Nieuwe muziek: broeierige blikken van Maluma en de comeback van Tori Amos

Bekijk hier de nieuwste video's

Leestijd: < 1 min

In zijn nieuwe video heeft Maluma haast meer verschillende kapsels als Beyoncé in haar ‘Countdown’-video. Verder levert vandaag Tori Amos een nieuw, persoonlijk album af, met een prachtige eerste single. Maar er is meer nieuwe muziek, van Clean Bandit en Whitney Houston tot Sia.

Shygirl - ‘Cleo’

Op haar ALIAS EP sloeg Shygirl lekker vuige taal uit, maar op ‘Cleo’ is daar niets van terug te horen. Het is een regelrechte housetrack die niet had misstaan op Lady Gaga’s Chromatica-album en de video is sexy en glamoureus.

Clean Bandit / Whitney Houston - ‘How Will I Know’

Ze zijn na drie weken uit de Tipparade gekukeld, dus een hit wordt de nieuwe versie van ‘How Will I Know’ sowieso niet meer. Toch heeft Clean Bandit deze week een officiële video gelanceerd voor de track. Best een geinig kantoorclipje is het geworden, dus wie weet scoort het alsnog. Let ook even op de gay love scene van 1/10 seconde.

David Bowie – ‘Survive’

‘Survive’ is een track van David Bowie uit 1999 en is afkomstig van het album The Hours. De video heeft nu een HD upgrade gekregen. Mooi om te zien hoe Bowie door een industriële keuken zweeft.

Maluma – ‘Dejame’

In zijn nieuwe video heeft Maluma bijna meer verschillende kapsels dan Beyoncé in haar ‘Countdown’-clip. Ook wat betreft kleding is hij lekker eclectisch: van een bloemetjeskostuum op het strand tot een stoere tanktop op een leren broek, alles staat hem. En nu zijn we helemaal vergeten om op het liedje te letten.

Autoheart – ‘I Know That He Loves Me’

De nieuwe single van Autoheart klinkt als een moderne update van de sound van Erasure. Destijds durfden de heren Erasure nog niet expliciet queer voor de dag te komen, maar Autoheart doet dat wel, met een video die eindigt met fetisj-achtige beelden.

Tori Amos – ‘Speaking with Trees’

Tori Amos is al jaren een indie boegbeeld voor de lhbtq-gemeenschap. Zo zong ze over haar eigen – platonische – lesbische neigingen in het nummer 'Raspberry Swirl', verzorgde ze de soundtrack voor een Viktor & Rolf modeshow, droeg ze 'Merman' op aan de in 1998 door een hatecrime omgekomen Matthew Shepherd, en dan is er het nummer 'Riot Poof', waarvan de titel een letterlijke vertaling van het Nederlandse woord 'relnicht' is. Haar nieuwe album Ocean to Ocean verschijnt vandaag, waarop ze zingt over het verlies van haar moeder en wat de pandemie met haar deed. De eerste single heet 'Speaking with Trees'.

Balwako – ‘Flat Line’

In de aankomende decembereditie van Winq komt een portretserie met negen vluchtelingen die naar ons land zijn gekomen. Een van de geportretteerden is de Poolse Wojtek. Onder de naam Balwako heeft hij deze single uitgebracht. Het is een experimentele, industriële track. De video is duister en sluit aan bij de overstuurde muziek, die doet denken aan Arca.

Arca (ft. Sia) – ‘Born Yesterday’

Speaking of whom: Arca klinkt op het eerste gehoor opvallend toegankelijk op deze nieuwe single, die drie weken geleden even aan onze aandacht is ontglipt. Die toegankelijkheid is vooral de verdienste van Sia, met haar uit duizenden herkenbare stem. Gelukkig vliegt de track halverwege alsnog gierend uit de bocht.

Nambyar – ‘Make It Right’

Jesse Nambiar brengt onder de naam Nambyar zijn debuutalbum How Would It Feel uit. Zijn nieuwe single ging vandaag in première en de video is bijzonder gefilmd.

Alicia Keys – ‘Best of Me’

Alicia Keys brengt op 10 december haar nieuwe album KEYS uit, de opvolger van ALICIA uit 2020. De songs op het album zijn opgesplitst in twee thema’s: Originals en Sampled. Met de Originals gaat Alicia terug naar haar eerste liefde: keys (toetsen. De Sampled-songs zijn een andere, rijkere ervaring van haar muziek, originals die Alicia samen met producer Mike Will in een nieuw jasje heeft gestoken.Van ‘Best of Me’ is helaas nog geen video, maar wel deze ‘visualizer’.

Damon Albarn – ‘Royal Morning Blue’

Na zijn werk voor Blur, Gorillaz en The Good, The Bad & The Queen komt deze muzikale duizendpoot nu weer eens met een soloalbum, dat hij The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows heeft genoemd. De video voor ‘Royal Morning Blue’ heeft hij zelf geregisseerd. De achtergrond die je ziet is Staðahverfi, Reykjavík.

Miley Cyrus & Billy Idol – ‘Night Crawling’

Met een fragment uit Michael Jacksons ‘Thriller’ begint de Halloween-video van Miley en Billy. Een en ander ziet eruit als een slasher-film uit de jaren tachtig. Billy Idol ziet er nog altijd uit alsof hij vanuit die periode naar nu is gebeamd.

Powered by Labrador CMS