Nieuwe muziek: Tove Lo tovert ‘Popcorn’ uit de oude doos en Madonna in een rave

Met een speciale cameo voor de billen van Måneskin-zanger Damiano David

Leestijd: < 1 min

Grappig dit: de Zweedse zangers Tove Lo komt met een update van Hot Butters ‘Popcorn’ =, maar helaas is ze het originele dansje vergeten in te studeren. Terwijl dat écht de moeite van het kijken waard is, zoals je hier kunt zien. Verder nieuwe muziek van Madonna, Babyface en Arctic Monkeys. Plus: de billen van Måneskin-zanger Damiano David.

Arctic Monkeys – ‘There’d Better Be A Mirrorball’

Als zelfs deze rockers al vragen om een mirrorball, weet je: het weekend staat voor de deur. Overigens valt er weinig te dansen op deze nieuwe single, het is een vrij inventieve downtempo track waarop zanger Alex Turner bijna aan het croonen slaat.

Madonna – ‘Turn Up The Radio’

Madonna’s remix-album Finally Enough Love is een wereldwijd succes. De Queen of Pop heeft daarom nog maar een video op haar YouTube-kanaal gezet die hoort bij de spetterende Offer Nissim-remix van ‘Turn Up The Radio’. Waar de originele video een romantisch beeld schetst van idyllisch Italië, lijkt het land nu het ultieme decor van een rave.

Babyface & Ella Mai – ‘Keeps On Fallin’

“I keeps on fallin’ in love” is grammatical natuurlijk niet correct, maar wat maakt het uit. De video is helemaal Bridgerton.

Tove Lo – ‘2 Die 4’

Popcorn! En nee, dan bedoelen we niet de gecremeerde maiskorrels, maar de act Hot Butter, die in 1972 met het origineel kwam van dit deuntje (en die later door Crazy Frog gruwelijk door de mangel werd gehaald). Tove Lo heeft helaas niet naar de video van Hot Butter gekeken. Wat konden de mensen toen dansen hè.

Noah Cyrus & Benjamin Gibbard – ‘Every Beginning Ends’

Een onverwacht duet van Noah Cyrus en de zanger van Death Cab For Cutie, Benjamin Gibbard. Het is een akoestisch nummer met weinig opsmuk en is in al zijn kleinheid prachtig. Ook wel eens leuk: een Cyrus die niet voluit gaat lopen schreeuwen elke keer.

Alphaville – ‘Forever Young (Symphonic Version 2022)’

Een klassieker uit de jaren tachtig krijgt een nieuw leven met dank aan een symfonisch orkest. De stem van zanger Marian Gold klinkt na bijna veertig jaar nog altijd als een klok.

Gorillaz & Tame Impala & Bootie Brown – ‘New Gold’

De typische, ijle stem van Tame Impala-zanger Kevin Parker doet het prima op de beats van Gorillaz. Helaas is er nog geen officiële video, maar deze bewegende plaatjes zijn ook best leuk.

Måneskin – ‘Supermodel’

Er was enig gedoe over de registratie van het optreden van Måneskin tijdens de Video Music Awards 2022. De organisatie stoorde zich niet zozeer aan de leren jockstrap van Damiano David, maar er was een probleem met de borsten van Victoria De Angelis: daar waren de kwastjes van afgevallen. En borsten op tv, dat is natuurlijk ongehoord. Wat een onzin. Afijn, er blijft nog genoeg moois over om naar te kijken.

Shakira & Rauw Alejandro – ‘Te Felicito’

Maar lieve Winq, jullie hadden laatst toch ook al deze nieuwe samenwerking tussen Shakira en Rauw Alejandro laten zien? Klopt, maar dit is een andere video.

Latto – ‘It’s Givin’

De Amerikaanse hip hop-sensatie Latto toont in haar nieuwe video twee bruiden die met elkaar zoenen en later is er sprake van een regenboogkleurig toetsenbord. Verder gebeuren er dingen op haar kantoor waarbij Toren C compleet verbleekt.

Benjamin Clementine – ‘Genesis’

Als je de eerste tonen hoort van ‘Genesis’, denk je misschien: “Hé, een Franse chanson!” Deze track staat op And I Have Been, het eerste album van Benjamin Clementine in vijf jaar dat verschijnt op 28 oktober.

Ava Max – ‘Million Dollar Baby’

Het lied heeft niets te maken met de gelijknamige boksfilm uit 2004 waarin Hillary Swank de hoofdrol speelt, en de melodie heeft een stukje van LeAnn Rimes’ ‘Can’t Fight The Moonlight’. In de video komen twee Ava’s elkaar tegen: een blonde en een donkerharige. Best leuk allemaal.

Chet Faker – ‘It Could Be Nice’

Dat Nicholas James Murphy zich dit schijtlollige pseudoniem heeft aangemeten, is niet per se terug te horen in zijn muziek: ‘It Could Be Nice’ is een bloedserieuze ballad met een fraaie, kunstzinnige video.

The 1975 – ‘I’m In Love With You’

Sommige mensen vinden clowns eng. In de nieuwe video van The 1975 hebben ze iets melancholisch, iets triests zelfs. De beelden doen denken aan een stomme film met Charlie Chaplin, wat erg leuk is gevonden. Het lied zelf doet enigszins denken aan Weezers ‘Island In The Sun’.

Nicki Minaj – ‘Super Freaky Girl’

Oké, het liedje is best kut. Maar de video maakt een hoop goed. Nicki Minaj is te zien in een freaky Barbie-wereld waarin ze een robotkat uitlaat. Grappigste fragment: waarin de blonde meneer met zijn mond haar slipje naar beneden trekt en Nicks die in zijn mond propt. Ja, zo smaakvol is het allemaal.

Romeo Santos & Justin Timberlake – ‘Sin Fin’

Na Fórmula Vol. 1 en 2 heeft Romeo Santos vandaag het derde deel van zijn succesvolle albumreeks uitgebracht: Fórmula Vol. 3. Op het poppy bachata-album maken diverse grote namen hun opwachting: onder meer Rosalía, Christian Nodal en Justin Timberlake zijn te horen. Die laatste is ook te zien in de onderstaande video van ‘Sin Fin’.

Powered by Labrador CMS