Nieuwe muziek: Charli XCX mixt Beyoncé met Dua Lipa

Hier de leukste video's van de afgelopen week

Leestijd: < 1 min

‘Baby’ is de nieuwe single van Charli XCX. Ze mixt de powermoves van Beyoncé met de disco zoals die was te horen op het laatste album van Dua Lipa. Om helemaal vrolijk van te worden. Verder zijn Kygo en Joe Jonas verwikkeld in een dance-off en is er nieuwe muziek van HAIM en Beabadobee.

HAIM – ‘Lost Track’

HAIM, dat zijn toch die drie zussen die het in al hun video’s op een lopen zetten? Klopt, al beginnen ze zittend in ‘Lost Track’. Maar al snel ontaardt een dorky dansje weer in een stukje rennen, in een video met een hang naar de jaren vijftig.

Kygo & DNCE – ‘Dancing Feet’

Dnce is de dance-act van die ene van de Jonas Brothers (Joe), en Kygo is de artiestennaam van de Noorse DJ/producer Kyrre Gørvell-Dahll. Ze werken nu samen op de single ‘Dancing Feet’ en dat klinkt best lekker. Ziet er ook best leuk uit, bovendien: in de video nemen de heren het tegen elkaar op tijdens een potje tennis en het verhaaltje eindigt met een heuse dance-off.

Cavetown & Beabadoobee – ‘Fall In Love with a Girl’

Robin Skinner en Beatrice Laus noemen zichzelf respectievelijk Cavetown en Beabadobee. Ze hebben samen een lied gemaakt over iemand die vlucht in een heterorelatie terwijl die worstelt met seksualiteit en identiteit. Maar op het eind komt het gelukkig allemaal goed. Een en ander wordt prachtig nagespeeld in een poppenhuis.

Charli XCX – ‘Baby’

Het zijn bijna Beyoncé-achtige powermoves die Charli XCX en haar danseressen uitvoeren in de video van ‘Baby’, het is ‘Single Ladies’ all over again. Dan het lied: dat is disco die niet had misstaan op het laatste album van Dua Lipa.

Sharon Van Etten – ‘Used To It’

Singer-songwriter en actrice Sharon Van Etten komt uit Belleville, New Jersey. In 2016 speelde ze mee in een aflevering van Twin Peaks en haar nieuwe single ‘Used To It’ heeft precies dat dromerige gevoel met een flinke vleug horror. Engelachtig mooi, met in je achterhoofd de vraag: “Wanneer gaat er iets mis?”

Rubi Rose – ‘I Like’

De video van rapper en model Rubi Rose begint aan tafel bij haar ouders, die willen weten of ze een relatie heeft. Nee, ze is single en na enig aandringen begint ze te vertellen naar wie en vooral wat ze op zoek is. Wat volgt is een lange lijst aan vunzigheden die we hier maar niet opschrijven. Want we willen natuurlijk niet dat je net als Rubi’s vader een hartverzakking krijgt.

The Weather Station – ‘To Talk About’

Een prachtig ingetogen gezongen duet, dat is ‘To Talk About’. De video is al net zo ingetogen, in de zin dat er nauwelijks iets gebeurt: zangeres Tamara Lindeman ligt op een strand, zit voor een hek, staat in een struikgewasje en tot slot in de branding. Maar mooi is het zeker.

Belle and Sebastian – ‘Unnecessary Drama’

De op en top Britse band Belle and Sebastian bestaat al decennia, maar blijft fris klinken. ‘Unnecessary Drama’ heeft een jankend harmonicaatje en de video laat verschillende vormen van (groeps-)therapie zien. Van het nieuwe album A Bit Of Drama, dat vandaag is verschenen.

S10 – ‘De Diepte’

Gisteren lieten we je al kennismaken met s10s inzending voor het Eurovisie Songfestival. Het is even wennen, en ‘De Diepte’ is bovendien een Nederlandstalige track, dus hoever Nederland ermee komt? Hopelijk in ieder geval tot in de finale.

New Kids on the Block, En Vogue, Salt-N-Pepa & Rick Astley – ‘Bring Back the Time’

Grappig, de New Kids on the Block zijn allang geen kids meer, maar mannen van middelbare leeftijd die terugverlangen naar 1989. In de video spelen ze bekende clips na uit de jaren tachtig én En Vogue, Salt-N-Pepa en Rick Astley doen mee. Die laatste is te zien als David Byrne van Talking Heads, NKotB-Joey doet Robert Palmer na met En Vogue als stoïcijns damestrio op de achtergrond, En Vogue is daarna ook nog te zien in een cheerleader-segment uit Tony Basils ‘Hey Mickey’ en zo zijn er nog veel meer verwijzingen. Jordan Knight als Billy Idol is ook grappig om te zien.

Postmodern Jukebox – ‘Happier’

De dames en heren van Postmodern Jukebox maken klassieke covers van moderne hits. Deze keer hebben ze Olivia Rodrigo’s ‘Happier’ in een jarenzestigjasje gestoken, alsof het wordt gezongen door een meidengroep uit die tijd. Klinkt mieters!

Pabllo Vittar & Ivete Sangalo – ‘Lovezinho’

Een live-optreden in vlammend rood, met dansers in dito pakken die synchroon om Pabllo Vittar en Ivete Sangalo heencirkelen, dat ziet er meteen gelikt uit. En dan klinken de twee samen ook nog eens ontzettend goed.

Sevdaliza – ‘Everything Is Everything’

Wederom levert zangeres Sevdaliza een kunstwerkje af met ‘Everything Is Everything’. Ze zingt zichzelf toe in robotvorm, wat er best wel freaky uitziet.

Omah Lay & Justin Bieber – ‘Attention’

Door alle autotune in ‘Attention’ is nauwelijks nog te horen wie wat zingt, dus naar wie de meeste aandacht uitgaat? Geen idee. Maar het is een aardig nummer met een kleurrijke video.

Mia Rodriguez – ‘Shut Up’

Uit Australië: Mia Rodriguez. In de video van ‘Shut Up’ ziet ze eruit als een zingende pop, net als haar entourage. Fijn ook, al die snoepkleuren. En dat voor een sad song.

Swedish House Mafia & Sting – ‘Redlight’

Deze combinatie hadden we niet zien aankomen. De Zweedse huizenmaffia hebben ‘Roxanne’ van The Police uit elkaar getrokken en de voormalige leadzanger Sting tevoorschijn getoverd om op te treden in de video. Tja.

Powered by Labrador CMS