Nieuwe muziek: John Legend zonder shirt en de Spice Girls vieren feest

Leestijd: < 1 min

Deze keer geen glitterkleren voor John Legend, maar gewoon z’n blote bast. Björk trekt juist alles uit de kast om op te vallen in een paar fraaie jörken. De Spice Girls komen met een jubileumvideo voor ‘Spice Up Your Life’ en Labrinth met een zombiefilmpje. En er is meer nieuwe muziek…

Spice Girls – ‘Spice Up Your Life’

Het is precies 25 jaar geleden dat de Spice Girls hun hit ‘Spice Up Your Life’ uitbrachten. Om het zilveren jubileum te vieren is er een nieuwe, extra lange video verschenen waarin beelden uit de oude video worden gecombineerd met fragmenten van een live concert.  

Labrinth – ‘Kill For Love’

Deze Britse zanger/rapper en producer verzorgde de soundtrack van twee seizoenen Euphoria. Nu is hij terug met eigen werk. In de video verandert een futuristisch landschap in een wereld van zombies, die worden bestreden door actrice Nathalie Emmanuel.

Björk – ‘Ovule’

Binnenkort verschijnt Fossola, het nieuwe studioalbum van Björk. ‘Ovule’ is de tweede single en voor de video keerde ze terug naar Nick Knight, die eerder haar ‘Pagan Poetry’-video maakte. De zangeres is te zien in een aantal extravagante jurken, waanzinnige gezichtsprotheses en fraaie rode kleuren.

Kelela – ‘Washed Away’

‘Washed Away’ is een mystiek werkje dat neigt naar ambient. De video is al net zo sereen als de muziek. Heel bijzonder.

John Legend – ‘Wonder Woman’

Droeg John Legend in zijn vorige video nog een vrolijk glitterpak, deze keer is hij te zien met ontbloot bovenlijf. ‘Wonder Woman’ is een (deels) in falset gezongen ballad en in de video brengt hij een ode aan zijn gezin.

Tamino – ‘You Don’t Own Me’

Tamino-Amir Moharam Fouad komt uit Antwerpen en heeft een Belgische moeder en een Egyptische vader. ‘You Don’t Own Me’ is geen cover van Lesley Gore of Dusty Springfield, maar een originele track met een video waarin stemmig wordt gedanst.

Toverberg – ‘Wennen’

Lars Kroon begon zijn muzikale carrière als bassist bij de indie rockband Go Back To The Zoo en werd later zanger/bassist in de punkband St.Tropez. Als soloartiest bracht hij twee Engelstalige albums uit: Everything Looks Good From Here (2020) en Happy Life (2021). Nu is er een Nederlandstalige single, dat in 2023 word opgevolgd door een compleet album in de moerstaal.

Brooke Candy – ‘Flip Phone’

Alles piept en kraakt aan deze track, behalve de zoetgevooisde stem van Brooke Candy. De video is vuig en korzelig en Brooke draagt schoenen met hakken die uit het tijdperk van de flip phone komen.

Willow – ‘Curious/Furious’

De dochter van Will Smith heeft weer een puik rockliedje uitgebracht. Doet een beetje denken aan Olivia Rodrigo.

Cate Le Bon – ‘Typical Love’

Witgeverfde wenkbrauwen zijn helemaal hot, maar niet veel mensen komen weg met die alien look. Cate Le Bon wel, haar hele voorkomen heeft iets weg van Tilda Swinton. Net zo artistiek, zoals ook te zien is in de video voor ‘Typical Love’.

Camille – ‘In De Regen’

Het aanstekelijke ‘In De Regen’ doet in de verte wel wat denken aan ‘As It Was’ van Harry Styles. Komt waarschijnlijk door het ritme van de muziek. Camille Dhont komt uit Wevelgem, België en was daar al eens te zien in The Masked Singer, als Miss Poes. Ook deed ze mee aan de Vlaamse versie van Beste Zangers, Liefde Voor Muziek genaamd.

Noah Cyrus – ‘I Just Want A Lover’

Bondage, SM en latex, daar flirt Noah Cyrus mee in haar nieuwe video. En dat terwijl ze eigenlijk op zoek is naar een liefje. In de brug gaat haar stem omlaag en klinkt ze ineens net als haar zus Miley.

Blackpink – ‘Shut Down’

Een walsje! Dat zagen we niet meteen aankomen. Klinkt desondanks superfris in de oren, met dank aan de futuristische productie.

GSA Netwerk Ft. Alice –‘Seef Plees’

Christelijk of lesbienne

Ik ga het je niet ontkennen

Want zwart of trans of non-binair

Iedereen wil een plek voor een derrière.

Oftewel: een plee(s) die seef is, aldus het GSA Netwerk en Alice.

Powered by Labrador CMS