Nieuwe muziek: Jessie Ware in duet met Roísín Murphy en Dolly doet Queen

Leestijd: < 1 min

Twee moderne discodiva’s hebben elkaar gevonden op ‘Freak Me Now’, dat Jessie Ware opnieuw heeft uitgebracht met Roísín Murphy. Het lied wás al aanstekelijk en nu helemaal, zeker als je de video ziet. Verder komt Dolly Parton met haar eigen Queen-medley en is er een Barbielied van Nachtvlinder en nieuws van Sigur Rós.

Nachtvlinder – ‘Barbie’

Dragmuzikant Nachtvlinder heeft een knalroze Barbielied uitgebracht waarin alles zoet en lief is, tot het helemaal misgaat. Denk bloed, messen, een gunshot en een autowrak. Zelf zegt ze hierover: “Barbie is een knalroze liedje over willen ontsnappen aan je menselijke geest. Het klinkt als de jaren 90 op plastic steroïden, met een vleugje mental health awareness. Net als in de Barbiefilm zoek ik met dit liedje en deze videoclip de grenzen op tussen de werkelijkheid en een wereld waarin alles roze en perfect is. Mens zijn is best lastig, en je moet de hele tijd met van alles dealen. Een Barbie heeft een onbreekbaar plastic hart. Niks kan haar raken. Dat wil ik ook wel...”

Dolly Parton – ‘We Are The Champions / We Will Rock You’

Wat klinkt het fantastisch om maar liefst twee Queen-klassiekers te horen als ze worden gezongen door Dolly Parton. In de video schittert ze letterlijk in drie verschillende glimjurken voor de Eiffeltoren (in Las Vegas?). Ook is er een hele lading door winnaarsemoties overmande sporters te zien in de video.

Mitski – ‘Bug Like An Angel’

Het nieuwe album van Mitski, The Land Is Inhospitable and So Are We, verschijnt op 15 september. In de video van haar nieuwe single figureert een oude dame met wie het niet zo goed gaat. Het is een rustig liedje verder, met een glansrol voor een koor dat slechts kortstondig aantreedt in het refrein. Maar hóé!

Oliver Tree – ‘One & Only’

Zeg het me maar: waar kijken we naar? Dat is de eerste gedachte die opkomt bij het zien van de video van de Servische Oliver Tree. Laten we hopen dat het model pruik dat Ollie draagt niet uitgroeit tot een modeverschijnsel. Zulk haar haalt niemand op. Verder: totaal bizarre video maar leuk, en het lied luistert lekker weg.

Sigur Rós – ‘8’

De muziek van de IJslandse groep Sigur Rós is eigenlijk niet scharen onder de noemer pop. Het zijn catharsische klanken die opbouwen naar een apotheose en dat vaak meerdere keren per track. Vorige maand verscheen het album Átta, en daarop staat ‘8’ en de video is een filmkunstwerk dat is gemaakt door de klimaatactivist Rúrí.

Jessie Ware & Roísín Murphy – ‘Freak Me Now’

‘Freak Me Now’ is een van de aanstekelijkste discotracks van Jessie Wares recente album That! Feels! Good!. Er is nu een nieuwe versie verschenen van de track, waarop Roísín Murphy is te horen. Is dit het Pride-anthem van 2023? Wat een plaat!

The Chainsmokers & Shenseea –‘My Bad’

The Chainsmokers… dat waren toch die behoorlijk knappe jongens maar ook een beetje van die typisch Amerikaanse jocks? Ja, dat klopt. Ze waren even uit de picture verdwenen, maar nu zijn ze terug met ‘My Bad’. De Jamaicaanse dancehall-zangeres Shenseea is ook te horen, en te zien in de video.

Ama Lou – ‘Silence’

De 25-jarige Ama Lou komt uit Londen en luisterde als kind naar Billie Holiday en Ella Fitzgerald. Zelf maakt ze muziek die eerder neigt naar R&B dan jazz. De vibes van ‘Silence’ zijn lekker.

Jung Kook & Latto – ‘Seven’

Jeon Jeong-guk, beter bekend als Jungkook, is een Zuid-Koreaanse artiest. Hij is zanger, rapper, danser, songwriter, producer en het jongste lid van de K-popgroep BTS. ‘Seven’ heeft een nineties breakbeat en de Amerikaanse rapper Latto komt ook nog even voorbij.

Luke Combs – ‘Fast Car’

In 1988 scoorde Tracy Chapman een onverwachte hit met het akoestische ‘Fast Car’. Daarna volgde nog een dance-cover van Jonas Blue in 2015. Nu keert de Amerikaanse countrysinger-songwriter Luke Combs terug naar de oerversie van de track.

Calvin Harris & Sam Smith – ‘Desire’

Vijf jaar geleden scoorden Calvin Harris en Sam Smith een nummer twee-hit in de Top 40. Nu zijn ze terug met ‘Desire’, wat geen cover is van Years & Years, maar een nieuwe track. Die best een beetje doet denken aan de vorige topper van Calvin: ‘Miracle’ met de vocalen van Ellie Goulding.

Romy – ‘The Sea’

The xx staat al een tijdje op non-actief, maar de bandleden maken los van elkaar nog muziek. Op 8 september verschijnt haar eerste soloalbum, Mid Air. ‘The Sea’ is de tweede single, waarin Romy en haar vrouw Vic Lentaigne te zien zijn. Het lied is geproduceerd door Fred Again.. en Stuart Price.

Lynks – ‘Use It Or Lose It’

Na Troye Sivan komt nu ook Lynks met een hedonistisch queer zomernummer: het is een pompend electropop-anthem met een flamenco-achtige baslijn en androgyne vocalen. Lynks is 25 jaar en dat is volgens de zanger is dat het levensjaar waarin je seksueel het aantrekkelijkst bent. Aan de ene kant wil hij alles eruit halen, maar aan de andere kant is ouder worden ook niet erg, dat is de boodschap van ‘Use It Or Lose It’.

Powered by Labrador CMS