Nieuw op Ziggo: Yelllowjackets, bekijk hier de trailer

Over een groep tienermeiden gestrand in de jungle

Leestijd: < 1 min

Yellowjackets is vanaf vandaag te zien op Ziggo Movies & Series. De nieuwste hitserie van Showtime gaat over een groep meiden die in 1996 is gestrand op een berg in de jungle. Yellowjackets heeft verschillende queer verhaallijnen en is enthousiast ontvangen door recensenten. Bekijk hier de trailer!

Yellowjackets speelt zich af in twee verschillende tijden: in 1996, wanneer een meisjesvoetbalteam van een high school in New Jersey naar Seattle afreist voor een nationaal kampioenschap. Daar komen ze echter nooit aan: in de wildernis van Canada stort het vliegtuig neer. De overgebleven teamleden moeten maar liefst negentien maanden zien te overleven in de woeste natuur.

Hoe het ze daarna is vergaan, is te zien in scènes die in het nu spelen. Enkele bekende actrices die meedoen, zijn Juliette Lewis, Christina Ricci en Steven Krueger. De eerste twee spelen de volwassen versies van de overgebleven voetbalmeisjes en Krueger is Ben, hun coach. Hij is de enige volwassene die de crash heeft overleefd.

Gay as hell

Volgens de Amerikaanse cultuursite AVClub.com is Yellowjackets ‘gay as hell’ (kijk uit: spoilers). Ze vergelijken de serie met Buffy, The Vampire Slayer vanwege de horrorelementen en het hoge queer-gehalte. Hoewel Yellowjackets niets als gay serie in de markt wordt gezet, hebben twee meiden in het voetbalteam een geheime relatie met elkaar en Ben is homoseksueel, maar houdt dat verborgen voor de rest.

En daarmee laat de serie goed zien hoe het er voor velen aan toeging in de jaren negentig: gay life en queer life was veelal geheim en privé, zeker als je jong was, aldus AVClub.com.

Tien afleveringen

Vanaf vandaag staan tien afleveringen van Yellowjackets op Ziggo Movies & Series. Een tweede seizoen is in de maak. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS