Nieuwe muziek: de spierballen van Jungle en Calvin Harris strikt Sam Smith

Leestijd: < 1 min

Het gaat alle kanten op met de nieuwe muziekvideo’s, deze week. Olivia Rodrigo feest erop los, Fever Ray dwaalt door een poollandschap en Jungle toont een fraaie dansvideo die draait om een knappe meneer. En Calvin Harris heeft Sam Smith teruggevonden. Maar er is meer, van Rita Ora, Weyes Blood en Sigúr Ros.

Weyes Blood – ‘Hearts Aglow’

Natalie Laura Mering is een Amerikaanse zangeres, songwriter en muzikant. Sinds 2003 voert ze haar eigen materiaal uit onder de naam Weyes Blood. Haar muziek heeft tijdens haar carrière aanzienlijke veranderingen ondergaan, van noise en heavy metal tot indierock. ‘Hearts Aglow’ is een wiegende ballade met fraaie ‘ooh-ooh’-koortjes.

Fever Ray – ‘North’

Ooit vormde Karin Dreijer een duo met hun broer Olof, solo noemt ze zich Fever Ray. Maar het is weer helemaal The Knife als ‘North’ begint. Karin staat in een poollandschap op de ijzige klanken van het lied. Maar hoelang blijft het nog ijzig? Als het aan ‘North’ ligt, voor altijd. Want hoewel de polen opwarmen blijft het hier vier minuten lang ijstijd. Bijzonder mooi.

Rita Ora – ‘You & I’

Op een bouncy beat verklaart Rita Ora haar lover de liefde. Het is een lied waarop je prima je huwelijkse geloften kunt uitspreken tijdens je huwelijksceremonie, en dat is dan ook precies waar Riet naar toewerkt in haar video.

Jungle – ‘Back On 74’

Het Britse danceduo Jungle bracht deze week een nieuw studioalbum uit, Volcano genaamd. ‘Back On 74’ is een opgewekte track met vrolijke koortjes en een zangeres die daar overheen ad-libt. De video bestaat uit sophisticated gedans met hier en daar wat spierballenvertoon.

Olivia Rodrigo – ‘Bad Idea Right?’

Na de epische powerballad ‘Vampire’ komt Olivia Rodrigo nu weer met een pakkend popdeuntje waarop gitaren en koortjes domineren. In de video loopt een feestje danig uit de hand, waarna ze liftend het feest verlaat, maar ook dat gaat mis en zo eindigt ze doorweekt in de regen.

Sigur Rós – ‘Ylur’

Het nieuwste klanktapijt van Sigúr Ros bevat natuurlijk weer de ijle zang van Jónsi en in de video zien we hoe een jongetje oprijst in een wereld vol confetti en in slowmotion op de muziek beweegt.

James Blunt – ‘Beside You’

Hé, James Blunt is er ook nog. ‘Beside You’ is een regelrechte oorwurm met een refrein dat je meteen meezingt.

Calvin Harris & Sam Smith – ‘Desire’

Vorige week deelden we al de lyric video van ‘Desire’ en nu is er een officiële video verschenen met daarin Sam Smith en Calvin Harris die te zien zijn als autocoureurs. Ook wel weer eens leuk om Sam in een trainingspak te zien in plaats van een corset of tutu.

Hot Chip & Yunè Pinku – ‘Fire Of Mercy’

De Maleisisch-Ierse artiest & Yunè Pinku doet mee op het springerige ‘Fire Of Mercy’, dat gaat over het verlangen naar de onschuld van je jeugd.

Powered by Labrador CMS