Nieuwe muziek: Charlie Puth in een tanktop en pompen met Tiësto

Leestijd: < 1 min

Onze eigenste Tiësto heeft een nieuwe versie gemaakt van de Black Eyed Peas-hit uit 2006, ‘Pump It’. Zijn remix is iets luider. Verder werkt Charlie Puth samen met Calvin Harris en zijn er nieuwe video’s van Fever Ray, Rufus Wainwright en de Nederlanders Sem Jansen en Jamila X.

Altstad – ‘Nu Valt Het Vuur (Live)’

Volgende week verschijnt het nieuwe album van Altstad, Tweede Huid getiteld. Het brein achter deze Eindhovense band is Marcel Osterop, die achttien toneelstukken schreef en als acteur te zien was in De Fractie. Samen met Frank van Kasteren vormt hij Altstad. Dit is de eerste single van dat nieuwe album.

Tiësto & Black Eyed Peas – ‘Pump It Louder’

Black Eyed Peas zul je altijd blijven herinneren aan ‘I Gotta Feeling’, een lied dat menig bruiloft heeft verpest met een flashmob op de klanken van deze hit. Van hetzelfde laken het pak is ‘Pump It’, dat nu door Tiësto is overgoten met een iets luider sausje.

Sem Jansen – ‘Goodbye’

Post van Sem Jansen. Die schrijft: “4,5 jaar geleden nam ik het eerste deel op met mijn toen nog hoge stem, niet wetend of ik hem ooit af kon maken. Maar 4 jaar later, na heel veel oefenen, heb ik de track afgemaakt en vandaag kan ik hem eindelijk met je delen!”

Jamila X – ‘Barbie’

Ook van eigen bodem: Jamila X. Over haar nieuwe single ‘Barbie’ schrijft ze: “Het is een knalroze ontsnappingsroute uit de realiteit. Had ik maar een onbreekbaar plastic hart, dan deed het allemaal niet zoveel pijn.” De videoclip is geregisseerd door JONNA. 

Teri Gender Bender – ‘The Get Up’

Ze was frontvrouw van de Mexicaanse garagepunkband Le Butcherettes en is nu solo gegaan. ‘The Get Up’ is de eerste single van de EP Saturn Sex. Ze vindt haar muziek met niemand te vergelijken, maar als ze dan toch iemand moet noemen: Björk.

Beyoncé – ‘Summer Renaissance’

Daar is ze weer, Bouncy Knowles. Geen officiële video voor ‘Summer Renaissance’, maar een filmpje dat onderdeel is van een merkcampagne voor sieradenmerk Tiffany & Co.

Sarantos – ‘I Wish’

Queer singer/songwriter Sarantos komt uit Chicago. In ‘I Wish’ vraagt hij zich af hoe je het best geluk kunt nastreven in een wereld die aan elkaar hangt van de imperfecties.

Fever Ray – ‘When They Call Us’

Vijf jaar na het album Plunge komt Fevery Rey eindelijk met een gloednieuwe single. De video is geestig, met een kantoorsituatie die ernstig ontspoort als de collega’s van Karin Dreijer (zoals Fever Ray heet) veranderen in zombies.

Arctic Monkeys – ‘Body Paint’

Na vier jaar verscheen er in 2022 weer een nieuw album van Arctic Monkeys, The Car. ‘Body Paint’ staat daar ook op. Het is een pianoballad met een prettig strijkje.

FKA Twigs – ‘Pamplemousse’

Video nummer vijf van Fka Twigs’ mixtape Caprisongs zit bomvol special effects en is een fraai knip- en plakwerkje dat perfect past bij de neurotische klanken van ‘Pamplemousse’.

Elton John & Britney Spears – ‘Hold Me Closer’

Met Dua Lipa had Elton John goud in handen toen de twee een wereldwijde monsterhit scoorden met ‘Cold Heart’, een bewerking van een aantal oude hits van de Sir. Met Britney Spears loopt het iets minder, maar misschien helpt de nieuwe video het lied een beetje richting het succes van Elton John en Dua Lipa.

Calvin Harris Ft. Charlie Puth & Shenseea – ‘Obsessed’

Eigenlijk is Shenseea hier de blikvanger, maar let eens goed op de outfits van Charlie Puth. Die variëren van een simpele tanktop tot een kleurrijk ensemble in rood en blauw. Van Calvin Harris is wederom geen spoor te bekennen in de video.

Sam Smith & Kim Petras – ‘Unholy’

Enkele weken geleden presenteerden we al een lyric video van ‘Unholy’. Op 30 september kwam daar de officiële video bij, die we nu pas met je delen omdat de Nieuwe Muziek-redactie even met vakantie was. Het lied had net zo goed van Duncan Laurence kunnen zijn, wat sound betreft. En de video had zomaar een backdrop kunnen zijn van een Madonna-concert.

Imagine Dragons – ‘I Don’t Like Myself’

Grappig. De bekendste single van Imagine Dragons is ‘Radioactive’ uit 2013, maar die heeft nooit in de Top 40 gestaan. Wel in de Top 2000, net als zeven andere tracks in de editie van 2021. Wat zou de kracht zijn achter het succes van deze band? Dat ze altijd een beetje hetzelfde klinken misschien? ‘I Don’t Like Myself’ is best leuk, maar niet per se heel verrassend.

Carly Rae Jepsen & Rufus Wainwright – ‘The Loneliest Time’

Rufus Wainwright heeft in z’n lange muzikale carrière vanalles geprobeerd, van Amerikaanse showtunes tot jazz, indie rock, orchestrale pop, noem maar op. Leuk om hem nu eens te horen in een rechttoe rechtaan dancepopliedje.

Moby – ‘Rescue Me’

De nieuwe single van Moby gaat gepaard met een video met heftige beelden van opgesloten en mishandelde dieren. Die hoort bij de docentaire Slay, waaraan Moby als dierenrechtenactivist is verbonden. De zangeres die je hoort is Apollo Jane.

Nina Hagen – ’16 Tons’

Na elf jaar komt punkartiest Nina Hagen met een nieuw album. Dit is de tweede single, met een video waarin Hagen zelf niet is te zien, maar wel een keur aan mensen die haar typische make-upstijl imiteren.

Måneskin – ‘The Loneliest’

Een begrafenis in de regen ontspoort dramatisch als de bliksem inslaat en eindigt met een soort wedergeboorte. Dat is het verhaal van de video van ‘The Loneliest’. Of zoiets.

Tove Lo – ‘Grapefruit’

In haar nieuwe video kaart Tove Lo body positivity aan en zingt over eetproblemen. De video is rauw en realistisch.

Hot Chip – ‘Eleanor’

Stopmotionvideo’s, we zijn er dol op. Zeker als ze zo’n ontroerend verhaal vertellen als dat van ‘Eleanor’.

Thomas Azier – ‘Faces’

Componist, producer, zanger en performer Thomas Azier is geboren in Leiderdorp, groeide grotendeels op in Friesland en is na internationale omzwervingen neergestreken in Parijs. ‘Faces’ is afkomstig van zijn nieuwe album The Inventory of Our Desire, dat in maart 2023 verschijnt. Het is een mysterieuze track met een bossanova-ritme.

Madison Beer – ‘Showed Me’

De video bij 'Showed Me' draait om verschillende iconische films en supermodellen uit de jaren negentig, wier looks Madison voor de gelegenheid overneemt. ‘You Showed Me’ werd ooit gescrheven door de Byrds, op single uitgebracht door The Turtles en later als hip hop-cover opgenomen door Salt-n-Pepa.

Christine and the Queens – ‘La Chanson du Chevalier’

Een vleugje extatische dance gemixt met robot moves op esotherische klanken, dat is de nieuwe video van Christine and the Queens.

Powered by Labrador CMS