Nieuwe muziek: Lizzo is terug en Troye Sivan zingt live

Leestijd: < 1 min

Een lekker druk lijstje met nieuwe video’s, deze week. Van David Hasselhoff tot Troye Sivan, van Lizzo tot Barbra Streisand en van Lady Gaga tot Dua Lipa: allemaal staan ze in het overzicht. En dan willen we je ook nog de nieuwe video laten zien van Froukje. Ga het weekend in met deze heerlijke muziek!

Lizzo & Cardi B – ‘Rumors’

Vorig jaar harkte Lizzo de meeste Grammy-nominaties bijeen voor haar album Cuz I Love You uit 2019. Daarna werd het stil rond de zangeres, die aan nieuw materiaal werkte. Nu is ze terug, met ‘Rumors’ waarop ook Cardi B is te horen. De video is geïnspireerd op de Griekse oudheid.

David Hasselhoff – ‘Sweet Caroline’

De koning van de kazige hits komt met een cover van Neil Diamonds ‘Sweet Caroline’, op een beat die hij van Snollebollekes heeft geleend. We gaan van links naar rechts en stuiteren weer terug. Wat The Hoff hiermee wil zeggen? Geen idee.

Lady Gaga & Tony Bennett – ‘I Get a Kick Out of You’

Met zijn 95 jaar is Tony Bennett veruit de oudste artiest in dit wekelijkse overzicht, ooit. Het is tevens ook een van zijn laatste bijdragen, want hij heeft aangekondigd dat zijn nieuwe duettenalbum met Lady Gaga hoogstwaarschijnlijk zijn laatste is. Bennett leidt de ziekte van Alzheimer en heeft deze week zijn complete tournee afgeblazen. Gelukkig hebben we deze video nog.

Billie Eilish – ‘Happier Than Ever (Live)’

Deze week was Billie Eilish te gast bij Jimmy Fallon, in zijn Tonight Show. Gezeten op een kruk gaf ze een live-versie ten gehore van de titelsong van haar tweede album, dat in meer dan twintig landen op nummer één binnenkwam.

Troye Sivan – ‘In a Dream (Live)’

Ook live, maar dan van zijn eigen EP: ‘In a Dream’. Let op de trashy maar uiterst sexy punkoutfit van Troye Sivan.

Froukje – ‘Niets Tussen’

In april van dit jaar won Froukje de 3FM Talent Award. Ze laat zich inspireren door Eefje de Visser, Typhoon en Stromae en bracht de EP Licht en Donker uit. ‘Niets Tussen’ heeft een meeslepende dancebeat met als repeterende tekst: “Ik hoop maar niet dat het erg is.”

Barbra Streisand – ‘Be Aware’

Binnenkort verschijnt het album Release Me 2, waarvoor Barbra Streisand opnieuw haar eigen muzikale archief heeft geplunderd. ‘Be Aware’ is meer dan vijftig jaar geleden speciaal voor Streisand  geschreven door muzieklegende Burt Bacharach. Het lied ging in première in 1971 in een tv-special op CBS. Nu is de track op single uitgebracht en voorzien van een prachtige animatievideo.

Tiësto & Karol G – ‘Don’t Be Shy’

Zijn ‘Business’ is maar niet uit de hitlijsten weg te slaan, en daar voegt Tiësto binnenkort deze samenwerking met Karol G aan toe. In de video komt ze op een serie schilderijen tot leven, waarna een vrolijke – en niet al te woke – party ontstaat in het museum.

Machine Gun Kelly – ‘Papercuts’

WIE IS DIE JONGEN MET DIE GLITTERBROEK?

The Killers – ‘Quiet Town’

Bruce Springsteen-light. Dat is het eerste waar je aan denkt bij het horen van ‘Quiet Town’. Zanger Brandon Flowers blikt terug op zijn jeugd, waarin veel volwassen verslaafd waren aan medicijnen en dat voor de buitenwereld verborgen hielden. Vandaar de titel.

Katy B – ‘Under My Skin’

Ellie Goulding en Katy B kwamen ongeveer rond dezelfde tijd met frisse Britse dance. Maar waar Goulding wereldwijd doorbrak en enorme hits scoorde, bleef het succes van Katy B achter. Wat jammer is, want ze heeft een fijne stem. ‘Under My Skin’ is een ingetogen track, de best wat meer views kan gebruiken.

Elton John & Dua Lipa – ‘Cold Heart’

PNAU remixte een jaar of wat geleden een compleet album van Elton John, waardoor zijn muziek ineens uiterst dansbaar was. Dat doen ze nu opnieuw met Elton Johns eighties-hit ‘Sacrifice’, waar nieuwe teksten en een compleet nieuw refrein aan zijn toegevoegd.

Lordin – ‘Don’t You Want My…’

Tot slot queer act Lordin. De tekst van ‘Don’t You Want My…’ is tongue-in-cheek en de video combineert futuristische dans met een romantische fantasie.

Powered by Labrador CMS