Nieuwe muziek: Jennifer Lopez in een snoepautomaat en heel veel dance

Leestijd: < 1 min

Veel dance, deze week in onze nieuwe muziekvideorubriek. Van Rita Ora, die met ‘Praising You’ herinneringen oproept aan Fatboy Slim uit 1999. Weet je die malle video nog? Verder zit J-Lo opgesloten in een snoepautomaat, vliegt Bebe Rexha door de ruimte en is The Weeknd er weer. Maar er is nog veel meer nieuwe muziek...

Rita Ora – ‘Praising You’

Ken je ‘Praise You’ nog, met die sektarisch dansende doorsnee types in de video? Fatboy Slim scoorde er in 1999 een hit mee en nu werkt hij mee aan de variant die Rita Ora hierop heeft gemaakt. Ze laat het op dinsdag 9 mei live horen tijdens de eerste halve finale van het Songfestival. ‘Praising You’ staat op haar derde album You & I, dat op 14 juli uitkomt. Hier de lyric video, maar we hopen natuurlijk op een video met dezelfde malle dansjes als in het origineel.

Kaytriminé – ‘4EVA’

De Haïtiaans-Canadese producer Kaytranada heeft de handen ineengeslagen met de Amerikaanse rapper Aminé. Als Kaytriminé werken ze aan een album, die voorafgegaan wordt door ‘4EVA’. Niemand minder dan Pharrell Williams is te horen als zanger op deze funky track. De video – waarin Pharrell helaas niet is te zien -  is een beetje Avastars, maar dan met betere poppetjes.

Veering & Popdorian – ‘Turn of the Screw’

De Amsterdamse DJ Veering heeft wederom een single uitgebracht met Popdorian (achter wie Ype Driessen schuilgaat, je weet wel: van de fotostrips in Het Parool). Het is net als hun vorige tophit ‘Anything with a pulse’ weer een melancholisch dance-popnummer. Het gaat over iemand die zich dagelijks naar zijn/haar werk sleurt om saai kantoorwerk te doen, wat een 'turn of the screw' is (oftwel: een situatie die eigenlijk almaar slechter wordt). Maar in het weekend gaat deze persoon op in het nachtleven met 'chosen family' en bloeit op als een nachtvlinder en 'lights up the room'. De track is ingezongen door Donny en heeft een ‘queer electroclash remix’ gekregen van Ravage! Ravage!. Die vind je hier.

 

SBTRKT & Sampha – ‘L.F.O.’

In de vroege jaren tien van deze eeuw werkten SBTRKT en Sampha al vaker samen. SBTRKT is een anonieme dance act achter wie Aaron Jerome schuilgaat. Tijdens optredens droeg hij een Afrikaans masker en hij bracht een mix van dupstep en triphop. Na zeven jaar is er eindelijk weer iets nieuws van hem verschenen, en wederom is Sampha te horen. Ook zangeres George Riley doet mee. Helaas is er alleen nog maar een lyric video gemaakt.

Everything But the Girl – ‘No One Knows We’re Dancing’

De release van ‘echte’ video’s is schaars, deze week. Dan not maar een lyric video. Dit is de vierde single van het nieuwe album van Everything But the Girl dat vandaag is verschenen. Fuse is het eerste album sinds Temperamental uit 1999.

Bar Italia – ‘Punkt’

Dit trio uit Londen bestaat uit Nina Cristante, Sam Fenton en Jezmi Tarik Fehmi. De instrumentatie doet denken aan iets vroegs van The Cure, net als de mannelijke stem die is te horen op ‘Punkt’.

Muna – ‘One That Got Away’

In de video volgen we een gehaktbal op een bord spaghetti die op weg is naar het Amerikaanse trio Muna. De band bestaat uit Katie Gavin, Josette Maskin en Naomi McPherson, die alle drie queer zijn, waarover hun liedjes ook vaak gaan. Volgens de drie is ‘One That Got Away’ ‘superbombastisch, Janet Jackson-achtig’. Klinkt inderdaad wel een beetje als iets dat op Janets Control uit 1986 had kunnen staan. O ja, het loopt niet goed af met die spaghetti, die gaat eraan: de video eindigt met een Lady & Vagabond-scène, met een gastrol voor de Australische Caitlin Stasey.

Jungle – ‘Candle Flame’

Kijk, zo kun je ook dansen: gewoon zittend op een stoel, of en groupe een routine instuderen. Ziet er prima uit allemaal en met de muziek zit het ook wel goed: funky disco. Featuring Erick The Architect, ook nog.

Bebe Rexha & Snoop Dogg – ‘Satellite’

Uiteraard blowt Snoop Dogg zich weer eens helemaal suf in deze video. Het is een komisch animatiefilmpje waarin Snoop en Beeb door de ruimte reizen in een raket die ze dropt op een planeet waar alles groen is en in het teken staat van wiet.

The Weeknd & Future – ‘Double Fantasy’

Abel Tesfaye blijft maar hits uitspugen, al dan niet zelf of gemaakt door een AI-robot. ‘Double Fantasy’ staat op de soundtrack van The Idol, een serie over een zangeres die wordt gespeeld door Lily-Rose Depp en binnenkort te zien is op Netflix.

Tiësto – ‘All Nighter’

Een koortsdroom van een video, deze keer. Een man ligt op een strand en wordt gemasseerd door een vrouw met influencerborsten. Maar dan blijkt het geen massage te zijn maar een defibrilator. Waar Tiësto precies heen wil met deze toestand? Geen idee.

Jennifer Lopez & Flo Rida – ‘Sweet Spot’

Het aantal gastrappers dat J-Lo heeft versleten in haar muzikale carrière is schier oneindig. Deze keer is good old Flo Rida aan de beurt. Omdat het lied ‘Sweet Spot’ heet, is gekozen voor een video waarin een snoepautomaat centraal staat, met daarin allemaal Jennifers en Flo Rida’s.

Kali Uchis – ‘Moonlight’

Stel je voor: je hebt een poppenhuis. Met allemaal poppen erin. Wat is het eerste dat die poppen zullen doen als ze tot leven worden gewekt? Met z’n vieren in bed gaan liggen en ‘getting high in the moonlight’. Althans: in de wereld van Kali Uchis…

Röyksopp – ‘The Next Day’

Jamie Irrepressible zingt zijn melancholische teksten over een bedje van dromerige synths en laat iedereen wegzweven op de bezwerende tonen van ‘The Next Day’. Prachtig.

Ed Sheeran – ‘Boat’

En hier is de nieuwe video van Ed Sheeran. Voor de fans van Ed Sheeran.

Jake Shears – ‘I Used to Be in Love’

Last Man Dancing is het nieuwe album van Jake Shears, dat binnenkort verschijnt. De vorige singles zou je kunnen typeren als sleazy disco, deze derde single is een ode aan 90s house.

Christine and the Queens – ‘True Love’

Kijk, zo kan het ook: Christine and the Queens brengt gewoon een single uit die bijna zes minuten duurt in plaats van de tegenwoordig gebruikelijke 2,5 minuut. ‘True Love’ bevat fijn repeterende piepjes en gastvocalen van rapper 070 Shake.

Powered by Labrador CMS