Nieuwe muziek: deze meneer, en Cher viert kerst

Leestijd: < 1 min

Sla maar een toets aan: het is jazz! Miley Cyrus vierde haar verjaardag met een jazzy pianoversie van haar monsterhit ‘Flowers’. Ook Lana Del Rey zong live, namelijk een cover van ‘Unchained Melody’. Verder is er nieuwe muziek van Jungle, Kali Uchis en MGMT, Cher viert kerst en wie staat op het punt om deze meneer te herprogrammeren?

MGMT – ‘Bubblegum Dog’

Leuk dit: de heren van MGMT doen de jaren negentig nog eens dunnetjes over in hun video voor de nieuwe single ‘Bubblegum Dog’. Het filmpje zit vol referenties naar video’s uit de nineties, zoals Pearl Jams ‘Jeremy’, ‘Today’ van Smashing Pumpkins, ‘Under the Bridge’ van de Red Hot Chili Peppers, ‘Black Hole Sun’ van Soundgarden, MTV Unplugged, Stone Temple Pilots, Alice in Chains en meer.

Jungle – ‘Pretty Little Thing’

Voor de mensen die deze rubriek iedere week bekijken, is het geen nieuws meer: er komt letterlijk iedere week een nieuwe dansvideo uit van Jungle. Deze keer is de ballad ‘Pretty Little Thing’ van moves voorzien. De rap is van een zekere Bas.

Duran Duran – ‘Black Moonlight’

Niemand minder dan Jonas Åkerlund is gestrikt voor de regie van de video bij ‘Black Moonlight’, de funky nieuwe single van Duran Duran. De setting: een Exorcist-achtig hotel waar allerlei gespuis bizarre dingen doet, zoals vitrages opeten en weer uitspugen. Op het einde blijkt het te gaan om Chateau Marmont (onthoud die naam even, voor over een stuk of zeven liedjes).

Cher – ‘DJ Play a Christmas Song’

Zoals je wellicht al had vernomen, komt Cher met een compleet kerstalbum. De eerste single vonden we hier een week of wat geleden nog niet per se heel kerstig, maar Chers optreden tijdens Macy’s Thanksgiving Day Parade in New York was dat wél.

Cher – ‘DJ Play a Christmas Song’

En daar is Cher gewoon nog een keer. Hier zingt ze ‘DJ Play a Christmas Song’ in een recente aflevering van Wetten, dass… dat in Duitsland al bijna veertig jaar op tv is. Maar nog even over het lied: stel dat Cher had gezongen: “DJ Play a Disco Song”, dan had er geen haan naar gekraaid dat dit een kerstlied is, toch?

Tina Turner – ‘Something Beautiful (2023 Version)’

Het is alweer bijna een half jaar geleden dat Tina Turner is gaan hemelen. Postuum is er nu een nieuwe single uitgekomen, een nieuwe versie van het lied ‘Something Beautiful Remains’. Het is een update die is gemaakt door Terry Britten, die jarenlang met de zangeres heeft samengewerkt. De originele track stond overigens op Wildest Dreams, het album van Tina uit 1996.

Keke Palmer – ‘Serious’

Lauren Keyana 'Keke' Palmer is een Amerikaans zangeres, actrice en presentatrice. Ze is vooral bekend door de televisieserie True Jackson, VP waar ze de hoofdrol vertolkte van het personage True. ‘Serious’ staat op het album Big Boss en in de video rekent ze af met de door mannen gedomineerde muziekindustrie door haar eigen vent te ‘herprogrammeren’.

Lana Del Rey – ‘Unchained Melody’

Het oude huis van Elvis Presley is niet alleen een museum slash bedevaartsoord, er wordt ook gezongen voor de Christmas at Graceland Special die dit jaar voor het eerst op tv werd uitgezonden Deze keer was Lana Del Rey uitgenodigd. Ze zong een heerlijk onderkoelde versie van ‘Unchained Melody’, in Nederland het bekendst in de uitvoering van de Righteous Brothers.

Kali Uchis & Karol G – ‘Labios Mordidos’

De Colombiaanse zangeressen Kali Uchis en Karol G zingen samen ‘Labios Mordidos’, wat zoveel betekent als ‘stukgebeten lippen’. Van het album Orquídeas, dat Kali binnenkort uitbrengt. In de video geven ze elkaar er flink van langs tijdens een gevecht, maar er is ooik tijd voor ontspanning bij een zwembad.

Miley Cyrus – ‘Flowers (Piano Version)’

Oké, de beelden zijn een beetje bibberig, maar waarschijnlijk had de verjaarsvisite van Miley Cyrus een borreltje te veel op. De zangeres vierde haar verjaardag in Chateau Marmont (daar is-ie al) en zong een jazzy pianoversie van haar monsterhit ‘Flowers’.

Powered by Labrador CMS