres Weyes Blood in een rood prinsessengewaad die met kaarsen door een kasteel wandelt. ‘Twin Flame’ is een trippy ballad, en dat van iemand die haar carrière ooit begon met noise en heavy metal.

Eartheater – ‘Crushing’

Alexandra Drewchin is de vrouw achter Eartheater, een Amerikaanse mult-instrumentalist, producent en vocalist. Ze maakt muziek die geworteld is in elektronische pop, maar ook neigt naar psychedelische folk. In de video van ‘Crushing’ is ze te zien als een gothic wetenschapper.

Boygenius – ‘Cool About It’

Het damestrio kan op sommige tracks flink uithalen, maar op ‘Cool About It’ houden ze het klein. De video is prachtig geanimeerd en gaat over twee popachtige menswezens die met elkaar verbonden zijn in de liefde voor een hond.

Becky Hill / Chase & Status – ‘Disconnect’

Tijdens de hoogtijdagen van de dubstep waren Chase & Status de ultieme uithangborden van het subgenre in de dance. Die dubstep is inmiddels wel weer toe aan een revival, helemaal omdat dit naadloos aansluit met de op dit moment razend populaire, herontdekte drum ’n bass. Leg daar de stem van Becky Hill overheen en je hebt een dansvloerhit.

The Chemical Brothers & Beck – ‘Skipping Like A Stone’

Als je niet helemaal goed luistert, lijkt het intro van ‘Skipping Like A Stone’ een beetje op dat van ‘Money For Nothing’ van Dire Straits: “I want my MTV….” Dat duurt gelukkig maar even, want er ontstaat een lekkere groove waarover Beck zijn zang drapeert. De video is een trip over het (Amerikaanse?) platteland.

Jacob Collier & Brandi Carlisle – ‘Little Blue’

De Britse muzikant Jacob Collier heeft de Amerikaanse countryster Brandi Carlisle gestrikt voor zijn nieuwe single, een dromerig liedje met dito video waarin hij langzaam naar de bodem zinkt van een geanimeerde zee. Daar klinkt ineens de stem van Brandi, maar de zee is dan alweer veranderd in een bos.

Swedish House Mafia – ‘Ray Of Solar’

Dit zou een Nederlandse DJ eens moeten doen met een zangeres als Floor Jansen: haar dijk van een stem op een housebeat. Dan krijg je zoiets als dit intro.

Bella Poarch & Lauv – ‘Crush’

De invloeden van Barbie zijn ineens overal. Hoewel het lied van Bella Poarch en Lauv niet op de soundtrack staat van die film, is de video snoeperig roze.

Tate McRae – ‘Greedy’

Sporty Spice is er niets bij in de nieuwe video van Tate McRae.

Shakira & Fuerza Regida – ‘El Jefe’

Er kan niemand zo dansen als Shakira. Niets ziet er raar uit, als zij het doet (op de malle video van ‘She-Wolf’ na, dan).

Depeche Mode – ‘My Favourite Stranger’

Al jaren cureert Anton Corbijn het visuele imago van Depeche Mode. De video voor ‘My Favourite Stranger’ is er een volgens het boekje: stemmige zwart/witbeelden, donkere figuren vanaf de rug gezien en een verrassend einde.

Doja Cat – ‘Agora Hills’

Na een aantal controversiële, demonische video’s is deze nieuwe van Doja Cat eigenlijk alleen maar weird. Nog steeds een beetje spooky met hier en daar een druppel bloed en verwijzingen naar de tv’s in Poltergeist, maar verder valt het horrorgehalte deze keer vreselijk mee.

Martin Garrix & Lloyiso – ‘Real Love’

In deze video is te zien hoe een pizzabezorger de vreemdste figuren tegenkomt. Best een aardig liedje ook en Lloyiso heeft een prettige stem.

Powered by Labrador CMS