Nieuwe muziek: dit is de director’s cut van Madonna’s ‘Dark Ballet’

Leestijd: < 1 min

Er is een nieuwe versie opgedoken van ‘Dark Ballet’, een single van Madonna’s Madame X-album. In de zogeheten director’s cut zijn beelden van de Queen of Pop te zien die de originele video niet hebben gehaald. Er is meer nieuwe muziek, onder meer van Rita Ora en Noah Cyrus.

Madonna – ‘Dark Ballet (Director’s Cut)

Er is een nieuwe versie opgedoken van Madonna’s ‘Dark Ballet’. In het origineel was te zien hoe queer artiest Mykki Blanco in de huid kroop van Jeanne d’Arc en op de brandstapel eindigde. De verhaallijn is nog hetzelfde, maar bevat nieuwe beelden van regisseur Emmanuel Adjei. Waar Madonna in de oorspronkelijke video slechts in één shot was te zien, duikt de zangeres nu vaker op: met de bekende sluier voor haar gezicht, maar nu ook zingend en tegen de vlammen van het vuur gefilmd. En dan gaat die sluier ineens af…

Let op: de Director's Cut wordt telkens verwijderd van YouTube. Mocht je de video hieronder niet aantreffen, ga dan zelf op zoek via YouTube.com.

PJ Harding & Noah Cyrus – ‘Dear August’

Noah Cyrus zingt deze countryballad samen met de baardige PJ Harding. Samen zijn ze te zien in een retro video, compleet met een olditmer en van die spiegels met ouderdomskrassen erop. Er staat zelfs een bakelieten telefoon.

Canine – ‘Twin Shadow’

Moderne dans staat centraal in de video van ‘Twin Shadow’, zowel on the street als op de balletvloer. Het lied is bovendien prachtig, met een intermezzo van een compleet orkest.

Rita Ora, David Guetta & Imanbek – ‘Bang’

Albanië is het thuisland van de ouders van Rita Ora. In de video zien we haar in traditionele kledij. De video is dan weer opgenomen in Bulgarije.

P!nk & Willow Sage Hart – ‘Cover Me In Sunshine’

Daar is ze weer, P!nk. Hier zingt ze een lied met haar dochter Willow, die ook de hoofdrol opeist in de video.

Mariah Carey – ‘We Belong Together’

Speciaal voor Valentijnsdag nam Mariah deze nieuwe live-versie op van haar hit ‘We Belong Together’. Ze noemt het ‘Mimi’s Late Night Valentine’s Mix’, maar doet het op andere avonden ook prima.

José González – ‘El Invento’

De koning van de stille liedjes pingelt er weer vrolijk op los. Hij woont in een mooi huis, maar zelf hadden we een ander tuinstoeltje gekozen. Een iets comfortabeler exemplaar.

Man On Man – ‘1983’

De naam zegt het al: Man On Man is een queer act. Het is de nieuwe band van Roddy Bottum, bekend van Faith No More (en hun hit ‘I’m Easy’). Hier laat hij zien hoe je kunt zoenen en gitaarspelen tegelijk.

Bad Bunny & Rosalía – ‘La Noche de Anoche’

De vonken vliegen er vanaf in de video van ‘La Noche de Anoche’. Letterlijk. En zou dat mode worden, een ochtendjas als kledingstuk om mee de straat op te gaan?

Powered by Labrador CMS