Nieuwe muziek: het gay anthem van Mabel en een Lady Gaga-cover

‘You’re that bitch!’

Leestijd: < 1 min

Alsof het weer begin jaren negentig is en Cece Peniston, Madonna en Whitney Houston hebben zichzelf in een blender gegooid, zo klinkt de nieuwe single van Mabel. ‘You’re that bitch!’ Er is ook nieuwe muziek van Laura Mvula, Jake Shears en Natalie Imbruglia, en luister ook eens naar Olly Alexanders cover van 'The Edge of Glory', inderdaad: van Lady Gaga.

Mabel – ‘Let Them Know’

Lekkere uplifting nineties house, we kunnen er geen genoeg van krijgen. De dochter van Neneh Cherry komt met een lied dat misschien wel uitgroeit tot een gay anthem, met z’n aanstekelijke bitchy refrein en een sound die doet denken aan een kruising van Madonna’s ‘Vogue’, ‘Finally’ van Cece Peniston en Whitney Houstons ‘Step By Step’.

Jake Shears – ‘Do the Television’

De Scissor Sisters zijn alweer een tijd uit elkaar en zanger Jake Shears werkt nu toe naar zijn tweede soloalbum. Er is al een duet aangekondigd met Noorse Annie, maar eerst is er ‘Do the Television’. Het is sleazy disco met een dito video, waarin vlekkerige vintagebeelden worden afgewisseld met het zingende hoofd van Jake.

Jessie Ware – ‘Hot N Heavy’

De hits van Jessie Ware blijven maar komen. De platinum editie van haar album What’s Your Pleasure? biedt onder meer dit zweterige ‘Hot N Heavy’, met een video waarin twee dansers om elkaar heen circuleren in een vervallen landhuis.

Laura Mvula – ‘What Matters’

Bij de eerste klanken van ‘What Matters’ moeten we meteen aan Anita Baker denken, maar bij de eerste beelden aan Grace Jones, waardoor er heel even kortsluiting ontstaat. Maar wat een stem, en wat een power. En dan duikt ook nog Simon Neil op, van Biffy Clyro. Bijzonder.

Natalie Imbruglia – ‘Build it Better’

In Nederland komt haar hit uit 1997, ‘Torn’, nog dagelijks voorbij op de radio, maar bijna een kwart eeuw later komt Natalie Imbruglia met een nieuwe single die daar best een beetje op lijkt.

Jessie J – ‘I Want Love’

Vorige keer deelden we de lyric video al van ‘I Want Love’, nu is er ook een officiële muziekvideo. Best leuk.

Paris Hilton – ‘Stars Are Blind Reaction’

Iconisch, mooi, sexy en hot. Dat vindt Paris Hilton van zichzelf als ze de beelden van haar allereerste muziekvideo terugziet en becommentarieert. Ook vindt ze dat haar haar prachtig is gestyled. Wat allemaal ook zo is. Maar iconisch? Nou, nee…

Doja Cat – ‘Need To Know’

Terwijl ‘Kiss Me More’ langzaam uitgroeit tot een van de zomerhits van 2021, is hier alweer de volgende single. In de video zien zij en haar dinnen eruit als avatars uit een game, die worden bespioneerd (of bestuurd?) door een groep mannen.

Ava Max – ‘Everytime I Cry’

Je moet niet met je ogen knipperen, maar in de video van ‘Everytime I Cry’ rockt Ava Max een heel bijzonder kapsel: van voren lang en aan de achterkant een bob. Het liedje is aanstekelijk zoals we van Aaf gewend zijn, en lijkt natuurlijk ook weer op honderd andere liedjes. Maar gezellig klinkt het wel (al had Ava zelf wellicht gehoopt dat ze iets cools had gemaakt in plaats van wat gezelligs).

The Killers & Bruce Springsteen – ‘Dustland’

Good old Bruce Springsteen speelt een glansrol op ‘Dustland’ en is ook in de video te zien naast zanger Brandon Flowers. Waar Brandon erop los galmt, zorgt Bruce voor een breekbare noot met zijn breekbare en bij vlagen ruige stem.

Garbage – ‘The Creeps’

Dit lied klinkt als brakke eighties rammelpunk waarbij zangeres Shirley Manson zich prima thuis lijkt te voelen. De video is al even vuig.

Miley Cyrus & Elton John – ‘Nothing Else Matters’

Miley Cyrus heeft deze week een Pride-concert aangekondigd. Ook kwam er ineens een cover tevoorschijn van Metallica’s ‘Nothing Else Matters, waarop niet allen Miley, maar ook Elton John, Yo-Yo Ma, WATT, Robert Trujillo (Metallica) en Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) zijn te horen op respectievelijk piano, cello, gitaar, bas en drums. En jeetje wat gaat Miley laag zeg!

Years & Years – ‘The Edge of Glory’

Lady Gaga’s Born This Way-album bestaat tien jaar en voor de gelegenheid is er een bonusalbum aan toegevoegd met covers van Kylie Minogue, Big Freedia, Orville Peck en meer. Ook Years & Years is gevraagd. Zanger Olly Alexander zingt ‘The Edge of Glory’, wat hij best leuk doet maar het origineel is eigenlijk veel beter. En waarom is die geweldige saxofoonsolo gesneuveld?

Todrick Hall – ‘D!ck This Big’

Een ode aan grote pikken, dat is volgens Todrick Hall waar het om draait in zijn nieuwe video. Voor de gelegenheid trekt hij alles uit, om vervolgens te verschijnen in drag, of even verderop in een poenerige bontjas. Het levert een feestelijk filmpje op dat gek genoeg geen moment erotisch aanvoelt.

Calum Scott – ‘Biblical’

Weet je nog, die fraaie balladversie van Robyns ‘Dancin’ On My Own’? Die was van Calum Scott. Nu is hij terug met ‘Biblical’, wederom een ballad met een stemmige video.

Doja Cat & The Weeknd – ‘You Right’

Nog een keer Doja Cat, die met The Weeknd ‘You Right’ opnam. De video is weer heel anders dan de game-avatars van hierboven, en minstens net zo freaky. En als Abel van The Weeknd zijn opwachting maakt met zijn zalvende stem, is alles ineens helemaal mooi.

Sheldon Riley – ‘Left Broken’

Leuk om te zien hoeveel queer muziek er tegenwoordig wordt gemaakt: deze week alleen al Years & Years, Todrick Hall, Jake Shears, Calum Scott, Miley Cyrus & Elton John en Sheldon Riley. De prijs voor de mooiste outfits gaat naar Sheldon, die optreedt in een soort pinopak maar dan dystopisch. Wat natuurlijk perfect aansluit bij de titel van zijn nieuwe single.

Ed Sheeran – ‘Bad Habits’

Tot slot Ed Sheeran. Voor de fans van Ed Sheeran.

Volg je ons al op Instagram?

Powered by Labrador CMS