Nieuwe muziek: het knalroze Barbie-lied van Dua Lipa en horrormuziek van Ashnikko

Leestijd: < 1 min

Deze zomer verschijnt de Barbie-film. Dua Lipa is gevraagd voor de leadsong, en die klinkt een stuk serieuzer dan Aqua’s ‘Barbie Girl’. Bekijk hier de vrolijke video. Verder is er nieuwe muziek van Ashnikko (met een smerige horrorvideo), Depeche Mode, Zara Larsson en een gespikkelde Zelda.

Maroon 5 – ‘Middle Ground’

Die zanger van Maroon 5, dat is toch precies de oudere broer van je buurjongen van vroeger? De band gaat al jaren mee, al is het alweer een tijd geleden dat ze een hit scoorden. Of dat met het akoestische ‘Middle Ground’ gaat gebeuren? Je weet het maar nooit. Aan z’n op strategische plaatsen gescheurde roze trui zal het niet liggen.

Zara Larsson – ‘End Of Time’

Ook Zara Larsson houdt het rustig op haar nieuwe single, al is de beat vanaf 1:00 meer dan welkom. Vorig jaar kwam deze Zweedse zangeres samen met Alesso nog tot nummer twee in de Top 40 met ‘Words’. Dit liedje la-la-la’t voorbij voordat je het doorhebt.

PNAU, Bebe Rexha, Ozuna – ‘Stars’

Hé, dit liedje kenden we toch al? Da’s het eerste wat te binnen schiet bij het horen van ‘Stars’. Zoiets is het recept voor een perfecte oorwurm. Wáár hebben we dit eerder gehoord?

Depeche Mode – ‘Wagging Tongue’

Het album Memento Mori en het concert dat Depeche Mode eerder deze gaf in de Amsterdamse Ziggo Dome, zijn beiden lovend ontvangen. Ze bestaan al meer dan veertig jaar, maar klinken nog altijd fris en actueel. Creative director van de video bij ‘Wagging Tongue’ is Anton Corbijn, die al jaren het visuele deel van Depeche Mode verzorgt.

Freckled Zelda – ‘Let You Down’

Geen idee wie Freckled Zelda is, maar we zijn meteen onder de indruk van het uiterlijke vertoon in haar video. Hiermee had ze een paar weken geleden prima op het Songfestival-podium kunnen staan. Of in de Efteling, al is het qua styling eerder Land van Ooit, maar ja, dat bestaat niet meer.

Rema – ‘Charm’

In 2022 scoorde Rema een van de grootste hits van het jaar met ‘Calm Down’, waarna Selena Gomez zich bij hem voegde voor een duetversie en hij ook doorbrak in de VS. Rema heet eigenlijk Divine Ikubor, komt uit Nigeria en Barack Obama is fan van hem. ‘Charm’ is een fijn, klein liedje.

Ashnikko – ‘Possession of a Weapon’

Weedkiller is de naam van het nieuwe album van Ashnikko, dat verschijnt op 25 augustus. De stijl van deze nieuwe single neigt naar R&B, maar bevat nogal wat duistere elementen die richting gothic of horror gaan. Heel bijzonder.

Arlo Parks – ‘Devotion’

Iemand die net als Ashnikko balanceert op de grens van verschillende genres, is de Britse Arlo Parks. Indie folk, R&B, ze zet alles naar haar hand, om te eindigen in een scheurende gitaarsolo waar Skunk Anansie jaloers op zou zijn.

Dua Lipa – ‘Dance The Night’

Aan de soundtrack van de nieuwe Barbie-film te zien moeten we vooral niet denken dat het een kinderfilm is: Tame Impala, Pink Pantheress, Charli XCX en Haim hebben allemaal een bijdrage geleverd. Het meest benieuwd zijn we naar 'Barbie World', van Nicki Minaj en Ice Spice WITH AQUA! De leadsong is van Dua Lipa, haar ‘Dance The Night’ is geproduceerd door Mark Ronson. Greta Gerwig, die de Barbie-film heeft bedacht, speelt een rolletje in de knalroze video van Dua Lipa, die zelf weer is te zien in een gastrol in de Barbie-film die op 21 juli verschijnt.

Taylor Swift & Ice Spice – ‘Karma’

Altijd leuk, nieuwe muziek van Taylor Swift. Ze heeft een deluxe versie uitgebracht van het album Midnights, met daarop een duet met rapper Ice Spice. Er staat ook een nieuwe versie op van ‘Snow On The Beach’, een duet met Lana Del Rey. Deze is langer dan het origineel en bevat meer vocalen van Laan.

OneRepublic – ‘Runaway’

Ryan Tedder ziet er best appetijtelijk uit als hij van een jacht springt in de nieuwe video bij ‘Runaway’. OneRepublic nam deze op in maar liefst vier Aziatische steden: Manila, Kuala Lumpur, Bangkok, Tokio en Singapore.

Tyga - Big Wiggle ft. Nicki Minaj & Megan Thee Stallion

Niet dat we nou zo dol zijn op de muziek van rapper Tyga… Maar kijk eens naar al die waanzinnige outfits van Nicki Minaj en Megan Thee Stallion. Al na een minuut zijn we de tel kwijt als het gaat om het aantal kledingwissels. Driewerf wow.

King Hannah – ‘Like a Prayer’

Dit duo uit Liverpool komt met een spooky cover van Madonna’s ‘Like a Prayer’ die in niets doet denken aan het origineel, op de melodie na dan. Met dank aan de pulserende synths kan het zo als begeleidende muziek in een horrorfilm.

Don Diablo – ‘Golden’

‘Golden’ gaat over het moment dat Don Diablo voor het eerst werd gepakt door elektronische muziek, schrijft hij onder zijn nieuwe video op YouTube. Als je op het juiste moment op de juiste plaats bent met de juiste muziek in je oren, waardoor je alles om je heen vergeet en terechtkomt in een emotionele rollercoaster. De video is gemaakt in Mexico.

Powered by Labrador CMS