Nieuwe muziek: de queer hiphop van Kayne the LoveChild en ‘Don’t get mad, get famous!’

Leestijd: < 1 min

Kayne the LoveChild komt met een vrolijke, queer uptempo track en vraagt zich af: “Who’s getting licked like a motherf••ker?” Ook leuk is de variatie van Bonnie McKee op Ivana Trumps ‘Don’t get mad. Get everything!’ Maar er is meer nieuwe muziek, van Future Islands, Big Thief-zangeres Adrianne Lenker, Empress Of, Poppy en Sampha.

Adrianne Lenker – ‘Ruined’

Big Thief-zangeres Adrianne Lenker maakt een solo-uitstapje met ‘Ruined’, waarvoor haar broer Noah de video heeft gemaakt. Ze noemt het lied ‘een baken van rust dat verder gaat dan de essentie van een romance’. Dat zijn grote woorden, die ze ongetwijfeld zal toelichten tijdens haar solotournee die in maart van start gaat. Op 5 mei staat ze in het Amsterdamse Concertgebouw, en tegen die tijd is haar soloalbum ook uit.

Empress Of – ‘Femenine’

De Hondurees-Amerikaanse zangeres Empress Of komt voor het eerst met een Spaanstalige single. De video is een nachtelijk dansavontuur dat is geschoten door Ryan Heffington, die eerder de video voor Sia’s ‘Chandelier’ maakte.

Future Islands – ‘The Flight’

Wat een stem heeft die Samuel Herring toch. ‘The Fight’ is een fijne synthballad die zo uit de jaren tachtig is aan komen wandelen en staat op het album People Who Aren’t There Anymore, dat uitkomt op 26 januari.

Bonnie McKee – ‘Don’t Get Mad, Get Famous’

Weet je die film nog, The First Wives Club? Hierin had Ivana Trump een cameo en gaf ze de personages van Bette Midler, Goldie Hawn en Diane Keaton alimentatie-advies: “Don’t get mad. Get Everything!” Bonnie McKee varieert op dit thema met deze nieuwe single. In de video speelt ze een heerlijke rich bitch. Beetje jammer alleen dat het lied maar anderhalve minuut duurt.

Kayne the LoveChild – ‘We Outside’

Rappers, daar hebben hier nooit zoveel mee… Maar nu maken we kennis met Kayne the LoveChild en oké, hiphop kan best leuk zijn. ‘We Outside’ is uptempo, queer en vrolijk. En net als Bonnies video hierboven veel te kort. Leukste zin: “Who’s gettin’ licked like a motherfucker?”

Slayyyter – ‘James Dean’

STARFCKER is de naam van het nieuwe album van Slayyyyter, die queer pop mixt met de luidere dancevarianten. ‘James Dean’ bouncet en tettert dwars door je heen. De video is lekker sleazy, met de zangeres in de rol van een Hollywood-vamp uit de fifties.

Poppy – ‘Flicker’

Daar is Poppy weer. Op haar nieuwe album ZIG heeft ze het door jaren negentig Nu Metal geïnspireerde geluid deels losgelaten. ‘Flicker’ is een midtempo track die aanvankelijk vrij gewoon klinkt maar uiteindelijk toch weer gewoon experimenteel is, zoals we van Poppy gewend zijn. Met z’n industriële noise-geluiden.

Sampha – ‘Can’t Go Back’

Laat al je negatieve ervaringen achter je, vergeef jezelf en begin opnieuw. Dat is de boodschap van de Britse Sampha, die zijn ‘Can’t Go Back’ begint als een pianoballade, maar dan verschijnt ineens een stuiterende housebeat.

Cat Power & Iggy Pop – ‘Working Class Hero’

Eigenlijk doen we hier geen video’s zonder bewegend beeld, maar dit moet je gewoon even horen. Cat Power en Iggy Pop hebben een bijdrage geleverd aan een album vol covers van Marianne Faithful. Ze bewerkten ‘Working Class Hero’ van Faithfuls album Broken English uit 1979 en maakten er iets heel bijzonders van. De twee zingen over een sample van U2’s ‘With or Without You’ en vooral Iggy Pop klinkt duisterder dan ooit, met z’n doorrookte, donkere stem.

JMSN – ‘Feel Like A Woman’

De prijs voor de weirdste video gaat naar JMSN, die naakt in een bak tomatensoep is gaan liggen. Bij nadere studie blijkt die bak een fictieve baarmoeder, waarin de zanger aan een navelstreng is verbonden. Ook heeft hij publiek: als hij gaat staan (en de kledders van z’n lichaam druipen) helpen die mensen hem ‘geboren worden’. Leuk concept wel.

Powered by Labrador CMS