Nieuwe muziek: Måneskins Damiano in een naveltruitje en Mariah zingt haar kersthit

Leestijd: 2 min

Damiano David verschijnt in een superstrak en iets te kort truitje in de video van Måneskins ‘Off My Face’. Verder heeft Mariah Carey voor het eerst haar kersthit ‘All I Want For Christmas Is You’ gezongen tijdens een awardshow. Maar er is meer nieuwe muziek, van Björk & Rosalía, Jacob Collier, Jungle natuurlijk, Yungblud en Showtek.

Måneskin – ‘Off My Face’

“I’m in love with the drugs, but the drugs don’t love me back.” Zanger Damiano David citeert bijna letterlijk Marilyn Manson, die ooit een hit had met “I Don’t Like the Drugs, But the Drugs Like Me’. ‘Off My Face’ is overigens geen cover, maar een op zichzelf staand liedje van 2,5 minuut. En zien we daar een naveltruitje? Die man komt ook overal mee weg…

Björk & Rosalía – ‘Oral’

Op IJsland zijn veel zalmkwekerijen in handen van buitenlandse ondernemers die het niet zo nauw nemen met het milieu. Vindt Björk niet leuk en daarom zingt ze er een lied over, sterker nog: het is een duet met de Spaanse Rosalía. Wat zij vindt van de kwestie? Uit de video valt dat niet direct op te maken, want avatars van beide dames voeren een choreografie uit in een loods, waarbij ze schermen met zwaarden.

Jacob Collier – ‘Witness’

De 29-jarige Britse singer-songwriter Jacob Collier won al meerdere Grammy Awards voor zijn muziek. Hij maakt jazzy soul met een vleug R&B en op ‘Witness’ is een fraai koortje te horen, alsmede Shawn Mendes, Stormzy en Kirk Franklin.

Jungle – ‘Palm Trees’

Daar is Jungle weer, dat het complete Volcano-album van video’s lijkt te voorzien. Deze week is de track ‘Palm Trees’ aan de beurt. De dansers staan dan ook om een abstract vormgegeven palmboom terwijl ze ritmisch bewegen op de maat van de muziek. Terwijl ze dansen, dus.

Yungblud – ‘Happier’

Doorgaans maakt Yungblud een hoop herrie met zijn liedjes, maar ‘Happier’ is zowaar iets subtieler. Wat verder opvalt is dat zijn kapsel per video dynamischer wordt.

Showtek – ‘Shine’

Het Nederlandse danceduo Showtek bestaat uit de broers Sjoerd en Wouter Janssen en maakt al muziek sinds 2001. Je zou denken dat ze de huidige houserevival aangrijpen voor een comeback, maar ze zijn eigenlijk nooit weggeweest. Zanger Sonny Wilson, ook een Nederlander, werkte eerder samen met David Guetta (hij is te horen op ‘Sun Goes Down’ dat een hit werd in 2015) en voor Showtek nam hij in 2013 ‘Booyah’ op. Nu is hij wederom te horen op ‘Shine’.

Mariah Carey – ‘All I Want For Christmas Is You’

Voor het eerst heeft Mariah Carey haar kersthit gezongen tijdens een gala, namelijk tijdens de Billboard Awards Show 2023. Ze zag er betrekkelijk eenvoudig uit, in haar witte minijurk. Te midden van een groep schaatsers daalde de zangeres af vanuit de nok van de zaal, op een schommel. Daarmee was het ook meteen gedaan met het spektakel, want de rest van het lied stond Mariah haast roerloos op het podium.

Powered by Labrador CMS