Nieuwe muziek: Christina Aguilera als zwarte weduwe en de pindrop van Sia

Leestijd: < 1 min

Je moet even goed kijken als Christina Aguilera voor het eerst in beeld verschijnt in haar nieuwe video. Ze is bijna onherkenbaar. Dat geldt ook voor Sia, maar zij doet al jaren niet anders. Van haar verscheen de video voor ‘Pin Drop’. Er is meer nieuwe muziek, onder meer van eigen bodem…

Christina Aguilera – ‘Somos Nada’

Bij Xtina’s Spaanstalige single ‘Somos Nada’ is een duistere video verschenen die het verhaal vertelt van een weduwe in de rouw. Ze ziet er prachtig gestyled uit in al dat zwart, maar ook een beetje… anders. Haar love interest komt tragisch aan zijn einde maar het wordt allemaal wél beeldschoon in beeld gebracht.

Alice Glass – ‘Baby Teeth’

Als een gothic opblaaspop zweeft Alice Glass door een plastic darmstelsel op een trippy, haast kinderlijk deuntje uit de computer. Zelf zegt ze over haar nieuwe single: “‘Baby Teeth’ is probably the darkest and most hopeless track on my record, but it sounds misleadingly hopeful.”

Jessica Simpson – ‘Particles’

Terug van heel erg lang weggeweest: Jessica Simpson. Haar laatste album stamt uit 2010 en was een kerstplaat. Haar laatste hit scoorde ze in 2005 met een cover van Nancy Sinatra, ‘These Boots Are Made for Walkin’’. Nu is ze terug met een cover van de band Nothing But Thieves.

Leona Lewis – ‘Kiss Me It’s Christmas’

Nog iemand die we al bijna waren vergeten: Leona Lewis. Haar grootste hit scoorde ze in 2007 met ‘Bleeding Love’. Nu is ze terug met een kerstduet waarop ook Neyo is te horen.

Sia – ‘Pin Drop’

Zoals we van Sia gewend zijn staat expressieve dans centraal in haar video’s. Zo ook weer in die van ‘Pin Drop’, een kerstsingle die gaat over eenzaamheid.

Avril Lavigne – ‘Bite Me’

Weer heel even kruipt Avril Lavigne in de huid van het skatepunkmeisje dat ze was in het jaar van haar doorbraak (2002). Ze klinkt ook weer helemaal jaren nul.

Paul Weelen – ‘On the Fiddle’

Uit Nederland, uit Limburg om specifieker te zijn: zanger Paul Weelen die met zijn Canadese achtergrond en Kerkraadse opvoeding countrymuziek maakt. Op ‘On the Fiddle’ is een belangrijke rol weggelegd voor hét country-instrument par excellence, waarvoor hij een echte Amerikaanse fiddle-speelster heeft ingehuurd.

Tally, 3NRGY – ‘Lights On’

Ook uit Nederland: Tally, een oorspronkelijk in Suriname geboren artieste met een Joods/Creoolse en Indiaanse achtergrond. ‘Lights On’ is een uptempo track die een ode is aan genderneutrale liefde, die ze maakte met DJ-trio 3NRGY. Tally was ambassadrice van de Rotterdam Pride 2020 en wil met dit nummer van de daken schreeuwen: love is love, het maakt niet uit op wie je valt. 

Foo Fighters – ‘Love Dies Young’

Acteur Jason Sudeikis speelt een overenthousiaste coach (nou ja, lees: drill instructor) in de nieuwe Foo Fighters-video. Dave Grohl en zijn kornuiten staan bekend om hun komische muziekvideo’s en dit is er ook weer eentje, met een bijzondere verrassing wanneer Sudeikis eindelijk is uitgeschreeuwd.

Rico Nasty & Flo Milli – ‘Money’

Loesje zei het al: “Geld moet rollen. Maar wel mijn kant op.” Rico Nasty en Flo Milli hebben samen een track opgenomen die gaat over geld, met een sample van 2 Live Crews ‘We Want Some Pussy’. De nieuwe tekst luidt: “We want some money.”

The Weeknd, Post Malone – ‘One Right Now’

Tot slot: een week zonder een The Weeknd-video is een week niet geleefd. Dus hierbij zijn samenwerking met Post Malone, met een Tarantino-achtig filmpje waarin de kogels je om de oren vliegen.

Powered by Labrador CMS