Nieuwe muziek: Mmmm met Maluma en Kylie zingt 'Padam' live

Leestijd: < 1 min

Maluma gaat weer eens op standje broeierig in zijn nieuwe video, waarin hij danst in de regen, verleidelijk op een bank hangt en zijn lange lokken heeft ingevlochten. Verder is er nieuwe muziek van Anohni, zij van The xx, Rosalía, Halsey, Amaarae, Skrillex en nog veel meer.

Tally – ‘Body Amour’

Met haar song 'Gloria' was Tally ambassadrice van de Rotterdam Pride en die hit heeft inmiddels méér dan 2,5miljoen streams behaald op Spotify. In 2022 gaf de Tally spetterende optredens tijdens Pride Amsterdam en de Canal Parade met haar single ‘What A Feeling’. ‘Body Armour’ is haar nieuwe single en gaat over een liefde niet kapot te krijgen is.    

Rosalía – ‘Tuya’

De Spaanse wereldster Rosalía schuimt de straten van Tokio af in haar nieuwe video en hangt rond met een schattig hondje. Ze combineert reggaeton, het geluid van Japan, flamenco én gabbertechno in één lied, zonder dat het een zooitje wordt.

Amaarae – ‘Wasted Eyes’

Vorig week verscheen Amaaraes nieuwe album Fountain Baby, waarop deze Amerikaans-Ghanese zangeres een nieuwe draai geeft aan afropop. Haar single ‘Wasted Eyes’ sluit eigenlijk heel goed aan bij het lied van Rosalía hierboven.

Romy – ‘Loveher’

Romy van The xx heeft al een aantal singles uitgebracht, en heeft nu aangekondigd dat in september haar eerste soloalbum verschijnt: Mid Air. Het wordt een dansbare plaat met diepgang, in ‘Loveher’ staat er ook op. Het is inderdaad een fijne dancetrack.

PJ Harvey – ‘I Inside the Old I Dying’

De Amerikaanse singer-songwriter PJ Harvey brengt binnenkort haar album I Inside the Old Year Dying uit. Je zou denken dat deze single de titeltrack is van dat album, maar kijk nog maar eens goed. In oktober komt PJ Harvey naar Amsterdam, voor twee concerten in Paradiso.

L'Rain – ‘New Year’s UnResolution’

Taja Cheek, professioneel bekend als L'Rain, is een Amerikaanse experimentator, multi-instrumentalist, componist en curator die vooral bekend staat als de zanger en songwriter van haar gelijknamige band. Deze track is de eerste muziek die L’Rain heeft uitgebracht sinds 2021. Hoe zou je deze muziek kunnen omschrijven: gothic deep house misschien?

Skrillex with Nai Barghouti – ‘XENA’

Xena, Princess of Power was de vrouwelijke versie van He-Man en had in de jaren tachtig en negentig een eigen tv-serie. Maar daar heeft deze ‘XENA’ niets mee te maken. Met dit lied vraag Skrillex aandacht voor Oxfam, een wereldwijde organisatie die zich inzet voor de strijd tegen ongelijkheid armoede en onrechtvaardigheid.

Halsey – ‘Lilith’

SUGA van de Populaire K-popgroep BTS is te horen op de nieuwe single van Halsey, die wordt begeleid door een Game of Thrones-achtige video met Handmaid’s Tale-achtige trekjes. Totdat Halsey SUGA tegenkomt en alles komt goed.

Maluma – ‘COCO LOCO’

Was iedereen maar zo mooi als Maluma, verzucht menigeen na het zien van alwéér een nieuwe video van deze Colombiaanse zanger. Of nee, doe ook maar niet, want dan ljken we allemaal op elkaar en dan is dat ook niet meer bijzonder. Afijn, in ‘COCO LOCO’ laat Maluma zich weer van zijn ondeugendste kant zien, en geeft ook nog een heel eigen interpretatie aan ‘Singin’ In the Rain’.

Anohni and the Johnsons – ‘Sliver of Ice’

Even lijkt het alsof Anohni is uitgeschoten met de lipstick, maar dan blijkt dat er twee net niet synchrone beelden over elkaar heen zijn gelegd. Met een vervreemdend effect. ‘Sliver of Ice’ is een subtiele liefdesballad van het album My Back Was A Bridge For You To Cross, dat op 7 juli verschijnt.

Devendra Banhart – ‘Twin’

Deze mysterieuze zanger met de ongrijpbare stem brengt op 22 september zijn nieuwe album Flying Wig uit. ‘Twin’ doet denken aan alternatieve gothrock uit de jaren tachtig, met een vleug The Cult en The Mission. Maar ook aan glossy acts als M83 of Tame Impala.

Anyma & Grimes – ‘Welcome To the Opera’

Met opera heft deze muziek niets te maken, al wordt er vrij episch gezongen in ‘Welcome To the Opera’. De track is geproduceerd door Anyma, oftewel Matteo Milleri van het voormalige Italiaanse duo Tale of Us. Zet maar lekker hard, dit.

Kylie Minogue – ‘Padam Padam (Live at Capital's Summertime Ball 2023)’

Met een grotendeels in het rood geklede groep dansers trad Kylie eerder deze week op tijdens het Summertime Ball van Capital Radio. Zie hier hoe ze over een catwalk paraderen onder het genot van een fijn mopje ‘Padam’.

Doja Cat – ‘Attention’

Nadat Doja Cat in 2021 doorbrak met het superaanstekelijke ‘Kiss Me More’ en haar album Planet Her, waarvan ze later zei dat het ‘cash-grab’ was ‘and yall fell for it’. Met andere woorden: Doja Cat kiest er nu voor om een minder toegankelijk geluid neer te zetten. Met wel weer een aanstekelijke video, waarin ze de straten van L.A. afschuimt.

Kesha – ‘Only Love Can Save Us’

Het begint met een hoop boom-boom-boom om dan ineens los te barsten in een sprankelend, haast gospelachtig koor, om daarna weer richting Beyoncés ‘Formation’ terug te reizen. ‘Only Love Can Save Us’ is een bijzonder lied, met een video waarin Kesha zich puurder dan ooit laat zien.

Powered by Labrador CMS