Nieuwe muziek: Måneskin geeft zich bloot en Duran Duran is terug

Leestijd: < 1 min

De nieuwe single van Måneskin heet heel dubbelzinnig ‘Honey (Are You Coming?)’ en dan heeft zanger Damiano ook nog eens zijn kop kaalgeschoren. Verder zijn er nieuwe video’s van Olivia Rodrigo, Björk, Tinashe, The Chainsmokers en… Belinda en Jose!

Cardi B & Megan Thee Stallion – ‘Bongos’

Nadat Cardi en Megan een megahit scoorden met ‘WAP’, gaat het deze keer niet over natte poesjes maar over billen. Best aardig, maar eigenlijk hebben ze alles al gedaan met die megahit.

Olivia Rodrigo – ‘Get Him Back!’

Een heel leger aan Olivia-klonen helpt de zangers om ‘hem’ terug te krijgen. Daarvoor moet ze wel een aantal beproevingen doorstaan, zoals een messenact, uiteenspattende autoruiten en een paarse roos die ze aan flarden trekt.

Belinda en Jose – ‘Arrivederci Hans’

Rita Pavone scoorde in 1968 een hit met het origineel, nu volgt het dragduo Belinda en Jose met een cover. ‘Arrivederci Hans’ is een aanstekelijk nummer dat is geproduceerd door Harald Queens, bekend van Marco Schuitmakers hit ‘Engelbewaarder’.

Paul Morris – ‘Head Over Heart (All In)’

De nieuwe single van Paul Morris belicht de emotionele reis van twijfel en onzekerheid binnen een prille, intensieve liefdesrelatie en is een eerlijke uitdrukking van de innerlijke strijd die velen in deze periode ervaren. Met het nummer wil de zanger anderen moed toe spreken en ze laten weten dat ze niet de enige zijn met deze nare gevoelens. Helaas is er nog geen officiële video.

Poppy – ‘Motorbike’

Op 27 oktober verschijnt Zig, het nieuwe album van Poppy. Het cultfenomeen heeft een voor haar doen zeer toegankelijk liedje gemaakt dat in tegenstelling van de tracks op haar vorige album totaal geen metal-invloeden heeft. Wat dan wel? Bijna vrolijke pop.

Tinashe – ‘Uh Huh’

De nieuwe single van Tinashe is een hypnotiserend werkje, afkomstig van haar nieuwe album BB/ANG3L. De video is eenvoudig doch doeltreffend: de zangeres staat voor een grijskleurige achtergrond een beetje heen en weer te bewegen.

The Chainsmokers – ‘Summertime Friends’

De Kettingrokers zijn van die typisch Amerikaanse lads die te pas en te onpas hun shirt uittrekken. Wat op zich helemaal niet erg is, zoals in de video van ‘Summertime Friends’. Het overdreven gebruik van autotune daarentegen is eigenlijk niet om aan te horen.

Colbie Caillat & Sheryl Crow – ‘I’ll Be Here’

Sheryl Crow scoorde haar grootste hits in de jaren negentig en Colbie Caillat in de jaren nul. Nu hebben ze elkaar gevonden in dit Americana-achtige duet. Het is een charmant en troostrijk liedje met een video waarin de dames langzaam naar elkaar toe rijden.

Sufjan Stevens – ‘Will Anybody Ever Love Me?’

Javelin is de naam van het nieuwe album van Sufjan Stevens, dat op 6 oktober uitkomt. Zoefs nieuwe single tokkelt lekker voort en de video ziet eruit alsof iemand heel kunstzinnig heeft zitten fröbelen. Leuk!

Måneskin – ‘Honey (Are U Coming?)’

De Songfestival-winnaars grossieren in dubbele entendres op hun nieuwe single ‘Honey (Are U Coming?)’. Mag hoor. Wel zonde trouwens dat zanger Damiano z’n lange manen heeft afgeschoren. Hoewel zo’n kale kop hem uiteraard ook geweldig staat.

Sampha – ‘Only’

Het tweede album van de Britse Sampha, Lahai, komt uit op 20 oktober en is vernoemd naar zijn grootvader. Als eerste single is ‘Only’ uitgebracht, een slow jam met een edgy drumbeat.

Björk – ‘Victimhood’

Fossora heet het nieuwste album van Björk en dat is alweer een tijdje uit. De IJslandse zangeres blijf maar singles uitbrengen, en deze keer is ‘Victimhood’ aan de beurt. De video is weer een fraai sprookje, zoals we van haar gewend zijn.

Duran Duran – ‘Danse Macabre’

Sommigen vinden dat Duran Duran in de jaren tachtig van de vorige eeuw hadden moeten blijven, maar Simon LeBon & co. blijven maar platen uitbrengen. Op ‘Danse Macabre’ lijkt hij zelfs een beetje te rappen, zoals Debbie Harry deed met Blondies ‘Rapture’ of Robbie Williams’ ‘Rock DJ’. De video zit vol stop-motion effecten.

David Guetta & Zara Larsson – ‘On My Love’

Het duurt even voor de beat erin komt, maar ‘On My Love’ is weer zo’n typisch zomerse David Guetta-banger.

Powered by Labrador CMS