Nieuwe muziek: backstage bij Troye Sivan en Dua Lipa overtreft zichzelf

Leestijd: < 1 min

Onlangs ging de nieuwe video van Troye Sivan in première, waar hij in drag om acteur Ross Lynch heenkronkelt. Hij deelt nu beelden van achter de schermen. Verder komt Dua Lipa met de ijzersterke nieuwe single ‘Houdini’ en is er nieuwe muziek van Måneskin, Kim Petras, David Guetta, Arlo Parks, Jungle en… Peggy Gou samen met Lenny Kravitz!

Dua Lipa – ‘Houdini’

Na het best aardige ‘Dance the Night’ dat Dua Lipa aanleverde voor de Barbie-film, komt ze nu ijzersterk terug met haar nieuwe single ‘Houdini’, een track die is geproduceerd door Tame Impala’s Kevin Parker. Met pakkende synthesizers, een refrein dat je niet meer loslaat en een funky knorrende baslijn. En dan ineens een elektrische gitaar die rechtstreeks van Daft Punk is geleend.

Troye Sivan – ‘One of Your Girls (Behind the Scenes)’

Het heerlijk bezwerende lied ‘One of Your Girls’ kwam met een video waarin Troye Sivan te zien is als verleidelijke dragqueen die de Australische acteur Ross Lynch om haar vinger windt. De zanger deelt nu een backstage-video, waarin is te zien hoe hij zich opmaakt als dragqueen, terwijl Ross nog even wat push-ups doet om zo strak mogelijk in beeld te komen. Het levert de volgende leuke beelden op.

Sleater-Kinney – ‘Say It Like You Mean It’

De alternatieve indierockband Sleater-Kinney gaat – met enkele tussenpozen – al bijna dertig jaar mee. Actrice J. Smith-Cameron speelt de hoofdrol in de nieuwe video voor ‘Say It Like You Mean It’. Ze is in een café alwaar ze in haar eentje door de ruimte danst, spullen op de grond smijt en mensen lastig valt.

Arlo Parks – ‘Jasmine’

De Britse indie R&B-zangeres Arlo Parks woont in Los Angeles en heeft een relatie met Ashnikko, ook een zangeres. ‘Jasmine’ klinkt zacht en warm, alsof Arlo op het punt staat om te smelten. Van het album My Soft Machine, dat op 8 december uitkomt.

Willow – ‘Alone’

De dochter van Will Smith schiet al jaren alle kanten op wat genres betreft, van R&B naar punkrock en nu naar een aards geluid dat oorspronkelijk en experimenteel klinkt. Haar stem gaat het ene moment richting Billie Holiday maar neigt tegelijkertijd naar Caroline Polachek. Heel bijzonder (in de zin van: mooi).  

Jungle – ‘Every Night’

Al een tijdje reopen we hier: “Een week zonder nieuwe Jungle-video is een week niet geleefd.” Om vervolgens vorige week doodleuk die nieuwe video vergeten mee te nemen in het overzicht. Hier is ‘Every Night’, met een video waarin wederom extatisch wordt gedanst. En waar we weken geleden nog moesten wennen aan de overstuurde vocalen, klinken ze nu zelfs bijna ontroerend. 

Jungle – ‘Problemz’

Doorrrrr, naar de Jungle-video van déze week. ‘Problemz’ klinkt lekker laidback en zo staan de dansers er ook bij. Na twee minuten gaat het grote licht aan en wordt er even richting de maan gestaard, om vervolgens weer vrolijk verder te gaan met een groepsdans.

Peggy Gou & Lenny Kravitz – ‘I Believe in Love Again’

Afgelopen zomer scoorde de Zuid-Koreaanse DJ/Producer Peggy Gou een onverwachte nummer één-hit met ‘(It Goes Like) Na Na Na’, waarbij ze pas een maand geleden een video uitbracht. Nu is haar volgende single verschenen, met niemand minder dan Lenny Kravitz als gastvocalist. Lenny is sowieso on a roll, want pas geleden bracht hij nog een spectaculaire naaktvideo uit bij zijn single ‘TK421’. Helaas is geen van beiden te zien in de video van ‘I Believe In Love Again’.

Måneskin – ‘Valentine’

RUSH! (Are U Coming?) is het nieuwe album van Måneskin. Hierop staat de ballad ‘Valentine’, die vergezeld gaat van een sobere video in zwart/wit.

David Guetta & Kim Petras – ‘When We Were Young’

Met een versneld fragment uit Supertramps ‘The Logical Song’ heeft David Guetta weer een heerlijke hook te pakken. Daarover drapeert hij een Robert Miles-achtige pianomelodie, plus de vocalen van Kim Petras, die ook in de video is te zien.

Yaya Bey – ‘The Evidence’

Deze track zou je eigenlijk moeten afspelen direct na Willow, zie twintig centimeter hierboven. Ook ‘The Evidence’ is min of meer genreloos, met een voortstuwende baslijn en gefragmenteerde pianoriedels. Daaroverheen zingt de Amerikaanse Yaya Bey omfloerst haar teksten.

Yaeji – ‘Easy Breezy’

De Zuid-Koreaanse Yaeji woont in Brooklyn en zingt met een zoetgevooisd kinderstemmetje het lichtvoetige ‘Easy Breezy’, over lekkere nineties breakbeats.

Missy Elliott – ‘Rock & Roll Hall of Fame Medley’

Eindelijk heeft Missy Elliott haar eigen plek in de Rock & Roll Hall of Fame. Na een introductie door Queen Latifah zong ze een medley van haar hits, waaronder ‘Get Ur Freak On’, ‘Lose Control’, ‘Pass That Dutch’, ‘The Rain’ en ‘Work It’.

Brenda Lee – ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’

Na 65 jaar wachten vond Brenda Lee dat het eindelijk eens tijd werd voor een videoclip bij haar kersthit uit 1958, ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’, dat ieder jaar rond deze tijd de hitlijsten begint te bestijgen. Als kers op de taart doet ze er ook nog een dansje bij in een vuurrode jurk. Merry Christmas!

Powered by Labrador CMS