Nieuwe muziek: gay countryliefde op het platteland en het debuut van Oliver Aron met ‘Gypsyland’

Leestijd: < 1 min

Oliver Aron komt uit Chili, woont in Amsterdam en brengt deze week zijn debuutsingle ‘Gyspyland’ uit, een lied over hoe het is om te aarden in een ander land. Ook mooi: gay countryzanger Tyler Childers laat in zijn nieuwe video een tijdloos liefdesverhaal zien van twee mannen op het Amerikaanse platteland. Verder zijn er nieuwe video’s van Doja Cat, Yungblud, Tove Lo en meer.

Oliver Aron – ‘Gypsyland’

Zanger Oliver Aron verhuisde op zijn tiende vanuit Chili naar Nederland en woont nu in Amsterdam. De singer-songwriter maakt nu zijn debuut met ‘Gypsyland’, waarin hij vertelt hoe moeilijk het was om te aarden in een nieuw land. Hij had geen eigen, stabiele plek, dus besloot hij om deze zelf te creëren. Dat is ‘Gypsyland’ geworden. Het is de eerste single van zijn EP Drama King, die binnenkort verschijnt.

Tyler Childers – ‘In Your Love’

Singer-songwriter Tyler Childers heeft vorige week zijn nieuwe single ‘In Your Love’ uitgebracht. De video is geschreven en geregisseerd door Silas House en Bryan Schlam en heeft Colton Haynes en James Scully in de hoofdrollen. De video laat een tijdloos liefdesverhaal zien van twee mannen op het platteland van Appalachia in de jaren 1950. 

Doja Cat – ‘Paint The Town Red’

Rapper en zangeres Doja Cat heeft zich niet geliefd gemaakt bij haar fans, door te zeggen dat ze haar oudere werk maar niets vindt. Met haar vorige single ‘Attention’ is ze een nieuwe, kunstzinnige weg ingeslagen die ze voortzet in ‘Paint The Town Red’. De video is gebaseerd op drie schilderijen die Doja Cat zelf heeft gemaakt. Het lied bevat een sample van ‘Walk On By’.

Halle – ‘Angel’

Tot voor kort vormde Halle een duo met haar zus Chloe onder de naam Chloe x Halle. Sindsdien speelde ze de hoofdrol in de Disney-reboot van The Little Mermaid en nu is het tijd voor haar eerste solosingle. Later dit jaar zal ze bovendien te zien zijn als Nettie in de musicalverfilming van The Color Purple. Gaan we nog veel van horen, van Halle.

Gia Woods – ‘Elevation’

De Persisch-Amerikaanse popster Gia Woods haalt haar inspiratie bij Björk, Radiohead en Madonna. Binnenkort verschijnt haar nieuwe EP Your Engine en dit is de tweede single die daaraan voorafgaat. ‘Elevation’ is een electro/disco-banger met Oosterse invloeden.

MAY-A – ‘Something Familiar’

Een maand geleden werkte de Australische singer-songwriter MAY-A samen met Webtoon, een online comic, om de lhbtq-liefde te vieren. Het lied bij de webcomic was ‘Something Familiar’, dat nu op single is uitgebracht. Het staat op Analysis Paralysis, een EP met zeven tracks die binnenkort verschijnt.

Glasser – ‘All Lovers’

Cameron Mesirow maakt electropop onder de naam Glasser. Op 6 oktober verschijnt haar eerste album in tien jaar, Crux. ‘All Lovers’ is een Björk-achtig melodieus knutselwerk met glossy randjes.

Flo Milli – ‘Fruit Loop’

Fine Ho, Stay is de naam van het nieuwe album van rapper Flo Milli. Het de opvolger van haar album You Still Here, Ho? uit 2022 en de mixtape Ho, Why Is You Here? uit 2020. Ze borduurt zeg maar voort op een thema. De belangrijkste tekst van haar nieuwe single ‘Fruit Loop’ is “I’m the shit”, ongeveer 75 keer achter elkaar.

Aphex Twin – ‘Blackbox Life Recorder 21f’

Na vijf jaar komt Aphex Twin voor het eerst met een nieuwe video. Het is een grafisch gebeuren waarin je wordt meegezogen in een soort appartementencomplex-doolhof. Volgens Richard James, zoals deze Britse technopionier eigenlijk heet, is het een eerbetoon aan zijn ouders.

Poolside & Vansire – ‘Float Away’

‘Float Away’ is een superloom deuntje waarop het inderdaad fijn wegspacen is. Poolside is een band uit Californië en maakt nu-disco en chillwave. Vansire is een band uit Minnesota en maakt zogeheten bedroom pop, wat een perfecte aanvulling is op de muziek van Poolside.

Yungblud – ‘Lowlife’

Een kinderkoor maakt van ‘Lowlife’ een heerlijke meezinger dan wel meeschreeuwer. In de video zien die kindertjes er lekker luguber uit.

Jorja Smith – ‘Go Go Go’

In de video van ‘Go Go Go’ is Jorja Smith op oorlogspad. Ze heeft mot met haar vriend, wiens kleren ze op straat gooit, z’n auto bekrast en hem achterlaat in een overigens prachtig pand.

Tove Lo – ‘I Like U’

Een stuk vrediger gaat het eraan toe bij Tove Lo, die een manga-achtige video heeft laten maken voor ‘I Like U’. Het lied zelf is een combinatie van een ballad en 90s house.

Jessie Ware & Róisín Murphy – ‘Freak Me Now (Behind The Scenes’)

Vorige week deelden we de vrolijke video van het al even aanstekelijke ‘Freak Me Now’, de solotrack van Jessie Ware die ze samen met Róisín Murphy had omgevormd tot een duet. Vandaag ging er een behind-the-scenes-video live, die we ook niet willen onthouden. Wat een lol spat er vanaf!

Lany – ‘XXL’

Het Amerikaanse duo Lany komt met een vrolijk rockliedje over een mierzoete liefde. Die eindigt in een enorme chaos.

Powered by Labrador CMS