Nieuwe muziek: tongen met Måneskin en Sam Smith in een vuige nachtclub

Leestijd: < 1 min

De nieuwe video van Måneskin bevat allerlei bizarre typetjes die samen op een kantoor werken en op een gegeven moment aan een glaswand likken. Klinkt dat veelbelovend? Bekijk dan ook even de nieuwe video van Sam Smith in een duistere dancing. Maar er is meer nieuwe muziek, van The Weeknd en Fall Out Boy.

Fall Out Boy – ‘Love From The Other Side’

In een sprookjesachtige animatievideo leest een grootvader zijn kleindochter voor. En dan slaat Fall Out Boy toe met raggende gitaren en een beukende beat. Van het nieuwe album So Much (For) Stardust), dat op 24 maart verschijnt.

Sam Smith, Koffee, Jessie Reyez – ‘Gimme’

In de video voor ‘Gimme’ bezoekt het drietal Sam, Koffee en Jessie een vuige nachtclub waar mensen van allerlei pluimage uit hun dak gaan. Ziet er heerlijk underground uit allemaal. ‘Gimme’ staat op Smiths nieuwe album Gloria, dat over precies een week verschijnt.

The Weeknd – ‘Nothing Is Lost (You Give Me Strength)’

Vorige week brachten we al de lyric video, nu is er ook een officiële video gemaakt voor het Avatar-lied van The Weeknd dat klinkt alsof het ergens hoog in de atmosfeer is opgenomen.

Måneskin – ‘Gossip’

Zanger Damiano David heeft z’n lange lokken ingeruild voor standje drie met de tondeuse en dat staat hem prima. De video speelt zich af op een kantoor vol clichématige typetjes en aparte figuren, met de band die achter glas zingt over ‘Gossip’. Tip voor thuis: probeer ook eens te tongen met een glaswand.

Tiësto, Solardo, Poppy Baskomb – ‘I Can’t Wait’

Alsof je halverwege de nineties ergens op een dansvloer staat en iedereen raakt euforisch vanwege de diepe trance en de soulvolle vocalen waarmee de DJ je om je oren slaat. ‘I Can’t Wait’ klinkt retro en modern tegelijk.

Arlo Parks – ‘Weightless’

De Britse singer-songwriter Arlo Parks heeft haar nieuwe album aangekondigd: My Soft Machine verschijnt op 26 mei. ‘Weightless’ gaat over een nauwelijks beantwoorde liefde: zelf stort je je vol overgave op de ander, maar je krijgt er veel te weinig voor terug.

Drake – ‘Jumbotron Shit Poppin’

Jachten, villa’s, dikke auto’s, fancy dineren en dure sieraden: Drake laat het breed hangen in zijn nieuwe, poenerige video. ‘Jumbotron Shit Poppin’ is nauwelijks een liedje te noemen, maar wat geeft het.

Kali Uchis – ‘I Wish You Roses’

O wow, dit ziet er mooi uit. Gewoon even geen commentaar, gewoon meteen de video aanzetten.

Cub Sport – ‘Keep Me Safe’

Deze queer act uit het Australische Brisbane brengt op 7 april een nieuw album uit, Jesus At The Gay Bar. Hierop staat de nieuwe single ‘Keep Me Safe’, een ballad die gaat over liefde en schaamte.

Dolly Parton, Belinda Carlisle, Cyndi Lauper, Gloria Estefan, & Debbie Harry – ‘Gonna Be You’

Voor de soundtrack van de sportfilm 80 for Brady (met daarin Lily Tomlin, Jane Fonda, Rita Moreno en Sally Field) hebben vijf topzangeressen de handen ineengeslagen. ‘Gonna Be You’ is geschreven door Diane Warren, die garant stond voor menige nummer één-hit. Leuke video, maar waar is Debbie Harry?

Powered by Labrador CMS