Nieuwe muziek: Dolly Parton zingt ‘What’s Going On?’ en Spice wil een man ‘with a big long dick’

Eindelijk een video voor Peggy Gou's 'Nanana'!

Leestijd: < 1 min

Op haar 77e brengt Dolly Parton haar 49e album uit waarop 39 gastvocalisten zijn te horen. Een daarvan is Linda Perry, met wie ze de bekende track ‘What’s Up?’ in een nieuw jasje heeft gestoken. Verder is er nieuwe muziek van onze favoriete Spice Girl uit Oeganda, van Bad Bunny, Jungle en Rina Sawayama.

Spice Diana – ‘Omulembe’

Daar is ze weer, onze favoriete Spice Girl uit Oeganda. Haar nieuwe video laat zich zich bekijken als een ode aan de traditionele gebruiken in haar land: in het begin staat ze tussen een groepje locals, maar dan verdwijnt ze achter een enorme zonnebril en in haar privévliegtuig om een dans te doen in een futuristisch verlichte ruimte.

Bad Bunny – ‘Un Preview’

De Puerto Ricaanse zanger en rapper Bad Bunny is tegenwoordig ook acteur: hij speelt de love interest van een homoseksuele worstelaar in de Prime Video-film Cassandro. In de video van ‘Un Preview’ zit hij op een elektrisch speelgoedpaard waar je als kind van je ouders nooit op mocht naast de ingang van de supermarkt.

Chappell Roan – ‘Super Graphic Ultra Modern Girl’

Een naam om in de gaten te houden is die van Chappell Roan. Het is het pseudoniem van de Amerikaanse queer singer-songwriter Kayleigh Amstutz, van wie vorige week het debuutalbum The Rise and Fall of a Midwest Princess uitkwam. In het begin van haar carrière maakte ze vooral dramatische ballads, maar ‘Super Graphic Ultra Modern Girl’ is een eigentijds popnummer. Let ook op haar outfit: op de een of andere manier doet ze een beetje denken aan de Oekraïense Songfestival-act Verka Serduchka.

Dolly Parton & Linda Perry – ‘What’s Up?’

We hebben het even voor je uitgezocht: Dolly Parton is 77 jaar, bracht 56 jaar geleden haar debuutalbum uit en komt volgende maand met haar 49e album Rockstar, waarop maar liefst 30 tracks staan met gastoptredens van 39 collega-artiesten. Een daarvan is Linda Perry. Tegenwoordig is ze vooral bekend als songwriter voor andere artiesten, maar ooit was zij de frontvrouw van 4 Non Blondes en scoorde ze een wereldhit met ‘What’s Up?’. Die heeft ze nu samen met Dolly in een nieuw jasje gegoten. De stem van Dolly klinkt in het begin lekker rasperig en Linda heeft haar oude 4 Non Blondes-hoed nog, zo te zien.

Jungle – ‘Us Against the World’

Volcano is de naam van het nieuwe album van Jungle. Hierop staat ook de nieuwe single ‘Us Against the World’, met een video waarin wederom waanzinnig wordt gedanst.

Empress Of & Rina Sawayama – ‘Kiss Me’

Voor de video van ‘Kiss Me’ hebben Empress Of en Rina Sawayama zich verkleed als engelen. Past goed bij de muziek, want dat is een dromerige downtempo track.

Bebe Rexha & David Guetta – ‘One in a Million’

Het lijkt alsof David Guetta nu ook al zichzelf covert, want het intro lijkt behoorlijk op zijn hit met Kelly Rowland, ‘When Love Takes Over’. Het heeft dezelfde power en drive als die song uit 2009, dezelfde melodie ook bijna. Draai ze maar eens achter elkaar.

 

 

Black Eyed Peas – ‘Guarantee’

Voor de fans van de Black Eyed Peas: de nieuwe van de Black Eyed Peas.

Spice – ‘Bake a Man’

Nog een zangeres met Spice in haar naam. Deze Spice komt uit Jamaica en heeft ook al eens in deze rubriek gestaan. In haar nieuwe video voor ‘Bake a Man’ neemt ze dat gegeven nogal letterlijk. Ze werkt in een bakkerij aan een man met ‘a big long dick’.

Landon Barker – ‘Friends with Your Ex’

De 19-jarige zoon van Travis Barker maakt net als z’n pa bij Blink-182 lichtvoetige punkrock. In zijn nieuwe video doet hij een Rebellion Extinctionnetje. Living on the edge.

Jain – ‘Night Heights’

Helaas werd ‘Makeba’ niet de sluimerhit waarop we hadden gehoopt, maar hier is Jain alweer met een nieuwe single. Onder de video mijmert de zangeres over ‘Night Heights’: “"Full Moon. The card of all passions and desires. An extreme temptation to which one surrenders to. A state of passion stronger than ourselves."

U2 – ‘Atomic City’

Omdat U2 gaat optreden in een atoomvormig rond bolletje dat speciaal voor concerten is opgericht in Las Vegas, komt de Ierse band nu met een nieuwe single genaamd ‘Atomic City’. Het ritme is een vrolijke shuffle en het lied kabbelt al net zo vrolijk voort. Maar een ‘Sunday Bloody Sunday’ of ‘Pride (‘In the Name of Love)’ is het niet.

Johnny Orlando – ‘A Man Like Me’

Deze 20-jarige Canadese influencer ziet in Justin Bieber en Shawn Mendes zijn idolen en dat is te horen op ‘A Man Like Me’.

Peggy Gou – ‘(It Goes Like) Nanana’

Het heeft even geduurd voordat er een officiële video is gemaakt bij ‘Nanana’, de monsterhit van Peggy Gou. Maar nu is het eindelijk zover. Hier de zomerse beelden!

PinkPantheress – ‘Mosquito’

De stem van PinkPantheress herken je uit duizenden, met haar ietwat kinderlijke, onschuldige klank. In ‘Mosquito’ houdt ze het lekker rustig en de video draait om een porseleinen duif die ze tegenkomt tijdens het winkelen.

Underworld – ‘Denver Luna (Acapella)’

Da’s weer eens wat anders: een dance act zonder beats. Normaal gesproken gaan de heren van Underworld helemaal los met beukende drums en bonzende bassen, maar hier hoor je alleen hun stemmen die zijn vermenigvuldigd tot een koor.

Powered by Labrador CMS