Nieuwe muziek: de sapphische liefdesaffaire van Zolita en een legendarisch optreden van Mary J. Blige

Leestijd: < 1 min

De Halftime Show van het Amerikaanse Superbowl-sportspektakel was dit jaar vooral interessant vanwege Mary J. Blige, die meteen maar even een nieuwe video dropte. Je ziet het allebei in ons wekelijkse muziekoverzicht. Maar er is meer, van Zolita, Trentemøller, Tove Lo, Tinashe en J Balvin.

Tinashe – ‘Naturally’

Sinds kort doet Tinashe alles zelf, dus zonder platenmaatschappij. Ze vond dat die te weinig voor haar konden betekenden en kijkt nu hoever ze komt op eigen kracht. De video voor ‘Naturally’ is een mix van countrydansjes en bloederige beelden.

Zolita – ‘Single in September’

De Amerikaanse Zoë Montana Hoetzel noemt zichzelf Zolita, is 27 jaar, lesbisch en noemt Lady Gaga als haar grootste inspiratiebron. Ze maakt muziek die wordt omschreven als ‘een mix van dark-pop en R&B. ‘Single in September is een uptempo track die neigt naar iets van Avril Lavigne van twintig jaar geleden en heeft een video met een sapphisch liefdesthema.

Veering & Popdorian – ‘Anything with a pulse’

Veering heeft samen met Ype Driessen (bekend van onder meer zijn fotostrips) en zanger Kenne een lied gemaakt over de valkuilen van dating-apps zoals Grindr. Wat zijn die valkuilen precies en hoe is de bijbehorende video tot stand gekomen? Dat vertelt hij in dit interview met Winq. In die video zijn trouwens foto’s van hun vrienden te zien.

Mary J. Blige – ‘Superbowl Halftime Show’

Tijdens de Halftime Show van het Amerikaanse Superbowl-spektakel maakten Dr Dre, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Eminem en Mary J. Blige er een nostalgisch nineties-feestje van. Met name die laatste maakte indruk, met haar hits ‘Family Affair’ en ‘No More Drama’.

Mary J. Blige – ‘Rent Money’

Niet geheel toevallig kwam tegelijk met het Superbowl-optreden het nieuwe album uit van Mary J. Blige. Het is haar veertiende, en heet Good Morning Gorgeous. ‘Rent Money’ is een van de tracks die daarop staat. In de video is het een en al bling dat de klok slaat, maar of dat helpt om haar gelukkig te maken?

Moderat – ‘More D4ta – Fast Land’

Moderat is een Berlijns muziekcollectief, bestaande uit Sascha Ring en Modeselektor-leden Gernot Bronsert en Sebastian Szary. Het collectief bracht drie albums uit, waarvan het recentste album III uitkwam in april 2016. Hun techno is vaak een beetje creepy, zoals ook weer te horen is op deze single, met een al even freaky video. Bijzonder is het wél.

Tove Lo – ‘How Long’

De Zweedse Ebba Tove Elsa Nilsson brak in 2014 door met ‘Stay High’, waarvan de remix drie weken op één stond in de Nederlandse Top 40. Ze schreef hits voor Icona Pop en Girls Aloud en ze werkte samen met Duran Duran en Martin Garrix. ‘How Long’ is een afrekening met een vreemdgaande ex, waarbij in de video heel wat tranen komen kijken.

J Balvin – ‘Niño Soñador’

Ook wel eens leuk om J Balvin een ballad te horen zingen, denk je de eerste minuut, waarna alsnog een muur aan gitaargeweld wordt opgetrokken. De titel betekent overigens ‘dromerige jongen’.

Yves Tumor – ‘Secrecy Is Incredibly Important To The Both of Them’

De experimentele Yves Tumor combineert noise, R&B, pop en trip hop. Hij identificeert zichzelf als queer, maar heel veel meer is niet bekend over dit zingende mysterie. Deze single met de lange titel staat op de EP The Asymptotical World. Whatever that moge betekenen.

Trentemøller – ‘Like a Daydream’

De muzikale carrière begon ooit met ijskoude, veelal instrumentale electro, waarna de sound opschoof richting new wave om nu terecht te komen bij de dreampop van acts als Beach House. ‘Like a Daydream’ is gezongen door Lisbet Fritze en staat op het nieuwe album Memoria.

MØ – ‘Youth is Lost’

Het nieuwe album van MØ is uit, Motordrome. ‘Youth Is Lost’ geeft Lorde-vibes af, mede door de natuurbeelden in de lyric video.

Alice Glass – ‘Everybody Else’

Tot slot: even griezelen met Alice Glass, die je wellicht nog kent van Crystal Castles.

Powered by Labrador CMS