Nieuw: Verstoten, een docu over dak- en thuisloze regenboogjongeren

Op 21 november 2023 om 20:15 uur te zien bij AT5

Leestijd: < 1 min

Verstoten is de naam van een nieuwe documentaire over de schrijnende situatie van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland, een onderwerp dat tot dusver weinig aandacht heeft gekregen. Verstoten is geregisseerd door Claire Slingerland en gaat op 11 november in première in De Melkweg in Amsterdam. Op 21 november 2023 om 20:15 uur te zien bij AT5.

Volgens een onderzoek van Movisie bevinden zich in Nederland tussen de 900 en 2000 dak- en thuisloze regenboogjongeren. Deze jongeren worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen, variërend van een onleefbare thuissituatie tot het feit dat ze zonder enig mededogen op straat worden gezet nadat ze uit de kast zijn gekomen.

Openhartig verhaal

De documentaire onderzoekt wie deze jongeren zijn, welke impact dit op hun leven heeft en waar ze uiteindelijk terechtkomen. Verstoten vertelt het openhartige verhaal van twee jongeren die delen hoe ze op straat zijn beland en welke uitdagingen ze hebben doorstaan.

Ze delen persoonlijke ervaringen over hun leven op straat, de gevaren waarmee ze worden geconfronteerd en hun ervaringen met opvangvoorzieningen. De dreiging van alcohol, drugs en prostitutie blijft voortdurend aanwezig in het leven van deze jongeren.

Naast deze jongeren komen ook de mensen aan het woord die deze jongeren hulp bieden of op een andere manier naast hen staan, en die de complexe realiteit van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland belichten.

Beperkte opvangmogelijkheden

In Nederland zijn de opvangmogelijkheden voor deze jongeren uiterst beperkt. Wanneer ze in reguliere opvangvoorzieningen belanden, worden ze opnieuw geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, zoals pesterijen door medebewoners en onbegrip van het personeel dat in de opvang werkt.

Inleiding door tweede kamerlid Lisa van Ginneken

De première van Verstoten vindt plaats op 11 november om 14:00 uur in De Melkweg in Amsterdam. Het programma begint met een inleiding door Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken. De middag wordt afgesloten met een nagesprek, waarbij het publiek de gelegenheid krijgt om vragen te stellen en in discussie te gaan.

De première wordt georganiseerd door Maruf, Cine Inclusief en Melkweg. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van De Melkweg

Op 21 november 2023 om 20:15 uur is Verstoten bovendien te zien bij AT5.

Powered by Labrador CMS