Nieuwe musical: De Mol en de Paradijsvogel

Leestijd: < 1 min

Een flamboyante Nederlandse tv-persoonlijkheid en een Syrische vluchteling, wat hebben die gemeen? In de musical De Mol en de Paradijsvogel wordt het leven van Albert Mol afgezet tegen dat van een jonge drag artist die op de vlucht is geslagen. Te zien vanaf 19 april in Amsterdam.

OpusOne presenteert een nieuwe oorspronkelijk Nederlandse productie onder de titel De Mol en de Paradijsvogel. De voorstelling is ontwikkeld naar een idee van Daniel Cohen en de cast bestaat uit Renee de Gruijl, Frans Mulder, Laus Steenbeeke, Milan van Weelden, Samir Hassan en een ensemble van zes derdejaars studenten van Codarts Rotterdam. 

Work in progress

De ‘work in progress’ voorstelling volgt de werkwijze van het maken van nieuwe musicals, zoals dat op Broadway en West End gebruikelijk is. Deze ontstaan in productiehuizen voor musical en theater.

De composities voor deze productie zijn van Jan Groenteman en Ezra van Nassauw maakt de arrangementen. Jeroen van Wijhe tekent voor de dramaturgie, Roy Jonathans maakt de choreografie en het geheel staat onder regie van Daniel Cohen.

Het verhaal

Een flamboyante Nederlandse tv-persoonlijkheid en een Syrische vluchteling; wat hebben die gemeen? Beiden zijn ze op zoek naar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, de een als eerste openlijk homoseksuele performer in het benepen Nederland van na de oorlog, de ander als prille drag artist in het moderne Amsterdam van nu dat minder omarmend blijkt te zijn dan gedacht. 

Duik je in de grond als een mol en verberg je wie je bent, of durf je uitbundig je kleuren te laten zien zoals een paradijsvogel? In De Mol en de Paradijsvogel worden twee verhaallijnen en twee tijden door elkaar vervlochten tot een indringende muzikale voorstelling over de zoektocht naar je eigen identiteit.

Over OpusOne

OpusOne is met een meerjarige productiesubsidie van het Fonds Podiumkunsten opgenomen in het Kunstenplan ‘21- ‘24. Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een aanvullende investering van het Amsterdams Fonds voor de Kunst in het kader van de tweejaarlijkse Regeling Ontwikkeling en met een bijdrage van Het Blauwe Fonds. 

De Mol en de Paradijsvogel is te zien in DeLaMar West van 19 t/m 23 april, aanvang 20.30 uur.

Ga voor meer informatie en tickets naar www.opusone.nl.

De Mol en de Paradijsvogel
De Mol en de Paradijsvogel
Powered by Labrador CMS