Nieuwe muziek: Madonna als Jezus in korte film en Fever Ray is lekker freaky

P!NK, Shakira, Taylor Swift: allemaal nieuwe video's

Leestijd: < 1 min

Tijdens een fotoshoot voor Vanity Fair beeldde Madonna met een groep dansers het Laatste Avondmaal uit. Van de beelden is een film gemaakt van zes minuten, waarin enkele van haar grootste hits voorbijkomen. Verder is er nieuwe muziek van de Zweedse Fever Ray, Taylor Swift en Zara Larsson en zingen Sam Smith en Kim Petras hun ‘Unholy’ live.

PVRIS – ‘Goddess’

We beginnen met PVRIS, dat begon als Amerikaanse rockband maar nu alleen bestaat uit de singer-songwriter Lyndsey Gunnulfsen. Ze maakt alternatieve, puntige elektronische rock en doet bij vlagen denken aan de grunge-muziek uit de eerste helft van de jaren negentig. 31 januari treedt ze op in Tilburg.

Sam Smith & Kim Petras – ‘Unholy (Live On Saturday Night Live)’

Beetje jammer dat de presentatrice alleen Sam Smith aankondigt, want ookal staat ‘Unholy’ op Sams nieuwe album, om de rol van Kim Petras kun je niet heen in dit duet. Maar misschien dat zij de verrassing was. Sam verscheen namelijk in een robe waar Liberace jaloers op zou zijn geweest en ‘bevalt’ halverwege van Kim, die zich eronder had verstopt.

Kim Petras – ‘Brrr’

Kim Petras had het er maar druk mee, de afgelopen week. Want naast haar optreden met Sam Smith in SNL stond ze ook op het podium van de talkshow Late Night with Seth Meyers. Hier zong ze haar nieuwe single: het springerige ‘Brrr’.

Fever Ray – ‘Kandy’

Karin Dreijer gaat er als Fever Ray steeds uitbundiger uitzien. Het kapsel: kaal met een mat. De make-up: extreem en uitgelopen. Muzikaal gezien lijkt Fever Ray terug te keren naar de klanken van The Knife, het duo dat karin ooit vormde met haar broer Olof. Er is een fraaie rol weggelegd voor een knap heerschap met een blaasinstrument.

Lucinda Chua – ‘Echo’

Indie zangeres Lucinda Chua maakt muziek op het snijvlak van pop, ambient en R&B. Met haar sprookjesachtige stem en de betoverende pianoklanken maakt ze van ‘Echo’ een liedje dat hoog in de stratosfeer voorbij vaart. Van het album YIAN, dat op 24 maart verschijnt.

Madonna – ‘The Enlightenment (Vanity Fair)’

Met de aankondiging van Madonna’s Celebration Tour kwam vervolgens ook de mededeling dat haar autobiografische film on hold is gezet door Universal. De afgelopen jaren werkte Madge aan het script en de casting en het leek erop dat actrice Julia Garner in de huid zou kruipen van de Queen of Pop, maar dat gaat dus voorlopig niet door. De fans moeten het filmtechnisch gezien doen met The Enlightenment, een korte film die is geschoten tijdens een fotoshoot voor Vanity Fair. We zien Madonna als het huilende middelpunt van het Laatste Avondmaal en elders is ze uitgedost als schilderes Frida Kahlo. De muziek die voorbijkomt: flarden uit ‘Like A Prayer’, ‘Justify My Love’, ‘Isaac’, en een prachtige versie met strijkers van ‘The Power Of Goodbye’.

Zara Larsson – ‘Can’t Tame Her’

Zweedse powerpop, we zijn er dol op. ‘Can’t Tame Her’ is lekker upbeat maar tegelijkertijd een beetje nondescript. Aan de andere kant: je zingt het zo mee als je het twee keer hebt gehoord.

 

Taylor Swift – ‘Lavender Haze’

Er hangt een pluche donderwolk boven het bed dat Taylor Swift deelt met een baardige spierbundel, die door alle toestanden in de slaapkamer heenslaapt. Er gebeurt nogal wat in de video van Taylor: allerlei rooksignalen, er groeit een tuin in haar huis en als ze het raam opent, zwemmen er vissen voorbij. De muziek geeft bovendien Princy vibes.

Ari Lennox – ‘Waste My Time’

Zangeres Ari Lennox heeft een nieuw album uit: age/sex/location. Hierop staat het zweterige ‘Waste My Time’, met als eerste zin: “No dick makin’ me stupid.” Die jongeman in de video is dus gewaarschuwd.

P!NK – ‘Trustfall’

De titelsong van P!NKs nieuwe album is vandaag verschenen. Dat album zelf komt uit op 17 februari. De zangeres scoorde haar eerste hit in 2000 en staat nog steeds regelmatig in de Top 40 en dat zie je niet zoveel. ‘Trustfall’ heeft ook alweer hitpotentie. En waarom moeten we een beetje aan Robyn denken?

Rosalía – ‘LLYLM’

‘Lie Like You Love Me’ is de eerste nieuwe single van Rosalía dit jaar. De track staat niet op haar Motomami-album van vorig jaar en een officiële video is er nog niet. Daarom hier de lyric video.

Shakira & Bizarrap – ‘BZRP Music Sessions #53’

Waarom dit lied niet gewoon een naam heft? Geen idee. Net als P!NK is Shakira een van de weinige muziekacts die al ruim twintig jaar geregeld een hit scoort. Dit kan er ook zomaar weer eentje worden.

Powered by Labrador CMS