Nieuwe muziek: Spice Girls vieren jubileum en Freddie Mercury herrijst

Leestijd: < 1 min

Precies 25 jaar geleden verscheen ‘Spice Up Your Life’, het blijemensen-anthem van de Spice Girls. Om dit jubileum te vieren is er een nieuwe video verschenen. Ook uit de oude doos: een verloren gewaande track van Queen met prachtige vocalen van Freddie Mercury. Maar er is meer nieuwe muziek…

Snoop Dogg – ‘Crip Ya Enthusiasm’

Meestal slaan we rap- en hip hopvideo’s hier over, maar voor Snoop Dogg maken we graag een uitzondering. Zeker ook omdat de video erg geestig is, met de rapper als avatar uit een game.

Red Hot Chili Peppers – ‘The Drummer’

Onlangs brachten de RHCP’s hun tweede dubbelalbum van dit jaar uit. Bijna veertig jaar bestaan ze inmiddels, maar ze zijn still going strong. En zelfs met die pornstache ziet zanger Anthony Kiedis er wederom prima uit.

Spice Girls – ‘Spice Up Your Life’

25 jaar nadat de Spice Girls deze topper uitbrachten, is er een video verschenen die er net even anders uitziet dan het origineel. Alleen de hardcore fans zullen de verschillen opvallen, maar wat doet het er toe. Het is altijd leuk om Posh, Sporty, Scary, Baby en Ginger Spice in actie te zien.

Arctic Monkeys – ‘I Ain’t Quite Where I Think I Am’

Alsof je er live bij bent, zo voelt de nieuwe Arctic Monkeys-video. Vandaag is het nieuwe album The Car verschenen en op deze single klinken ze dieper dan ooit tevoren.

Queen – ‘Face It Alone’

Brian May onthulde eerder dit jaar het bestaan van ‘Face It Alone’, een gevoelige ballad waarop Freddie Mercury is te horen. De band was de track compleet vergeten, aldus May. Nu is ‘Face It Alone’ op single uitgebracht. Op 18 november volgt een heruitgave van The Miracle, het voorlaatste album waarop Mercury te horen was.

Caroline Polachek – ‘Sunset’

Bij een zonovergoten lied hoort een dito video, dus is Caroline Polachek naar Barcelona getogen om er een filmpje bij te schieten. Het is oktober, maar je krijgt meteen weer zin in de zomer.

George Michael – ‘Fast Love (Behind the Scenes)’

Nadat er onlangs een nieuwe biografie is verschenen over het leven van George Michael, is er nu ook een nieuwe video verschenen van ‘Fast Love’, met veel beelden vanachter de schermen. Niet iedereen is enthousiast, onder wie zanger Darren Hayes.

 

Kelela – ‘Happy Ending’

‘Happy Ending’ klinkt als een nineties rave en de bijbehorende video bevat dan ook beelden uit de zwarte rave-cultuur uit New York.

Lucina Chua – ‘Golden’

De Britse Lucinda Chua is niet alleen zangeres, maar ook cellist. Voor de mysterieuze, feeërieke single ‘Golden’ maakte ze samen met regisseur Tash Tung een korte film waarin Oost- en Zuidoost-Aziatische talenten centraal staan. “Het was de eerste keer in mijn professionele leven dat ik niet tot de minderheid behoor.”

Christina Aguilera – ‘Beautiful (2022 Version)’

De originele video van ‘Beautiful’ was al best inclusief, maar de nieuwe helemaal. Helaas is de zangeres zelf niet te zien.

Shakira & Ozuna – ‘Monotonía’

Het gaat niet helemaal goed met Shakira terwijl ze boodschappen doet. In de supermarkt komt ze iemand tegen die haar aan het huilen maakt en haar vervolgens neerschiet. Er zit een gat in haar lichaam en ze gaat er vandoor met haar eigen hart in haar hand.

Conchita Wurst – ‘Call Me Up’

Mooie slofjes.

Ellie Goulding – ‘Let It Die’

Mooie dansers.

Powered by Labrador CMS