Nieuwe muziek: Madonna’s dochter eert ‘Frozen’ en Lenny Kravitz is naakt

Bekijk ook de nieuwe video van Troye Sivan

Leestijd: 3 min

Lolahol. Zo luidt de artiestennaam van Madonna’s dochter. Ze heeft een single uitgebracht met een video die je een gothic remake zou kunnen noemen van ‘Frozen’. Verder komt Take That met een fraai gezongen ballad en doet Lenny Kravitz alles in zijn blootje. Maar er zijn meer nieuwe video's, van Troye Sivan, The Killers en Jamilia Woods.

Take That – ‘Windows’

Daar zijn ze weer, de heren van Take That. Ooit maakten ze vrolijke dancepop en covers als ‘Relight My Fire’ en ‘Coud It Be Magic’, maar hun repertoire is met de leeftijd meegegroeid. ‘Windows’ is een akoestische, meerstemmig gezongen ballad met een koor die doet denken aan het werk van de Byrds. Van de vijf Take Thatters zijn er nog maar drie over, maar ze zingen fijner dan ooit.

Lolahol – ‘Spelling’

Toen Madonna de beelden voor het eerst deelde via haar Instagram Stories dachten we nog dat het om een backdrop ging voor haar Celebration Tour, die zaterdag van start gaat in Londen. Maar het is de video voor ‘Spelling’, de betoverende nieuwe single van dochter Lola. Het is een gothic update van Madonna’s ‘Frozen’, waarbij Lourdes/Lola net als Madonna in een hond verandert en als zichzelf door de lucht zweeft. Tegen het einde is zelfs een sample te horen uit Madonna's 1998-hit. Zie het maar als een hommage.

Dorian Electra – ‘Idolize’

Onlangs bracht Dorian Electra het nieuwe album Fanfare uit. De zanger met het excentrieke gele haar komt nu met een nieuwe single, ‘Idolize’, met een video waarin militaire outfits gecombineerd worden met fetisj-stukken. En dat allemaal voor een poster met daarop een romantisch bos.

Jungle – ‘You Ain’t No Celebrity’

Alweer brengt Jungle een fraaie dance-video uit bij een track van het album Volcano. En weer zijn het de vervormde stemmen die centraal staan. Een album lang werkt dat uiteindelijk best een beetje op de zenuwen, maar gedoseerd per track is het prima te doen. Zeker met meeslepende beelden erbij.

Johnny Orlando – ‘Boyfriend’

De 20-jarige Canadese singer-songwriter Johnny Orlando maakt toegankelijke pop en bracht vorig jaar het debuutalbum All the Things that Could Go Wrong uit. ‘Boyfriend’ begint net op gang te komen als het alweer is afgelopen en dat is een beetje jammer.

The Killers – ‘Your Side of Town’

Het zal wel niet zo bedoeld zijn, maar de nieuwe single van The Killers klinkt alsof Modern Talking door de Pet Shop Boys zijn geproduceerd. En heeft zanger Brandon Flower die autotune echt nodig? Over de video hebben we niets te klagen, die is prachtig: met een dragqueenvampier die een vrouw in een ondode verandert.

PNAU & Empire of the Sun – ‘AEIOU’

Over Modern Talking gesproken: toen Empire of the Sun een jaar of vijftien doorbrak, klonken die ook als een moderne update van het Duitse duo. Samen met PNAU is de sound meer die van een house-act uit de jaren negentig.

The Hives – ‘The Bomb’

De garagerock van The Hives uit Zweden klinkt al jaren hetzelfde, maar altijd even verfrissend. De video bij ‘The Bomb’ is een grafisch hoogstandje in kunstzinnig zwart/wit.

Mackenzie Carpenter – ‘Country Girls (Just Wanna Have Fun)’

Een countryversie van Cyndi Laupers ‘Girls Just Wanna Have Fun’, die hadden we voor zover we weten nog niet. Mackenzie Carpenter verzon een nieuwe tekst op de bestaande melodie, zette er een lekker jankend fiedeltje onder en zo’n instrument dat ‘waa-waa’ doet en voilà: linedancen maar!

Paloma Faith – ‘How You Leave a Man’

Het zou nog mooier zijn geweest als dit lied ‘How TO Leave a Man’ had geheten, dan was het net een tutorial geweest. Maar Paloma Faith doet het op haar eigen manier, ook goed.

Jamila Woods – ‘Practice’

Een lied over alle druk die je jezelf oplegt in een relatie, daarover gaat ‘Practice’. Van het album Water Made Us, dat vandaag is verschenen. Let op de gastrap van Saba en hoe creatief die in beeld wordt gebracht.

The Jordan – ‘Amsterdam’

Caroline van der Leeuw begon haar muzikale hitcarrière als Caro Emerald, maar timmert alweer een tijdje aan de weg als The Jordan. ‘Amsterdam’ is een verstilde ode aan onze hoofdstad, met een video vol mooie stadsbeelden.

PinkPantheress – ‘Capable of Love’

Lekker breakbeatje wel, dat ‘Capable of Love’ voortstuwt. In de video trekt PinkPantheress er met een rolkoffer op uit in de natuur, alwaar ze een microfoon laat zakken in een gat in de grond om daar een opname van te maken. Om vervolgens in zelf in dat gat te duiken en terecht te komen in een ruimte vol deuren met daarop teksten vol diepe betekenissen. Bijzonder.

Troye Sivan – ‘One of Your Girls’

Het openingsshot van de video is de buik van een man die vervolgens twee handen in zijn broek steekt. Wat volgt is een reeks modellen in alle kleuren, die liefdevol worden toegezongen door Troye Sivan.

Lenny Kravitz – ‘TK421’

Rauw en funky, zo klinkt de eerste single van Lenny Kravitz in vijf jaar tijd. Rauw en sexy is hoe hij eruitziet in zijn nieuwe video, waarvoor hij volledig uit de kleren is gegaan.

Powered by Labrador CMS