Nieuwe muziek: Madonna blowt met Snoop Dogg en ‘Can You Feel It’ in de mix

Let goed op, haar cameo duurt 3 seconden

Leestijd: < 1 min

Wederom brengt Jessie Ware een aanstekelijke discotrack uit waarop je moeilijk kunt blijven stilzitten. Verder zijn The Jacksons in de remix gegooid: de nieuwe versie van ‘Can You Feel It’ klinkt verrassend fris. Maar er is meer nieuwe muziek, van Snoop Dogg, Hayley, Dawn Richard, Imagine Dragons, Conchita Wurst en vele anderen.

Anitta – ‘Girl From Rio’

De Braziliaanse Anitta komt met een update van het welbekende ‘The Girl From Ipanema’. De video ziet er vrolijk vintage uit, met de zangeres in een jaren veertig-outfit, afgewisseld met haar tegenwoordige zelf. Let ook op de prachtige zwempakken van de dansers.

Julez Lorenzo – ‘What We Do For Love’

Een gay anthem over zelfvertrouwen, dat is wat Julez Lorenzo voor ogen had met zijn ‘What We Do For Love’. De styling van de video is fantastisch, en helemaal aan Julez te danken want hij deed de art direction helemaal zelf.

Hayley Kiyoko – ‘Found My Friends’

Dan volgt er nu een dance-blokje met drie verschillende zangeressen. Hayley Kiyoko houdt het tempo nog wat laag. In de video dwaalt ze al dansend door het Millennium Biltmore Hotel in Los Angeles. De regie deed ze zelf.

Jessie Ware – ‘Please’

What’s Your Pleasure? is de naam van het laatste album van Jessie Ware. Daarvan is nu een platinum editie verschenen met daarop ‘Please’, dat minstens zo aanstekelijk is als de titeltrack van het album.

Dawn Richard – ‘Boomerang’

Waar Jessie Ware nog redelijk traditionele disco maakt, zoekt Dawn Richard het in futuristische sferen, met stemvervormers en geluiden die rechtstreeks uit de toekomst lijken te komen. Dat deden ze in de jaren zeventig en tachtig trouwens ook al, inclusief de ruimtekostuums, dus tegelijkertijd is alles ook erg vintage.

Imagine Dragons – ‘Cutthroat’

Best gek, deze video, die begint met beelden van een ongeluk en een bebloede bestuurster van een auto, waarna ineens de zanger van Imagine Dragons in beeld verschijnt, gehuld in slechts een onderbroek en een colbertje. Hoe loopt dit af? Nou, dat zie je hieronder.

H.E.R. & Tauren Wells – ‘Hold Us Together’

Eind april won H.E.R. nog een Oscar voor het lied ‘Fight For You’ uit de film Judas and the Black Messiah. Op ‘Hold Us Together’ is zanger Tauren Wells te horen, die normaal gesproken christelijke poprock maakt.

Now United – ‘Let The Music Move You’

Zouden alle achttien leden (of hoeveel zijn het er inmiddels) samen in het huis wonen dat in de video is te zien? Het ziet er niet verkeerd uit, die bank niet en zeker dat zwembad niet. Dit is alweer de negende single die Now United dit jaar heeft uitgebracht.

The Jacksons – ‘Can You Feel It (Kirk Franklin Remix)’

Het origineel is mijlenver verwijderd van deze nieuwe versie van ‘Can You Feel It’, en de nog levende Jacksons zijn niet eens te zien in de nieuwe video. Aanvankelijk vraag je je af wat dit nog met The Jacksons te maken heeft, maar dan hoor je ineens de stem van Michael Jackson en tot slot maakt een gospelkoor het feest compleet.

OneRepublic – ‘Run’

We kennen OneRepublic vooral van hun hit ‘Apologize’ uit 2007, een samenwerking met Timbaland. Sindsdien heeft zanger Ryan Tedder heel veel hits voor anderen geschreven, waaronder ‘Halo’ van Beyoncé. ‘Run’ lijkt op het eerste gehoor een niemendalletje, maar blijft toch best lang hangen.

Conchita Wurst – ‘Malebu’

Mooie bril.

Snoop Dogg – ‘Gang Signs’

Inmiddels is Snoop Dogg al lang en breed opa, maar de goede man rapt vrolijk door. Zijn lome stijl van praatzingen over trage beats is dan ook de ideale begeleiding voor een flinke joint. In Snoops nieuwe video maakt Madonna een cameo. Hou je niet van hip hop en duurt de guestrap van Mozzy je te lang: Madge komt in beeld vanaf 3m33s.

A.G. Cook & Charli XCX – ‘Xcxoplex’

Het genre PC Music laat zich nog het best omschrijven als hysterische dance met uit z’n verband getrokken rave-elementen, vervormde stemmen en ingeblikte plastic herrie. A.G. Cook is de bedenker van de term en heeft nu een remixalbum uitgebracht. Met onder meer dit door Charli XCX gezongen hoogtepuntje.

P!nk – ‘All I Know So Far’

Tot slot de nieuwe single van P!nk. Die leest haar kind voor over een moeder die te veel drinkt, waarna haar dochter ervoor kiest om haar eigen weg te gaan. Dat blijkt P!nk zelf te zijn, die aan de hand van wat kapsels uit haar carrière haar levensverhaal vertelt. Mooie video!

Powered by Labrador CMS