Nieuwe muziek: de ‘shotgun cock’ van Scene Queen en MGMT is terug

Leestijd: < 1 min

Scene Queen. Bij die naam denk je eerder aan iemand uit de stal van RuPaul’s Drag Race dan de bimbocore van de zangeres hierboven. Maar toch heet ze zo en dan zingt ze ook nog een lied over een milf. Er is meer nieuwe muziek: van het legendarische rockduo MGMT, een meidengroep genaamd Boys World, Bad Bunny en een nieuwe ontdekking van Bruno Mars.

Beabadobee & Laufey – ‘A Night to Remember’

Dat verwacht je niet meteen: dat Beabadobee en Laufey met een downtempo bossanova-achtig Burt Bacharach-deuntje komen, compleet met woodblock, dat zó in een dansshow als Striclty Come Dancing kan. En dan dansen de twee ook nog eens waanzinnig in de video.

MGMT – ‘Mother Nature’

In 2006 brak MGMT door met het debuutalbum Oracular Spectacular en de hits ‘Time to Pretend’, ‘Electric Feel’ en ‘Kids’. Het Amerikaanse duo had een volstrekt eigen, haast psychedelisch rockgeluid, dat ze helaas niet hebben meegenomen naar 2023. Niks mis met ‘Mother Nature’, maar het klinkt een beetje, eh, Oasis.

Boys World – ‘Gone Girl’

Deze Amerikaanse meidengroep werd in 2019 samengesteld uit vijf leden die allemaal onafhankelijk van elkaar muziekvideo’s op hun socials hadden geplaatst. Sindsdien zingen ze samen en ‘Gone Girl’ is een typische midtempo R&B-ballad die wat sound betreft aan Destiny’s Child uit de ‘Bills Bills Bills’-periode.

Scene Queen – ‘MILF’

Bij iemand met een artiestennaam als Scene Queen verwacht je eerder iemand uit de stal van RuPaul’s Drag Race dan een Amerikaanse zangeres die metalcore combineert met feministische thema’s, ook wel ‘bimbocore’ genoemd. Achter Scene Queen gaat Hannah Collins schuil, die zich eerder RØSÉ noemde. Hannah is biseksueel en kwam uit de kast aan de hand van haar lied ‘Pink Panther’, dat ging over de aantrekkingskracht die vrouwen op haar hebben. Waarover ‘MILF’ gaat? Dat laat zich raden.

Lucky Daye – ‘That’s You’

Lucky Daye won vorig jaar een Grammy in de categorie Best Progressive R&B Album, nadat hij was doorgebroken met zijn deelname aan American Idol. Hij heeft nu de single ‘That’s You ‘uitgebracht. Lucky Daye schreef en produceerde de track met Silk Sonic-producers Bruno Mars en D’Mile. Bij ‘That’s You’ is ook een video uitgekomen, die werd opgenomen in Lucky’s hometown New Orleans. Op dit moment werkt Lucky Daye aan zijn nieuwe album.

Allie X – ‘Black Eye’

Met een beat is geïnspireerd door New Orders ‘Blue Monday’ weet Allie X wel raad. De Canadese indiepopartiest levert met ‘Black Eye’ een fijne electropoptrack af met een video die zowel prachtig is als creepy.

The Kid Laroi – ‘Bleed’

Nog een creepy video, het zal wel aan het griezelfeest Halloween liggen dat dinsdag wereldwijd werd gevierd. In die bij ‘Bleed’ zijn mensen te zien met gezichtsmaskers die van huid lijken gemaakt. Dan het liedje: dat is gewoon mooi.

Bad Bunny – ‘Baticano’

Creepy video nummer drie, waarin Bad Bunny er een beetje ‘anders’ uitziet. De video is een eerbetoon aan de honderd jaar oude Duitse horrorfilm Nosferatu, met de rapper/zanger in de titelrol. Acteur Steve Buscemi duikt op als zijn mentor die hem tot leven wekt. Er zit ook nog een serieuze kant aan ‘Baticano’, want dat is een verbastering van het woord ‘Vaticaan’: het lied gaat over religieuze hypocrisie en seksuele bevrijding.

Billie Eilish & Boygenius – ‘When the Party’s Over’

Deze week trad Billie Eilish op in de Electric Ballroom, een voor haar begrippen piepkleine zaal. Ze trommelde de dames van Boygenius op die met haar meezongen, net als het uitzinnige publiek.

The Beatles – ‘Now and Then’

Tot slot The Beatles, die een oude track van John Lennon, ontdekt door Yoko Ono op een oud cassettebandje, hebben opgepoetst tot een volwaardige track, met behulp van AI. In de video zijn de enige twee overlevende Beatles te zien, namelijk Ringo Starr en Paul McCartney, aangevuld met archiefbeelden van het complete kwartet dat verder bestond uit John Lennon en George Harrison.

Powered by Labrador CMS