Nieuwe muziek: The Weeknd strikt Madonna

Luister hier naar 'Popular', gezongen door The Weeknd en Madonna

Leestijd: < 1 min

Madonna zingt mee op ‘Popular’ van The Weeknd, een track die staat op de soundtrack van de nu al omstreden HBO Max-serie The Idol die in juni in première gaat. Maar er is meer nieuwe muziek: Sophie Ellis-Bextor gaat op zwoel en Hozier galmt weer als vanouds.

Alice on the Roof – ‘The Right Words’

België viert dat het precies twintig jaar geleden is dat het huwelijk werd opengesteld voor mensen van hetzelfde geslacht. Speciaal hiervoor heeft de Belgische artiest Alice on the Roof een lied gemaakt die kan dienen als openingsdans tijdens bruiloften. Tevens is het onderdeel van de campagne Embracing Openness.

Sophie Ellis-Bextor – ‘Lost in the Sunshine’

Terwijl Jessie Ware, Alison Golfdrapp, Beyoncé en Roísín Murhpy allemaal inzetten op disco of modernere dance, pakt Sophie Ellis-Bextor juist een rustmoment. Jazeker, er zit een beat onder ‘Lost in the Sunshine’ maar het is een zeer relaxte track. Met een fijne zomerse video, ook nog.

Hozier – ‘Francesca’

Het glamt én galmt er weer lekker op los bij Hozier. Er zou eigenlijk eens een overzicht moeten komen van video’s die zijn gefilmd in vervallen gebouwen, want dit is er weer eentje. Mooi gefilmd, dat wel.

Concrete Castles – ‘Smile’

Hier kent haast niemand ze nog, maar Concrete Smile draait al een tijdje mee. Ze komen uit Erie, Pennsylvania en staan vooral bekend om hun rockcovers. De video bij ‘Smile’ is nogal luguber.

The Weeknd, Madonna, Playboi Carti – ‘Popular’

In een interview met Apple Music vertelt The Weeknd dat hij altijd al met Madonna wilde werken. Het liefst zou hij een compleet album met haar maken. Wat op zich goed nieuws is, want The Weeknd is een van de grootste mainstream artiesten van dit moment die toch nog een beetje cutting edge is. Binnenkort gaat zijn eerste tv-serie van start, The Idol. Daar was nogal wat om te doen, zoals te lezen is bij Pitchfork. Afijn, ‘Popular’ brengt Madonna misschien wel weer eens in de hitlijsten. Volgende week komt er nóg een nieuwe samenwerking bij: Madonna brengt dan een duet uit met Sam Smith, genaamd ‘Vulgar’.

Madison Beer – ‘Home To Another One’

De Amerikaanse zangeres Madison Beer is min of meer gelanceerd door Justin Bieber nadat die over haar had gekletst op Twitter. Daarna tekende ze een contract met Def Jam Records, wat ooit een hiphoplabel was. Maar dit is geen gangsterrap, maar een romantisch liedje in een ruimteschip.

Awkwafina & Daveed Diggs – ‘The Scuttlebutt’

Er is een live action remake gemaakt van The Little Mermaid, en op de soundtrack staat dit liedje. Best leuk.

Latto & Cardi B – ‘Put It On Da Floor Again’

In april bracht Latto haar single ‘Put It On The Floor’ uit. Daarna vroeg ze Cardi B voor een remix, die ze ‘Put It On Da Floor Again’ heeft genoemd. In de video zetten ze een supermarkt op stelten.

Pip Blom & Alex Kapranos – ‘Is This Love?’

De Amsterdamse Pip Blom is alweer toe aan album nummer drie: Bobbie genaamd. Op de eerste single zingt Alex Kapranos mee, bedankt van Franz Ferdinand. Het is een lekker funkende track geworden.

Powered by Labrador CMS