Nieuwe muziek: Loreens nieuwe Songfestival-hit en Goldfrapp gaat solo

Leestijd: < 1 min

Is ‘Tattoo’ net zo aanstekelijk als ‘Euphoria’? Oordeel zelf en kijk naar Loreens nieuwe Songfestival-hit. Verder is er nieuwe muziek van allemaal dames en een paar heren: Alison Goldfrapp debuteert als solozangeres, Tracey Thorn klinkt dieper dan ooit, Miley is weer in haar achtertuin gaan zitten voor een Backyard Session en zo is er nog veel meer.

Alison Goldfrapp – ‘ So Hard, So Hot’

Samen met Will Gregory vormde Alison Goldfrapp jarenlang een duo, maar nu brengt ze voor het eerst een soloalbum uit. Komende lente verschijnt The Love Invention en dit is de eerste single: een sound die doet denken aan het werk van Röyksopp, met wie ze jaren geleden al eens samenwerkte.

Everything But The Girl – ‘Run A Red Light’

Wat is de stem van zangeres Tracey Thorn toch prachtig diep en gelaagd geworden. Dit is de derde track voorafgaand aan het nieuwe album Fuse en wat zijn we blij dat het musicerende echtpaar terug is. De video is betoverend mooi, met dramatische dans.

Miley Cyrus – ‘Flowers’

Heerlijk! Miley Cyrus is weer eens in haar achtertuin gaan zitten voor een van haar onvolprezen Backyard Sessions. Zie hier hoe ze een live versie ten gehore brengt van haar wereldwijde megahit ‘Flowers’. Over diepe stemmen gesproken…

Meghan Trainor – ‘Mother’

Met een ‘Mr. Sandman’-sample en een cameo van Kardashian-moeder Kris Jenner in de video heeft Meghan Trainor weer een über-campy dingetje gemaakt.

Feist – ‘Borrow Trouble’

Met heerlijk gedateerde special effects weet Feist een kunstig sfeertje neer te zetten. Van het nieuwe album Multitudes, dat binnenkort verschijnt.

Rain Paris – ‘Pain // Happiness’

Eerder deze week schreven we over de terugkeer van nineties eurodance. Ook andere muziek uit dat tijdperk maakt een comeback. Zo staat Linkin Park ineens weer in de Tipparade met een track die zo uit 1999 had kunnen komen. Rain Paris maakt soortgelijke ‘nu-metal’ die misschien pijn doet aan je oren, maar zeker aan je ogen. Vandaar de waarschuwing voorafgaand aan de video.

Loreen – ‘Tattoo’

Zou ze het na elf jaar nog een keer lukken om het Eurovisie Songfestival te winnen? Na ‘Euphoria’, een opzwepende dancetrack, volgt nu ‘Tattoo’, dat ook alweer zo’n hemelbestormende song is.

Lady Gaga – ‘Hold My Hand’

Voor haar ‘Hold My Hand’ was Lady Gaga genomineerd voor een Oscar. Ze won niet, maar ze trad wel op tijdens de uitreiking van de awards. Ze bracht een akoestische versie van het lied, dat op de soundtrack staat van de film Top Gun: Maverick.

The Chemical Brothers – ‘No Reason’

Toch nog een paar mannen in het muziekoverzicht van deze week. Het zijn The Chemical Brothers, die in neon voorbijmarcheren in de video voor ‘No Reason’. Het is de eerste single sinds 2021 en dat marselement maakt het een aanstekelijk deuntje.

Gerardo – ‘Warrior’

'Warrior' is een krachtige hymne in het Engels en in het Spaans over het achterlaten van onzekerheden en je eigen koers durven varen in het leven. Het nummer was als Nederlandse kandidaat ingediend bij de voorselectie van het Eurovisie Songfestival 2023. Het is een uptempo, funky nummer in Motown style.

Eelke Kleijn – ‘Transmission (Joris Voorn Remix)’

De Nederlandse DJ Eelke Kleijn heeft de eveneens Nederlandse Joris Voorn gestrikt voor een remix van zijn ‘Transmission’. En dat klinkt heerlijk.

Powered by Labrador CMS