Nieuwe muziek: de comebackvideo van Rihanna en een cover van ‘Jolene’

Leestijd: < 1 min

Wat gebeurt er als je artificial intelligence loslaat op Dolly Partons ‘Jolene’? Dat is deze week te horen in het muziekoverzicht. Iets met een deepfake digitale versie van een zangeres die elektronische stemmen is gevoerd. Verder is daar eindelijk de comebackvideo van Rihanna en nieuwe clips van Yeah Yeah Yeahs, Black Eyed Peas en iets gruwelijks van Yves Tumor.

Sampa The Great & Angélique Kidjo – ‘Let Me Be Great’

Met haar 62 jaar draait Angélique Kidjo al aardig wat jaartjes mee. Nu maakt een nieuwe generatie kennis met deze geweldige zangeres, dankzij de samenwerking met Sampa The Great. Mooie video ook.

Rihanna – ‘Lift Me Up’

‘Lift Me Up’ is inderdaad een erg opbeurend liedje. Hopelijk komt ze snel met een nieuw album waarop meer van dit fraais is te horen. En we zijn nu ook al razend benieuwd naar haar Halftime Show tijdens de Superbowl in januari.

Black Eyed Peas, Anitta, El Alfa – ‘The Best’

Grappig eigenlijk hoe Black Eyed Peas zichzelf van een act met standaard partysongs zich heeft heruitgevonden als platform voor latin artiesten. Keer op keer brengen ze tracks uit waarop gastvocalisten zijn te horen. Deze keer zijn het Anitta en El Alfa.

Yeah Yeah Yeahs – ‘Wolf’

Fijn om de stem van Karen O weer te horen. Met Cool It Down bracht Yeah Yeah Yeahs voor het eerst sinds twaalf jaar weer een album uit. In de video van ‘Wolf’ is Britt Lower te zien, bekend voor haar geweldige rol in Severance, nu te zien op Apple TV.

Ashanti – ‘Falling For You’

Begin deze eeuw zong Ashanti een aantal duetten met Ja Rule, de rapper met die cookie monster-stem. Zelf klinkt Ashanti vrij ijl, wat destijds een bijzondere combi vormde met de raps van Ja. Nu is Ashanti terug met ‘Falling For You’, een dromerig liedje.

Babyface & Coco Jones – ‘Simple’

De nineties herleven in deze video waarin Coco Jones zich in een decorstuk heeft gewurmd dat bestaat uit verschillende primaire kleuren. Fijn ook om de stem van Babyface weer eens te horen, die zelf in wezen ook een jarennegentigrelikwie is.

Yves Tumor – ‘God Is A Circle’

Met een geluid dat nog het meest doet denken aan een video is Yves Tumor terug van weggeweest. De video is behoorlijk freaky en geregisseerd door Jordan Hemingway.

Holly Herndon – ‘Jolene’

Voor haar cover van Dolly Partons ‘Jolene’ heeft zangeres Holly Herndon artificial intelligence gebruikt. Hiervoor ontwikkelde ze een digitale deepfake versie van zichzelf, liet ze andere mensen zingen met het geluid van haar stem en at werd weer aan die digitale Holly+ ‘gevoerd’. Hierdoor ontstonden nieuwe harmonieën. Snappen jullie het nog? De video is gebaseerd op een geanimeerd 3D-model van de zangeres, om het feest compleet te maken.

Tiësto & Tate McCrae – ’10:35’

Mooie locaties allemaal in de nieuwe video van Ties.

P!nk – ‘Never Gonna Not Dance Again’

Een supermarkt vol kleurrijke mensen vormt het decor voor de nieuwe video van P!ink, die er zelf ook spectaculair uitziet op haar rolschaatsen.

Backstreet Boys – ‘Last Christmas’

🤮🤮🤮🤮🤮

Alicia Keys – ‘December Back 2 June’

Ook Alicia Keys is in kerstsferen, maar zij komt tenminste met iets origineels om het festive season in gang te zetten. In een bijpassend glitterkostuum, ook nog.

Ladytron – ‘City of Angels’

Daar zijn ze weer, onze favoriete synthmensen van Ladytron die klinken als ABBA in Siberië. Op 20 januari verschijnt het nieuwe album Time’s Arrow en dit is de eerste single. De video is een duistere korte film.

SG Lewis – ‘Lifetime’

Deze hunky nerd uit Groot-Brittannië leende zijn magic touch al eens aan Dua Lipa, Love To, Jessie Ware en vele anderen. In februari verschijnt zijn tweede soloalbum, met lekker in het gehoor liggende dance. Bekijk deze video, over een bruiloft die niet helemaal volgens plan verloopt.

Powered by Labrador CMS