Nieuwe muziek: Adam Lambert viert kerst met Darren Criss

Leestijd: < 1 min

Deze dagen ontkom je er niet aan: kerstliedjes op radio, tv en natuurlijk ook online. Kijk hier naar de video van Darren Criss en Adam Lambert. Ze hebben hun krachten gebundeld op het jazzy ‘The Man with the Bag’. Maar er is meer nieuwe muziek, ook níét kerstige, van onder anderen Todrick Hall en Billie Eilish

Darren Criss & Adam Lambert – ‘(Everybody’s Waitin’ for) The Man with the Bag’

In een vrolijke video zetten Adam en Darren een val voor ‘de man met de zak’, maar uiteindelijk is Santa de twee natuurlijk toch te slim af.

Billie Eilish – ‘Male Fantasy’

Op haar tweede album Happier Than Ever verkent Billie Eilish andere muziekstijlen dan op haar debuut. Net als op de eerdere single ‘Your Power’ staat een akoestisch tokkelende gitaar centraal. De video is nogal duister en deprimerend, en sluit daarmee prima aan bij de boodschap van het lied.

Todrick Hall – ‘Boys in the Ocean’

Een oceaan vol mannen, wie wil dat nou niet? Todrick Hall heeft er in ieder geval zin in, met z’n zeemeermannenpak. Hij begluurt drie adonissen die elkaars zwembroek uittrekken, aan ijsjes likken of met een rugbyball (?) uit de branding stappen. Lekker zomers in deze donkere dagen.

Years & Years & Galantis – ‘Sweet Talker’

Zanger Olly Alexander speelt een ridder(inneke) die opgesloten zit in een museumkooi, waarna hij ontsnapt met een leger geharnaste figuren en terechtkomt in een kamer vol taarten. En een pierrot met een druipsnor die een peuk rookt. En dan komt er vervolgens ook nog een Avatar-achtig wezen met horens aan te pas. It’s complicated.

George Ezra – ‘Come on Home for Christmas’

Nog een kerstliedje, van George Ezra deze keer. Die er keurig uitziet in z’n pak-met-strik en z’n haar strak in de lak. Een beetje tam ook, misschien.

Miley Cyrus – ‘It Should Have Been Me’

Heerlijk hoe ongemakkelijk de heren erbij zitten als Miley Cyrus op de desk van Jimmy Fallon kruipt. En wat zet ze weer een keel op. Maar wat een lef, en wat een stem…

Twenty One Pilots – ‘Christmas Saves the Year’

Kerstlied nummer drie. Twenty Stone Pilots kiezen voor een gezellige animatievideo waarin griezelige sneeuwmonsters en een aandoenlijk Bambi-hertje een rol spelen.

Jimmy Fallon Y Ariana Grande & Meghan Thee Stallion – ‘It Was a (Masked Christmas)’

Nog meer Jimmy Fallon, tot slot. En nog meer kerst, met als onderliggend thema de coronapandemie. Opdat we ooit weer een normale kerst met elkaar zullen vieren…

Powered by Labrador CMS