Nieuwe muziek: de hete dansers van Robin Schultz en Olivia Rodrigo is Billie Eilish-ish

Gossip maakt een comeback met 'Crazy Again'

Leestijd: < 1 min

Na Lenny Kravitz een paar weken geleden komt The National nu ook met een naaktvideo, al is het een animatiefilmpje van de maker van Bob’s Burgers. Verder is er nieuwe muziek van Olivia Rodrigo, Robin Schultz & Rita Ora met een video vol hippe dansers, Rema en een zangeres die zich Biig Piig noemt.

Robin Schultz x Rita Ora x Tiago PZK – ‘I’ll Be There’

Deze modern variant op een powerballad kan zo onder een epische filmscène. In plaats daarvan zien we een groep dansers allerlei capriolen uithalen in een grote stad. Ook heel mooi. Net zoals de stemmen van Rita Ora en Tiago PZK die fijn bij elkaar klinken.

Biig Piig – ‘Watch Me’

Jessica Smyth is een Ierse zangeres die opereert vanuit Londen. Ze zingt in het Engels en Spaans en ze noemt zich Biig Piig omdat dit alles kan betekenen: “Ik kan pure chaos zijn, maar ook schattig en netjes.” . En laat ze dat nou alle drie zijn in de video voor ‘Watch Me’, haar nieuwe single met een schurende elektrosound.

Rema – ‘Trouble Maker’

Zo’n grote hit als ‘Calm Down’ heeft de 23-jarige Nigeriaanse Rema niet meer gescoord, maar ook ‘Trouble Maker’ is een lekkere track. Van de EP Ravage, die eind oktober uitkwam.

AJR – ‘Maybe Man’

Adam, Jack en Ryan Met zijn drie broers die samen de indiepopband AJR vormen. Ze zijn al jaren bezig en toch hadden we nog nooit van ze gehoord. Even lijkt het of Adam zingt: “I wish I was gay”, maar dat is volgens de lyricsites “I wish I was God.” Wat zou jij willen als je mocht kiezen?

Olivia Rodrigo – ‘Can’t Catch Me’

Deze week verscheen de nieuwe Hunger Games-film in de bioscopen, The Ballad of Songbirds & Snakes genaamd. Olivia Rodrigo is gevraagd voor de soundtrack en komt nu met het best wel Billie Eilish-achtige ‘Can’t Catch Me’. Billie Eilish-ish, that is...

The National & Phoebe Bridgers – ‘Laugh Track’

De titeltrack van het nieuwe album van The National is op single uitgebracht, wat leuk is voor fans van Phoebe Bridgers, want zij zingt ook mee. De video is een fraaie animatiefilm, gemaakt door Bernard Derriman die eerder de Bob’s Burgers Movie maakte.

Mannequin Pussy – ‘Sometimes’

Klasgenoten Marisa Dabice en Athanasios Paul richtten in 2010 indiepunkrockband Mannequin Pussy op en brachten in 2014 hun debuutalbum Gypsy Pervert uit. Negen jaar later maken ze nog steeds aanstekelijke poprock, zoals is te horen op de nieuwe single ‘Sometimes’.

Baby Tate – ‘Wig’

Yung Baby Tate noemt zich tegenwoordig gewoon Baby Tate. ‘Wig’ komt van haar album Sexploration: The Musical en komt met een video vol dragqueens.

Laetitia Sadier – ‘Une Autre Attente’

Stereolab gaat al jaren mee. Ze maken filmische pop, waarmee ze in 1990 begonnen. Zangeres Laetitia Sadier laat af en toe ook solo van zich horen, al is het zes jaar geleden dat haar laatste album Find Me Finding You verscheen. Daar komt op 23 februari verandering in, want dan komt haar nieuwe album Rooting for Love uit. ‘Une Autre Attente’ is de leadsingle.

Tate McCrae – ‘Exes’

De nieuwe single van Tate McRae heet ‘Exes’. Bij het nummer is ook een dansvideo uitgekomen. Tate schreef de track in een half uur, op de laatste dag van het werken aan haar nieuwe album, vertelt ze. “It talks about my flaws in a relationship, and some of my self-deprecating and self-sabotaging tendencies. The music video was so insane to film -  getting to dance that much with such incredible girls was a dream.” 

Gossip – ‘Crazy Again’

De nieuwe video van Gossip begint een beetje goor. Te zien is hoe zangeres Beth Ditto op een smerice wc een sigaret rookt, haar handen wast onder een vieze kraan, om vervolgens te veranderen in de anchor woman van een nieuwsshow en later in de weervrouw van een tv-station. Daarna ontspoort de boel volledig. Fijn dat ze terug zijn.

Powered by Labrador CMS