Nieuwe muziek: onderbroekenlol, een cyber-reuzin en een vuurspuwer

Bekijk Madonna's ‘Frozen Live From the Madame X Tour’

Leestijd: < 1 min

Het is nogal een eclectisch weekje wat betreft nieuwe muziekvideo’s. We beginnen in eigen land, om vervolgens via de VS in Afrika terecht te komen. Met verder een prachtig gezongen duet tussen Olivia Newton-John en Dolly Parton. Maar er is meer, een semi-naakt poserende Ric Wilson bijvoorbeeld.

Raoul & The Wisemen – ‘Healing’

We beginnen op eigen bodem, met Raoul & The Wiseman. Die maken melodieuze pop met een vleug elektronica. De muziek is melancholisch, maar hoopvol. ‘Healing’ gaat over het bepalen van je eigen richting en dat volhouden, ook als alles om je heen verandert.

Ann Marie – ‘Road Trip’

De Amerikaanse Ann Marie (dus niet de Britse Anne-Marie) stond enkele weken geleden voor het eerst in deze rubriek en is nu alweer te zien met haar nieuwe single. Het is een slepende track met een bijzondere choreografie.

Cardi B – ‘Nasty Girl’

Hiphop zie je niet zoveel in deze rubriek, maar voor Cardi B maken we graag een uitzondering omdat haar video’s altijd zo heerlijk over the top zijn. Deze keer wandelt ze als een cyber-reuzin door Manhattan én is ze verkleed als glitterbol.

Latto – ‘Lottery’

Nog meer hiphop, al is de nieuwe single van Latto een ode aan klassieke disco. In de video heeft ze een man die in een goedgevulde boxer dollars staat te strijken. Eigenlijk zit haar hele slaapkamer vol met schaars geklede mannen. Leuk hoor.

Spice Diana – ‘Baligeya’

Vers uit Oeganda: de nieuwe single van Spice Diana. Hypnotiserende geluiden gecombineerd met kleurrijke beelden zorgen voor een betoverend geheel.

Ayra Starr – ‘Sability’

We blijven nog even in Afrika, want Ayra Starr komt uit Nigeria. Oyinkansola Sarah Aderibigbe, zoals ze is geboren, komt uit Benin, begon haar carrière als model en is inmiddels professioneel zangeres. De video van ‘Sability’ is classy, sexy en spannend zodra er een heuse vuurspuwer in beeld komt.

Rema – ‘Holiday’

We blijven nog even in Nigeria, want ook Rema heeft een nieuwe single uit. De zanger scoorde een wereldwijde monsterhit met ‘Calm Down’, waarna het vrij stil bleef rond de volgende singles ‘FYN’, ‘Breathe Anthem’ en ‘Only You’. De video van ‘Holiday’ heeft al gimmick dat die deels vanuit de mond van Rema is gefilmd. Wellicht helpt het om weer een hit te scoren.

Madison McFerrin – ‘(Please Don’t) Leave Me Now’

Inderdaad, Madison is de dochter van Bobby ‘Don’t Worry, Be Happy’ McFerrin. Binnenkort verschijnt haar debuutalbum, I Hope You Can Forgive Me (for being the daughter of the singer of the stupidest song ever). Oké, het gedeelte tusssen de haakjes hebben we er zelf bij verzonnen. Overigens heeft Bobby McFerrin veel meer in zijn mars dan die single, maar dat terzijde. Dochter Madison maakt tamelijk sober opgetuigde soulmuziek en staat in juli op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Ric Wilson, Chromeo & A-Trak – ‘Pay It No Mind’

Nog meer disco en lekker funky bovendien: zo klinkt de samenwerking tussen Ric Wilson, Chromeo en A-Trak.In de video poseert Wilson semi-naakt voor een groep amateurschilders, maar het resultaat is niet al te best te noemen. Wel een heel grappig concept voor een video.

Lido Pimienta – ‘Te Quería’

Lido Pimienta is een Colombiaans-Canadese artiest die in 2020 haar album Miss Colombia uitbracht. Daarvan heeft ze nu bijna drie jaar later deze single uitgebracht, met een video waarin de zangeres in een fantasiewereld rondloopt als Queen of the Clowns. Nou niet meteen roepen dat clowns eng zijn: er zit een diepere bedoeling achter de video. Volgens Pimienta gaat die over ‘transformatie, toxische relaties, ongelijkheid tussen mensen en hoe mensen die van je houden je gulheid opvatten als domheid’.

Feist – ‘In Lightning’

Vorige week rapporteerden we hier al over de comeback van Feist. Deze week lanceert de Canadese zangeres de video van ‘In Lightning’. Het is een nogal onstuimig gebeuren in de branding, dat behoorlijk claustrofobisch is gefilmd.

Adam Lambert - 'Getting Older'

Zie hoe Adam transformeert in deze video van de Billie Eilish-cover. Van het nieuwe coveralbum Drama, dat binnenkort verschijnt.

Karol G & Shakira – ‘TQG’

Shakira doet wat ze altijd doet in video’s: met haar heupen bewegen in een natte jurk. Een stukje cultuurgeschiedenis naar de mensen toe.

Madonna – ‘Frozen Live From the Madame X Tour’

Dit jaar gaat Madonna weer op tournee én het is 25 jaar geleden dat ‘Frozen’ uitkwam als eerste single van het album Ray Of Light. Om dat te vieren heeft de Queen of Pop een live-opname uit haar Madame X Tour gedeeld, met dochter Lola als danseres.

Dolly Parton & Olivia Newton-John – ‘Jolene’

Olivia Newton-John die samen met Dolly Parton haar monsterhit ‘Jolene’ zingt: mooier wordt het bijna niet. En wat passen die twee stemmen perfect bij elkaar… Wanneer het is opgenomen, is niet bekend. Newton-John overleed vorig jaar zomer, maar het zal niet lang daarvoor hebben plaatsgevonden. Fijn dat Parton dit nu deelt.

Powered by Labrador CMS