Nieuwe muziek: Lizzo is terug en Ricky Martin is op een strand

Leestijd: < 1 min

Lizzo terug, met een dikke discotrack en een video waarin ze dwarsfluit speelt in een zwembad. Verder komt Robyn met een update van Neneh Cherry's 'Buffalo Stance en is er nieuwe muziek van Camila Cabello en Ricky Martin, plus een cameo van Mariah Carey in een remix.

Camila Cabello & Willow Smith – ‘Psychofreak’

Met een tu-tu-tu-tu-deuntje dat doet denken aan Suzanne Vega’s ‘Tom’s Diner’ is ‘Psychofreak’ een regelrechte oorwurm. Het punkdochtertje van Will Smith zingt mee en dat heeft er kennelijk voor gezorgd dat Camila er zelf ook vrij ruig uitziet in de video. Leuk, dat Joan Jett-achtige kapsel.

Rauw Alejandro – ‘Museo’

De muziek van ‘Museo’ klinkt als een abstract schilderij dat je inderdaad zo in een museum zou kunnen ophangen. De dansers in de video maken de art performance compleet, net als de kunstzinnige outfits van Rauw Alejandro.

Latto, Mariah Carey – ‘Big Energy (Remix (Lyric Video)’

Lyric video’s delen we hier niet zo vaak, maar deze moet je even horen. Want rapper Latto’s Amerikaanse hit ‘Big Energy’ draait om een sample van ‘Genius of Love’ van de vermaarde Tom Tom Club, die Mariah Carey in de nineties gebruikte voor haar hit ‘Fantasy’. En nu is Mariah dus te horen op de remix van Latto.

Desire – Telling Me Lies’

Het Italians Do It Better-label heeft al heel wat mooie muziek voortgebracht. Desire is een act van zangeres Megan Louise en in mei verschijnt haar debuutalbum Escape. Het is geproduceerd door Johnny Jewel, bekend van zijn eigen act Chromatics, die hij onlangs heeft opgedoekt. ‘Telling Me Lies’ is gedrenkt in Italo disco maar met een moderne twist.

Empress Of – ‘Save Me’

Lorely Rodriguez, a.k.a. Empress Of, heeft met ‘Save Me’ een surrealistische video afgeleverd die volgens haarzelf bolstaat van de ‘seksuele urgentie’. En waar lijkt dat baslijntje toch op!?!?

Flume & Caroline Polachek – ‘Sirens’

Caroline Polachek klinkt inderdaad als een verleidelijke Sirene op de nieuwe single van dance-act Flume. Het dromerige beeld van de video wordt fluks verstoord wanneer de beat erin hakt, want dat is dus geen standaard dancebeat maar iets industrieels vol haken en ogen. Maar wel mooi.

Lizzo – ‘About Damn Time’

In juli verschijnt het nieuwe album van Lizzo, Special geheten, en dat wordt in haar eigen woorden verdomme ook weleens tijd. Het lied zelf gaat over de pandemie, over hoe ze zichzelf voelt en dat er eindelijk eens iemand van kleur in het Amerikaanse Hooggerechtshof is aangesteld. In de video zie je dat allemaal niet, maar wel hoe Lizzo haar dwarsfluit bespeelt in een zwembad.

Robyn & Neneh Cherry – ‘Buffalo Stance’

Wie had dat durven dromen: Robyn komt met een update van Neneh Cherry’s ‘Buffalo Stance’, waarop ook Mapei is te horen. De video schreeuwt diversiteit en is prachtig gemaakt. Met een gastrol van Indya Moore uit Pose.

Conan Gray – ‘Memories’

Queer zanger Conan Gray heeft een epische ballade gemaakt en een video waarin hij in zijn boxershort reflecteert op zijn leven, intussen zijn hond in bad doet en een ritje maakt op de hometrainer. Dit terwijl hij foto’s in de fik steekt, als een echte dramaqueen.

FKA Twigs & Shygirl – ‘Papi Bones’

Best een goed idee van Shygirl en FKA Twigs: in de video rijden ze rond met kinderwagens waar een babygeit in zit. Helaas worden de liedjes van Twigs steeds korter, deze klokt onder de twee minuten. En eigenlijk willen we graag meer geit voor ons geld.

A.G. Cook – ‘Xcxo Me What’

Doe je ogen dicht (en je oren ook een beetje’ en het intro lijkt best wel op ‘No Limit’ van 2 Unlimited. Alles is weer lekker extra aan de nieuwe A.G. Cook.

Father John Misty – ‘Kiss Me (I Loved You)’

Let op de verleden tijd in de titel van het liedje. Zouden de mensen die in de video samen naar een café gaan soms niet langer gelukkig met elkaar zijn? Father John Misty houdt het in het midden, zoals dat wel vaker gaat in zijn songs. We zouden hem eigenlijk Father John Mystery moeten noemen.

Ricky Martin & Reik – ‘A Veces Bien Y A Veces Mal’

Dit duet is in stemmig zwart/wit gefilmd op het strand en toch ziet alles er sexy uit. De titel is eigenlijk gewoon GTST in het Spaans. Wat nog klopt ook, want het lied zelf is nogal een drama.

Charli XCX – ‘Used to Know Me’

Tot slot een leuke mashup. Voor haar nieuwe single doet Charli XCX een Madonna-Hungupje. Maar dan met Robin S. haar ‘Show Me Love’ in plaats van ABBA. Het resultaat mag er absoluut zijn.

Powered by Labrador CMS